Име за трета девойка

• 27 446
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Много харесвам Милена, ама след Калия и Елиза някак не върви.

# 601
  • София
Много харесвам Милена, ама след Калия и Елиза някак не върви.

Колкото и да вървеше, никога нямаше да го използвам!😂😂😂

# 602
Хубаво име, но не си отива с каките. А и щом недолюбвате свекървата, съвсем. Иначе за Емили, ако някой търси умишлено прилика с Милена, сигурно би намерил. С Ема, обаче, няма шанс. Wink
Сетих се, че наскоро се запознах с едни сестри Генка и Моника... Weary Според родителите имената си отивали, защото и двете завършвали на -ка. Scream

# 603
Лорина не ми допада, даже не го възприемам нежно. От всички най-нежно ми е Емили. А  Лорена е по-лесно за произнасяне, макар и по-грубичко, но пък с имената на каките, да кажем, е в хармония. Вероника е много често срещано, (по света), не се връзва с каките.

Адела и Емили стават за случая. И понеже е по-добре да са с различни първи букви, според мен, нека да е Адела.

Калия, Елиза и Адела - петбуквени, с различни първи букви, имат галени (Кали, Ели, Ади), всичките имат Л, по една буква, която е характерна за името К, З, Д, а другите букви някак интересно се преплитат в имената - А, И, Е.
Имени дни имат ли, не знам?

# 604
Имат именни дни. Калия е цвете, а Елиза е на Света Елисавета и пророк Захарий, 5 септември. Адела няма да има.
Емилиите имат на Арахангелов ден и на 30 май, но Емили не е Емилия😃😅😉
При желание имен ден може да се измисли и празнува.
Свекърви по дефолт не са заслужили за име😉

# 605
  • София
Напротив, Адела има имен ден на Бъдни вечер (24.12). Означава “благородна”
На Емили именния ден си е на 30 май, да. Ако я наречем така, бихме си го считали този ден за имен ден.
А Лорина би празнувала на Цветница. Тогава и ММ е именник, и едната кака… 😁

# 606
Емили си е точно Емилия. Едното е на английски, а другото - италианско. Синът ми е Емил и за нас и неговият имен ден си е на 30.05.

# 607
Е, да -със сугурност Емили няма нищо общо с Милена, поне в това да си сигурна, ако на някой му се струва така е въпрос на лични въображение 😁 Аз познавам Емили-празнува на 30.05 ❤

# 608
  • nowhere
И трите имена не са по моя вкус, но, ако трябва да избирам, със сигурност бих избрала Адела. Емили не ми харесва и не звучи добре с останалите две според мен, а Лорина е бледа сянка на Лора (което е силно, женствено име; мен лично не би ме спрял фактът, че моя позната е дала същото име на детето си).

Леко раждане и нямам търпение да видя кое име сте избрали!

# 609
  • София
Сетих се, че наскоро се запознах с едни сестри Генка и Моника... Weary Според родителите имената си отивали, защото и двете завършвали на -ка. Scream
Dizzy Face Минчо и Вениаминчо...

# 610
Днес от обяд чета тази тема, беше ми изключително интереснa. Grinning Колко много и колко красиви имена предложени, досега мисля, че във форума не е имало толкова дълга тема.
Аз лично харесвам по-дългите имена и щях да кажа, че Вероника е наистина чудесен избор, но от друга страна добре разбирам терзанията ви, че не го усещате като подходящото. Аз също до последно се колебаех и много хубави имена и комбинации просто не ги "чувствах". Накрая избрахме едно име точно деня преди раждането, но в последствие като видях бебето го пооправих леко. Може и при теб да стане така. Но от финалната тройка съм категорично за Адела. Красиво, петбуквено и нежно като имената на каките. Успех и леко раждане!

# 611
Имате ли вече име?🙂

# 612
  • София

Здрастии,
лутаме се между трите фаворита, все още не сме избрали окончателно. Цяла бременност си повтарях как не искам в последния момент да избираме, и накрая точно това ни застигна. 😂

# 613

Здрастии,
лутаме се между трите фаворита, все още не сме избрали окончателно. Цяла бременност си повтарях как не искам в последния момент да избираме, и накрая точно това ни застигна. 😂

Аз с моята първа (и за сега единствена) бременност до 5м бях на 100% сигурна в името и после като почнах да се лутам, в родилното реших гледайки го. Разбира се беше първия фаворит. Ще го усетиш, пиши като дойде моментът как се казва малката принцеса!😊

# 614
  • София
Ох със смях установих, че сте прави и Лорина наистина от доста хора се произнася като урина.
😂
Дори мои близки, които попринцип нямат проблем с изговарянето на звуците, им е трудно да го произнесат. Сестра ми я накарах да го прочете и от нейната уста прозвуча като ‘урина’. А така ми харесваше.. 😁

Общи условия

Активация на акаунт