МАРТенските ни мишлета пълзят и се изправят на крачета!

• 8 084
  • 282
  •   1
Отговори
# 45
преди една-две седмици по предаването Биберон по СКАТ тв темата беше точно за/против проходилките и каишките, бяха изказани различни мнения - на майки, на ортопеди  и др.специалисти. Та изводът бе следния: за проходилката може, не е напълно забранено, но детето трябва да седи в нея за кратко време, около 30 мин. Когато майката види, че на детето вече не му е интересно в проходилката, че се е изморило и т.н. да не продължава да го държи в нея. Така че, може, но умерено. За каишките обаче специалистите бяха категоричи, че е по-добре да не се използват, защото детето не може да се научи да пази равновесие само, не може да се научи да пада, да става и т.н. и съответно във всеки един момент очаква отнякъде да му се даде опора и после последствията не са хубави - най-малкото като тръгне само, ще пада по-лошо.

# 46
Хайде да се отчета за днес! Иван вече няма и помен от проблемите от предишната нощ - майка ми каза, че се е събудил направо в 7 и нощта не е имало проблеми.
Иначе да ви кажа за купона - стана най-страхотното парти на света! Купона продължава и в момента (звъннах да видя как върви почистването, а хората още пиели  Joy Joy Joy), ама аз тактично се изнесах още в 2...

# 47
Добро утро милички Hug
аз градя въздушни кули ,как дори ще почна да рисувам ,докато Боби е с бавачката,а той отказва да я приеме и нещата изобщо невървят  Rolling Eyesвчера се скъса да реве, като беше сам с нея в стаята си и всеки път като отида и го взема млъква и и се усмихва-голяма лисица е.а жената е толкова мила и нежна с него newsm78
днес се чудя дали да го пратя сам в парка с нея newsm78защото в къщи поне е на своя територия  newsm78толкова ми е притеснено
а за проходилките-Бобчо още не седи стабилно,има напредък но му е още рано,мисля да поизчакам.в една от книгите ми пише че в проходилка бебето се чуства конфортно от 10месечно,не по рано  newsm78

# 48
Това наистина е сериозно , и аз се замислям колко да ползваме проходилка.  Днес сме на консултация и ще видя какво ще каже моито педи, после ще докладвам за дуда. Ще има ли разходки в парка? последни хубави дни Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 49
        Здравейте момичета, последната седмица беше със страхотно временце!!! Laughing Днес все още е така, но го дават застудяване и ще се възползваме докрая от слънцето! Още не се е стоплило от сутринта и при нас е още 5 градуса, но малко след обяда изчезваме.
        Преди двадесет и четири дни ви се похвалих, че и ние сме вече в отбора на зъбатите. Направихме такъв голям гълоп с тея зъбки, че вече сме с цели 5. tooth Последните три избиха почти наведнъж. И то не средните горни резци, а почнаха да избиват първо горните странични. Сега чакаме последното ляво предно зъбче. Rolling Eyes
         Аз ично съм против проходилките, но е от голяма помощ за майките, да свършат някоя и друга работа. Ще го държа само доколкото си свърша набързо задълженията. За баткото не сме имали проходилка и детето проходи още преди да навърши 9 месеца. Не че и моя гръб се размина с болките. Joy
         Приятен слънчев ден!!!

# 50
преди една-две седмици по предаването Биберон по СКАТ тв темата беше точно за/против проходилките и каишките, бяха изказани различни мнения - на майки, на ортопеди  и др.специалисти. Та изводът бе следния: за проходилката може, не е напълно забранено, но детето трябва да седи в нея за кратко време, около 30 мин. Когато майката види, че на детето вече не му е интересно в проходилката, че се е изморило и т.н. да не продължава да го държи в нея. Така че, може, но умерено. За каишките обаче специалистите бяха категоричи, че е по-добре да не се използват, защото детето не може да се научи да пази равновесие само, не може да се научи да пада, да става и т.н. и съответно във всеки един момент очаква отнякъде да му се даде опора и после последствията не са хубави - най-малкото като тръгне само, ще пада по-лошо.

щом  са стигнали до тези заключения може и така да е ,но има варянт на детето да му е интересно да седи в нея повече от половин час и ако е моито дете и ми се наложи да го извадя принудително ще падне един рев едно успокояване.......направо не ми се занимава
А между другото Симона като беше малка имахме една проходилка която ни я бяха подарили и когато искам малко спокойствие постилях един голям найлон под нея застопорявах я да не се движи и и давах 2 чаши лъжица и кофичка кисело мляко. Падаше голяма игра пресипваше ту в едната чаша ту в другата / някъде бях чела че е добре да се дават такива занимаия на децата за развиване на координацията и сръчността/

# 51
  • София
Здравейте!
Включвам се рядко, но нашият бати напоследък пак преоткри компа и имам време само да ви чета. Темата за проходилките обаче ми е любима. Всеки сам си решава, естествено. Аз още за баткото бях категорично против. Против за собственото си дете, не по принцип. (Имаше голяма борба с роднините, които държаха да подарят точно проходилка.) При това без да мога научно да се аргументирам. Просто съм за естествения ход на нещата. Смятам, че бебето трябва само да минава през отделните етапи, водещи до прохождането. Всяко бебе се справя различно. Зависи от много неща, но може би най-вече от темперамента на бебока. Дани на Зоуи направо ми събира очите - невероятен е!  Peace Мисля, че момченцата по принцип се справят по-бързо. Бояна започна да лази от няколко дена, но назад. Дига дупето и се избутва с ръчички. Седи, но не много стабилно. Батко и на нейната възраст беше доста по-напред. Мисля, че е важно да се дава възможност на децата да се развиват, т.е. да се слагат по коремче, седнали, правички и т.н. Просто да им се обръща внимание - книжки, песнички, бебешки игрички... Останалото зависи изцяло от бебчо. Това е моето мнение.   bouquet
Приятна разходка на всички!  Hug

# 52
Здравейте!
Аз слагам Елина в проходилка, докато й направя попарата, кашата, докато стопя пюрето. Най-вече за мое улеснение я взехме, гледам да не я държа много вътре. Тя е голямо шило и  много се забавлява в проходилката.
А относно  килограмите сме 7200  Cry Дано прояде тези пусти пюрета, за понеделник й поръчах кухня от Ози, да видим дали нея ще хареса....
Поздрави от нас и хубав ден

# 53
Терина, Ози не е ли от 1 годинка? И аз съм и хвърлила око, защото били в еднократки купички, ама като звънях ми казаха, че е доста рано... Аз нали имам проблем с другата часта кухня, която си бях харесала, че няма места та ако няма проблем за Елина, ще запиша и Иван - аз нямам проблеми да давам храна за по-големи... Просто няма да давам неподходящите според мен неща...

# 54
Да, от една годинка е. Аз поръчах по Интернет, там не се пише на колко е детето и мисля да видя какво е и ще давам по моя преценка
Аз съм вече отчаяна сс това обедно хранене и затова реш их да пробвам

# 55
Мда... Сега звъннах и попаднах на един гостодин, дето май повече разбираше от троснатата лелка преди месец.  Тоест повече му се говореше. Та каза, че го водят за над годинка заради големината на парчетата. Също така готвят и с прясно мляко, но ти май като си давала кисело можеш да даваш и прясно  newsm78. Записах Иван на кухня от утре. Ще платя само за 7 дни за да видя дали ще му ханеса на Иван и ако му е ок го записвам за постоянно. Много ме зарадваха, че имат 7 дни доставка - другата кухня, която ми бяха препоръчали имаше само 6 дни. Сега ще видим детската кухня дали ще му хареса толкова, колкото супата на мама  Joy.

# 56
Тъкмо ще кажете как е Ози, за да знаем и ние   chef

Аз днес бях на фризьор най-накрая и доста си скъсих косата. Вече ми беше писнало навсякъде, като се завъртам да ме скубе нещо  Tired

Прасенце, и аз съм чела, че понякога децата свиквали по-трудно с друг човек освен майка си. Но според мен трябва да проявиш характер и още от сега да го научих на малко самостоятелност. Според мен това е от особено значение за момченцата, които след време ще стават мъже. На никоя жена не й е приятно да е с мъж залепен за майка си  Grinning Аз, като още не знаех какво ще е бебето, си бях решила, че ако е момче ще се въздържам от много лигавене /не, че и Маги я лигавя особено/. Като гледам какви келешчета се разхождат по улиците в момента и просто се чудя какви майки са ги гледали тези деца  Tired Силно се надявам нашите да не станат такава разпусната маса Tired За това, според мен, децата трябва от рано да се научат да са по-самостоятелни /доколкото позволява възрастта им естествено/, да се научат, че има правила и те са, за да се спазват, да се научат да уважават правата на другите хора, включително родителите си и че не е задължително да получиш това, което искаш само, като измрънкаш на мама и тати Naughty Аз поне така виждам нещата. Естествено на този фон им показваш при всеки одобен момент, че ги обичаш повече от всичко на света. Но не, като им купиш нещо, а с истински жест на обич Heart Eyes

# 57
Дани на Зоуи направо ми събира очите - невероятен е!  Peace Мисля, че момченцата по принцип се справят по-бързо.
Мерси рапан4е Hug Hug Hug
Аз също по никакъв на4ин не помагам на Дани да се нау4и да ходи,да се спасява JoyДобре,4е пълзи де,така си се придвижва без проблем.А като иска да е прав се държи за стената и така ходи.Но кръста не ме боли и гърба ве4е не ме боли Party
Нищо не казвате събрахте ли се в4ера и снимков материал няма Close
Аз като ви слушам за какви номера на обувките говорите,Дани е с 21 номер,но са си истински обув4ици.Ина4е тук в Португалия има доста сладурски неща на прили4ни цени,като например Зара,С&А,Н&М,редовно си пазарувам от там Wink

# 58
Здравейте,

и аз вчера имах разкрасителен полуден Laughingи аз се подстригах, направих си разни процедурки, а бебо се държа отлично с наште, като изключим че нещо неще да яде тия дни Sad

Веси, недей така строго бе мила, още са ни малки, бебета са, ако сега не ги лигавим кога Winkпо мое мнение още е твърде рано да бъдем строги, естествено като пораснат си има начини Peace

# 59
здравейте и то мен,
днес съм волна птичка, бебо пак е при баба си Sunglasses
ходих на празар, на кола маска, абе изобщо разпускане, сега чакам мъжо да се прибере от работа и да поизлезнема на кръчмичка някъде. със седенето на бебо при друг човек нямам за сега никакви проблеми, той се хили на всеки и стои при всеки, ама това май е защото си е свикнал с много хора още от ражането, не е бил непрекъснато само с мене.
Утре ще водиме бебо на селото на майка ми, имама прабаба жива и много искам да го види, че по жегите не ми се пътуваше, а не е много близо. Ще ви пусна снимка другата седмица на пет поколения Laughing
за проходилката, аз го слагам, ама той още неиска да се мести повече стои на едно място. Много стабилно вече си седи, по 10 минути без да падне, и това за много кратко време се научи. Всичките ми приятелки са ползвали проходилки и несъм чувала за изкривявания Thinking, но незнам, щом докторите казват може да има нещо.
а за каишките, детето трябва да е се е отпуснало вече само да ходи и с това само да го крепите да не падне, иначе изобщо не са удобни.
лека вечер на всички

Общи условия

Активация на акаунт