Име за трета девойка

• 28 588
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
А защо не просто Мая? Нормално и хубаво име.

Амая на мен лично не ми харесва. Веднага изплува асоциация със замая(н).

Познавам малка Амелия. Пак не е по мой вкус, но някак ми звучи повече като име.

# 436
  • София
Мая и на мен ми харесва, но както писах малко по-назад, свеки е с М, и не искам да се правят асоциации, че бебка е на нея.

# 437
Освен "звездните" аз още няколко малки Амаи познавам.

Да не говорим, че според мен си е рецепта за много сгрешени документи това "А" отпред.

# 438
И аз не знам защо е толкова нашумяло напоследък. Не ми допада Амая, много ми е измислено. Амелия е много по-красиво и си е истинско име. Дори Ая ми харесва повече, макар че е меко казано кратко, даже според някои не е име, а 2 букви. Grinning

# 439
  • Крайбрежен район
Сетих се за Аманда. Не помня дали го предложих. Означава достойна за любов.
Амая и на мен не ми харесва. Предпочитам Мая.

# 440
Амая /Amaya/ го чух като име на героиня от анимационен филм, PJ Masks. Дъщеря ми много го гледа. Покрай известните личности може и други хора да са го избрали, че е рядко и нетрадиционно. Аз не бих. И галено Ами или Амайче не ми харесва. Предпочитам Мая пред Амая.

# 441
И на мен Амая не ми допада, но това не эначи, че няма да ви пасне, ако го харесвате вие. Най-важното е на родителите да им харесва името.
Аэ правя точно асоциация с теэи Наум и Тея/а, които са ми беэкрайно неприятни.😄 И мисля, че твърдяха, че те са иэмислили това име, но не помня точно историята. Това не пречи вашата Амая да е едно прекрасно дете.

# 442
  • София
Аз ги харесвам Наум и Теа, но ММ не ги харесва изобщо. Затова се учудих как му е харесало името на тяхното дете. 😁 (Той самия си каза, че от тях го е чул).

# 443
И на Алфредо Торес – кубински танцьор, който живее в България, едно от децата му се казва Амая. Майката каза, че означавало "нощен дъжд".

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 01:27 от Radilena

# 444
Наум и Тея твърдяха, че са го избрали защото било буквичката на едната баба + на другата + името на сестрата на Теа (Ая) Wink

# 445
Амая  е хубаво име, когато порасне детето тези знаменитости едва ли ще са много "вървежни" че на някой да му прави впечатление.

# 446
От Амая - Омая Grinning. Хем по-оригинално, хем асоциацията е Омайвaм Grinning

# 447
На мен ми харесва Амая. Интересно е, правя си асоциация с "омайвам". Значението "нощен дъжд" е японско. Има и още едно - "краят" на баски.
В този дух се сещам за Арая (японски - "дива долина") и Ария (персийски - "благородна", италиански - "песен, мелодия, въздух", иврит - "лъв").😀

# 448
На мен Амая не ми харесва изобщо, но всеки да си решава.

# 449
От Амая - Омая Grinning. Хем по-оригинално, хем асоциацията е Омайвaм Grinning
да, и на мен Омая даже повече ми харесва. Една позната си кръсти фирмата така и съм се чудила откъде го е измислила. "Омайвам" е вълшебна дума.

Общи условия

Активация на акаунт