ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 623
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Осмокласника вече не му фигурира в профила на Школо. От новото училище ли ще ни дадат някакъв код за регистрация или нещо друго трябва да направя?
Отивате в профила си в школо, избирате Права за достъп, +, попълвате данните за 8класника и чакате за удобрение.

# 631
  • Пловдив
И аз влязох в Школо, оказа се, че съм имала достъп за големия ми син. Никога не съм влизала, представете си колко не съм била заинтересована от оценките на синковеца...
Ама сега... няма мърдане.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 13:58 от иланг - иланг

# 632
И при нас засега нещата вървят сравнително добре. Само тази втора смяна не е много Ок, но такъв е живота Simple Smile
Някой вече подал ли е заявление за стипендия ? Може ли да се получава още от първия срок ?!
Получих съобщение в школо за срок за подаване на заявления за стипендии, но какви са условията за тази година още не е ясно. Май общо се подават,не само за успех, но и при социални критерии /един родител и др. и затова са ни информирали. Според казано на РС май първия срок няма да имат, а втория на база успех от първия. Но това всяко училище си определя, така че вижте вашето.

# 633
Никога не съм чувала за вариант да не се дават стипендии Simple Smile Да, може да вдигнат невъзможно критериите, но не вярвам изобщо да няма. При нас заявлението е едно, но когато кандидатстваш само за стипендия за успех, се попълва само успеха/бала без да се попълват данни за доход.

MianaNia, в ПЪРВА АНГЛИЙСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ (там ли сте?) са давали стипендия през първи срок на 8. клас за пълно 6 от дипломата за средно образование. Стига само да не са измислили нещо ново тази година Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 14:32 от MollyBy

# 634
Осмокласника вече не му фигурира в профила на Школо. От новото училище ли ще ни дадат някакъв код за регистрация или нещо друго трябва да направя?
Отивате в профила си в школо, избирате Права за достъп, +, попълвате данните за 8класника и чакате за удобрение.
Да, благодаря за включването, но само при мен ли дава грешка. Изписва,

Грех!
Грех! Училището не изпомпваше базата данни за истинска учебна година! Като се молите, ще обявите училищната администрация или класния ръководител.

Може да е нещо моментно

# 635
MianaNia, явно нашата класна се е объркала по въпроса за стипендии първи срок. Криси каза, че преподава за първа година в гимназията, “май” Simple Smile

# 636
  • София
Току-що успях да подам заявка в Школо-то. Ако има стипендии, ще е приятен стимул за децата.
Наборът вчера не излиза с приятели, дойде с нас на гости на кумовете. Днес написал домашното по математика. На въпроса ми кога ще напише по философия/просто ми е любопитно какво ще измъдри/, отговорът бе "Маман, до петък има цял живот време!". А аз изобщо не обичам да се оставят нещата за последния момент. Но това съм си аз. Трябва да се примиря, че той има други виждания и начини на работа. Трудна задача...

# 637
ЕлиМели, и аз така разбрах, че класната е за първа година в гимназията. И моята няма да вземе стипендия защото е с една петица.
Моли, да в Първа АЕГ е.
Бебчо, много интересно ще е есето. Нашите още не са имали философия.
Нали 22.09 е официален почивен ден? На разписание в школо ми излиза програма, но би трябвало да е неучебен ден, нали?

# 638
  • Ланкър, планините Овнерог
Освен, ако новото училище не работят със Школо. Аз лично за първи път се сблъсквам с тази платформа - нито гимназията на голямата, нито старото училище на малката работеха със Школо.

# 639
  • София-Младост

Нали 22.09 е официален почивен ден? На разписание в школо ми излиза програма, но би трябвало да е неучебен ден, нали?
Точно така, официален и почивен си е. При нас пък самата програма има някакви дупки...затова си се водите от програмата в сайта. Въпрос на време е, според мен, да си дооправят всички пропуски. Тези неща ги нанася системен администратор от у-щето, учител/и по информатика.

# 640
  • София
В Първа АЕГ на осми клас за първия срок ще дадат стипендии само на децата завършили 7 клас с пълно 6. От втория срок гледат успеха от първия. Заявленията ще ги раздадат класните. Най - вероятно предстоящата седмица. Това е информацията на сина ми.

# 641
Първо да уточня, че не сме от София. В нашето училище ще дават стипендия въз основа на успеха от миналата година.  За пълно 6   60лв.  за успех над 5.50 -40 лв. Много го е яд набора, че завърши с 1 петица по история. Ама сега има стимул.

# 642
За пореден път искам да изразя възмущението си от неадекватното разпределение на парите за стипендии от министерството, РУО или който там ги разпределя Simple Smile Ето на фона на споделеното по-горе, в нашето МГ стипендията е само за тези с бал над 490т. и е само 21лв.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 18:59 от MollyBy

# 643
  • на Мелмак
Втора немска няма стипендии за първи срок, от втори започва. Радвам се, че не разчитам на тези парички. Но наистина всяко училище само разпределя сумите и условията.

# 644
  • София
Защо да няма стипендия във втора немска?!
Миналата е имало. Обявени ли са новите критериите?!
Миналата за 1 срок за 8класниците стипендии за успех са давани при над 95т. средно от НВО.

Общи условия

Активация на акаунт