Мамиии да изберем име за бебко

• 4 072
  • 150
  •   1
Отговори
Здравейтеее

Имам нужда от Вашата помощ . Времето си минава и все още нямаме име за Бебчо . С термин август месец съм и разчитам наистина на мненията Ви като странични наблюдатели .

Казуса е следния . Спряли сме се   на две имена за нашето юначе Heart

Колебаем се между името Славян и Благомир   . Като баща ми Стефан и свекърва ми е Светла , но мъжа ми някак си не го възприема Славян , а на мен ми е първия избор . След това харесах Благомир  , на никой няма да е кръстено , ако се казва така.

Имам един мисед  в 7 седмица и още от тогава си спомням май че бях харесала Славян , но не съм сигурна  и си мисля понякога да не би да е лоша поличба.

Вие как мислите ? . Благомор или Славян  

Всяко Ваше мнение е много важноо !!  

Поздрави ,бъдете ЗДРАВИ Heart Exl
Мирела

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 11:55 от Lovely_94

# 1
Честно казано и двете имена не ми харесват, за това и не гласувах в анкетата.
Стефан е много хубаво име за момче, бих го ползвала.
Ако искаш да е на свеки - Светозар, Светослав, Светлин.
Таткото какви имена харесва?

# 2
  • София
И на мен не ми харесват и двете имена.
Стефан, Светослав, Светлин, Венцислав (Стефан означава Венец) са много по-благозвучни за мен.
Познавам един СлавЕн и то също ми звучи по-добре от Славян.

# 3
Здравей Благодаря ти за мнението

Таткото му се иска да е някакво международно име , да не е типично българско. От там ни започват и споровете Grin  . Последното му предложение беше Раян .. на което аз просто си представих бабите как му казват Райчо и приключихме темата Smile

# 4
  • София
Раян е предимно арабско име.
Стефан си е съвсем международно и се ползва в много страни по света.
Защо не напишете всеки по 10 или 20 имена и да видите дали за някои няма да ви съвпадне вкусът?

# 5
  • SF
Международни са имена като Александър, Кристиян, Мартин, също хубавото име Стефан, Станислав е хубаво славянско име.
Раян не е международно. Например в Италия, Испания, Гърция, Франция, България, Русия и т.н. не се среща. То си е на англоговорящите име. Кажете на бащата, че е чуждо име, да, но не е международно.
От Благомир и Славян - нито едното, нито другото.

С е толкова благодатна буква. Светослав, Станислав са хубави имена за вашия случай.

# 6
От всички имена със С просто  Светослав, Станислав  , Светлин и прочие нито едно не ме грабва . Единствено Славян ми харесва , не знам даже къде съм го чула или прочела ..

# 7
Ако търсите международни имена  - Стефан ви върши работа. Може да помислите и за: Александър, Антон, Виктор, Даниел, Габриел, Кристиян, Мартин, Теодор, Филип.

# 8
Нито едно от двете, но това си ми е личен вкус. Не харесвам имена съставени от име+слав/мир/дар/люб/зар. Звучат ми като от едната торба вадим име, от другата вадим наставка и лепим каквото се получило - Петрозар, Даримир, Галислав и т.н. за да са доволни всички баби и дядовци.
Славян също не ми харесва.

# 9
Не сме се съсредоточили точно да е международно . Стефан се казва Баща ми и  ако го кръстим така , може да се обиди пък свекървата , нали е Светла .

Александър е хубаво име , но доста масово , доста близки си кръстиха децата така . Антон е приятелят ми , пак не става .
Даниел пак не ствата . Брат ми е Данаил . Виктор не става защото майка ми е Венцислава и ако така го кръстим пак ще има сърдитити .Другите не ми допадат .

Абе не ми е лесно .. даже никак ..

За това ми се иска да  ми помогнете с избора между Славян и Благомир . На тези сме се спряли .

Благодаряяя на всички включили и включващи се !

# 10
  • София
Нещо не ми е ясно.
И двамата с бащата сте се спрели на двете имена от анкетата и се колебаете между тях или само ти си се спряла на тях, а бащата иска някакво международно? Защото нито от двете не е международно и честно казано и двете въобще не ми харесват и не мога да гласувам.

# 11
В анкетата гласувах за Славян, но в този вид предпочитам Славин. Вместо другото име също - Благовест.

# 12

milenaka  аз харесах двете имена , на него му се иска да е нещо международно , но идеите които ми е  дал , до момента са 2 имена , които не ги харесвам . И за това ако не измислим име което да ни допада и на двамата ще избера накрая АЗ каквото харесам .До момента той идеи не дава и все се отлага във времето с претекста , че има време .. и Така време няма и за това аз трябва да имам готово име . В 8ми месец съм .. трябва да напиша нещо нали Grinning   

# 13
Аз останах с впечатлението, че бащата иска международно име, а на майката са й хрумнали тези двете и си държи на тях.
Славян няма особено значение освен "славянин".
Благомир - да е благ и мирен?
Ако ти харесва като звучене Славян, дали няма да ти харесат имена като Дамян, Дилян/Делян, Свилен?

# 14
И двете имена изобщо не ми харесват. А и защо трябва да е кръстено на някого?

Общи условия

Активация на акаунт