МАРТенските ни мишлета пълзят и се изправят на крачета!

• 8 086
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
Веси, недей така строго бе мила, още са ни малки, бебета са, ако сега не ги лигавим кога Winkпо мое мнение още е твърде рано да бъдем строги, естествено като пораснат си има начини Peace

Абе според мен вече започват да се осъзнават и лека-полека да се усещат как могат да ни въртят  Mr. Green И аз си казвам, че сега, ако не ги нагушкаме и подондуркаме, като станат на по 12-13 няма да е. Но, като я видя, че започва да реве на инат, за да я взема, а аз в момента не мога, ми няма да зарежа всичко само, за да й угодя. От сега да свиква, че не винаги ще получава това, което иска. Освен това психолозите са си казали, че най-важни са първите 7 год. Ние, като пропуснем 2-3, защото са още малки, то минало половината време. Това естествено са си мои виждания. Но според мен вече въобще не са малки да започнем да ги учим на елементарни неща естествено. Те сега си изграждат представата и усещанията за света и според мен от сега ние сме длъжни да им покажем, че не всичко е купон и става с щракване на пръсти /в случая с рев/. Имам достатъчно примери около мен на деца на по 2-3 год. отглеждани и възпитавани по различен начин и за това си правя тези изводи. Прекаленото закриляне на детето дори от съвсем елементарни неща, като това да не падне, да не се удари, притъпява собствените му инстинкти. Една моя позната почти не дава на дъщеря си да се отлепи от ръката й навън да не би случайно да се затича и да падне  ooooh! По този повод това дете ходи много малко за възрастта си и още се мотаят с колички.
Най-важното и трудно нещо е да се намери златната среда. Хем да не разлигавим детето и да не ни се качи на главата, хем да не превърнем къщата в казарма и детето да не се чувства добре в семейството си. Ето това, ако успеем да направим ще е супер. Резултатите ще ги видим след 10-15год. Дано от всички да станат достойни и здравомислещи хора. А ние да се похвалим със силни деца, които се справят с трудностите и предизвикателствата, отворени и свободни за останалия свят и да ценят по достойнство всеки миг на щастие и благополучие  Peace

# 61
veselina_s_p ,
напълно съм съгласна с казаното то тебе Peace
най-много мразя да ми се лигави дете, а ако не се почне възпитанието отрано, изпусната е работата Naughty

# 62
аз мисля по скоро ,като Дейзи даже не толкова мисля,колкото усещам,колкото говори инстикта ми на майка.немога да оставя Боби да плаче,защото немога да съм сигурна дали е инат или нещо го измъчва.мисля,че бебето неплаче без причина,по скоро ние не сме в състояние да го разберем а то очаква отзвук и разбиране от нас.мисля,че като не го оставям да плаче той ще се почуства сигурен в мен,ще знае,че съм до него което ще му даде увереност и на по късен етап самостоятелност.щом плаче значи иска нещо да ми каже,реагира си по бебешорски.немога да не откликна ,живота после ще му предложи толкова трудности а сега аз мога да му ги спестя макар и с цената на собствените си нерви и умора.
обаче уважавам мнението на всяка от вас и не съм сигурна дали аз съм права просто се доверявам на моя инстикт.
Веси ,скъпа и мен ме дразнят лигавите мамини синчета(непознавам такива лично)и определено по късно ще науча Бобката да се държи мъжки Hug

# 63
Веси ,скъпа и мен ме дразнят лигавите мамини синчета(непознавам такива лично)и определено по късно ще науча Бобката да се държи мъжки Hug

Разчитаме на вас горди мъжки мами да направите едни достойни мъже за нашите моми  Mr. Green  Joy

# 64
И аз, и аз, искам един такъв достоен юнак за моята мома Joy а не като тоя дето сме сгодени и го разреваваме с писъците си всеки ден Laughing

Съниполи Hugдушко, аз се чудех къде се затрихте, а те болни били Tired

# 65
Веси и аз подкрепям мнението ти , когато реве трябва да знаеш за какво е дали е за нещо или за нищо . Аз научих щуротиите на малката и като усетя ,че се лигави и раздавам правосъдие от сега нищо ,че е малка трябва да се научи.

Аз да се похваля днес бяхме на консултация тежшм 9,100 и 70,5 см. много сме големи   newsm30:               и по този случай попитах за проходилките , че се впечатлих от писаното тези дни, каза че не е вредно в никакъв случай даже в тази възраст така усещат ходилата си, но на 7м. започват на пръсти така било при всички чак към 10м. започвали да усещат цялото стъпало и да стъптат на цял крак.
Лека и спокойна вечер на всички!!!   luvbed

# 66
  • София
Здравейте,милички! Hug

Ох, и аз съм като Прасенце и Дейзи,не мога да го оставя да плаче.Много се дразня от лигави деца,които се тръшкат по земята и ревът докато не получат своето и все си мисля,че няма да допусна моето дете да стане такова,просто ми се струва и на мен,че е още рано за такова възпитание,всичко с времето си...Май,че това е най-трудната част-да възпиташ едно дете,да го направиш добър и отговорен човек,дано всички да успеем. Hug
 Ние днес излязохме на разходка,но спукахме гума Mr. Green,наш'та количка нали е с надуваеми гуми и малко ни се прецака разходката.Ходихме да ни я залепят и бая време загубихме.Малкия нещо пак се разсополиви,дано не ни повтаря вируса с гадната хрема,давам му вит.ц и стеримар в нослето.Надявам се да ни мине бързо.
 Мами,исках да ви питам,вие ще продължавате ли да ходите на консултации всеки месец?Защото нашето педи, след изследванията в 6-ти месец, каза,че вече няма да се уговаряме за консултации всеки месец newsm78.Каза ако има някакви проблеми,тогава да идваме или когато реша,да отида да го претеглиме и измериме newsm78.При вас какво е положението?
 За проходилките,аз мислех да не купуваме,но ни дадоха една и от няколко дена го слагам по малко в нея ама нещо много бързо му писва,повече от 15-20 мин. не иска да стои вътре и май съвсем ще я махна,че се сме се затрупали с какво ли не в къщи,няма място да се разминем от бебешки глупости в тая гарсониера Close.
 Ох, и аз вече съм за фризьор,ама да видим как ще скуласам да отида newsm78
 Айде лекичка и мекичка от мен!Целувки!

# 67
  • София, център
По повод но темата с възпитанието, един виц:

Отива майка при педиатъра и пита:
- Докторе, незнам какво да правим с детето!?! Май сме го испуснали... От кога да почнем да го възпитаваме...?
- На колко е?-пита доктора!
- На 7 дена!-отговаря майката!
- ООООООО вече е късно... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз мисля, че различавам кога Мария се лигави и кога не... затова не се страхувам да я оставя да си помрънка!

А да днес се запознах и с tasia...още една среща на  Laughingживо...

Снимки от 26-27.10.2006  http://snimka.bg/album.php?album_id=72897 парола: adiland

# 68
  • София

А да днес се запознах и с tasia...още една среща на  Laughingживо...

Да,да,много ми беше приятно!Жалко,че не можахме да се видим за по-дълго,но нищо ,друг път ще гледам да дойда на разходките в Южния парк. Hug
Много са хубави снимките от срещата!

# 69
Ох, ето и аз най-накрая да намеря време да седна и да драсна няколко реда.... Откакто се върнах онзи ден, не съм се спряла - тичах на работа до късно (че след 4 дена отсъствие, бая се е понатрупало), после с детенце - а пък той за това време някак си ме беше позабравил и не ми се зарадва както обикновено, та реших днес да съм изцяло само негова, за да си ме "спомни"...

Обаче трябва да ви кажа, че това да спиш непробудно повече от 4 часа си било много яко  Laughing
Първата вечер в хотела се будех на всеки час, а сутринта се събудих като часовник в 7 - 30 мин преди алармата... Обаче втората вечер....то сауна, то джакузи, после вана в стаята - и спах от 9 до 8 сутринта...КЕЕЕЕЕФ!!!

Вилнюс е адски спокоен и зелен, супер малък град - само 550 хил човека и почти токова църкви Simple Smile Обаче е пълно с деца, има страхотни детски магазини и цели етажи с детски стоки в моловете. Купих на Преската страхотни блузи на цена около 10 лв едната!!! Всичко е мноооого по-евтино от тук. Количките им са около 100 евро среден към висок клас! Направо щях да падна... Имаше бодита с дълъг ръкав - 4 бр в комплект за 15 лв, с къс - за 10... Абе добре, че с мен имаше и други хора, че ме поспираха, иначе не знам колко щях да изхарча... Там между другото са много популярни дрешките на Кокодрило и са много евтини...а не като тук...

Обаче не си е работа да си далече от детенце - толкова ми беше мъчно, направо нямам думи да го опиша - друго е, когато си в БГ, дори на 500 км от него, а друго е, когато си на 3000 км.... Май ще попропускам вече командировките, когато не е крайно наложително...

Не можах да изчета всичко, което сте писали в предната тема и в тази цяла седмица, но се надявам всички бебчета да са здрави и всички мами да сте спокойни!

Утре ще има ли някой в парка? То май го дават да се разваля, ама дано да е от вечерта...

Ааааа, и честито ви по-дълго спане от днес!  Grinning Премесетихте ли вече часовниците???

П.С. Сори за дългия постинг

# 70
Ой, че съм заплес ooooh!

Забравих да се похваля: имаме си цели 2 зъба - наведнъж!
Хайде и ние сме вече за кебапчета...  Joy

# 71
  • София, център
boriva Добре дошла!  Hug

леле въобще не съм сменила часовника...

# 72
Борива, много ти завиждам за "разходката" извън Бг  Grinning И за съм ходила няколко пъти на екскурзии тук-там и винаги е страхотно да видиш нещо ново и различно. А за цените просто няма какво да говорим. Ако живи и здрави сестра ми наистина се установи в Канада до към 1год, за второто бебе ще ходя там да пазарувам и съм сигурна, че ще ми излезе наполовина

Днес и аз ще съм в парка. Като си сменихме режима на 4 яденета вече можем и ние да излезем, като хората към 13-14ч, а не да чакам до 16-17ч. Така, че ще звънна днес по-навреме  Grinning

Ние днес удържахме фронта горе-долу с режима въпреки смяната на часовете. Маги се събуди още към 6.30 /старо време 7.30/, но не я взех от леглото и пак заспа и се събуди към 7.30-8.00. Та ядохме към 8.30, което си е добре, защото попринцип сутрин ядем към 9.00.

# 73
Добро утро на всички с този нов час нещо немога да се окопитя, и детето също.
Снимките от срещите са супер !
Трябва да ви кажа , че тези венци вече ме побъркват , а педито каза , че още нищо не набожда просто незнам до кога така, нямаме си нито едно зъбче.

Лек и спокоен ден на всички!!!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 74
Привет!
Та значи аз вчера все пак отидах до Пловдив... Иван естественно пак се е разревал неутешимо и е идвало педито по спешност. Пишката му е била зачервена и тя е казала, че най-вероятно реве заради възпалението там. След компрес с реванол нещата са си дошли по местата и Иван се е успокоил и е заспал. Та... мъж ми се справи блестящо с гледането на малкия тази нощ. Аз естественно се побърках от притеснение и звънях през следно 4 мин, но таткото се справи!!! Организирал приятели да доставят лекарствата, направил му отвара от смрадлика, правил компреси. Абе явно явно можел да се оправя, ама му е по-лесно аз да хвърча за всичко! Хайде и аз веднъж го похвалих!
Днес за пръв път Иван яде детска кухня от Ози. Аз лично съм очарована, Иван също. Менюто за деня беше крем супа от карфиол и картоф, пиле фрикасе и мляко с ориз. Млякото го хапна татко му, че ме предупредиха, че е с обикновенно мляко, а за останалите две манджи не мога да кажа нищо лошо - Иван крещеше от кеф на всяка лъжица и успя да изяде на обед 90% от двете манджи  #Crazy. Останало е по 1 пръст в двете купички и то щото аз спрях да давам и го гушнах да спре да плаче, че ми стана пък притеснено, че ако изяде 400 гр манджи ще му стане лошо  Sick. Имаше голямо парче бяло месо, което като намачках с лъжицата Иван си го ядеше. Доставят го в чашки от стериопор, че да пазят нещата топли. Всяка манджа си е с индивидуален етикет какво е и ги достави супер мил чичко, които от вратата каза, че няма начин да не иска да яде фрикасето, защото било хитовия продукт и всички деца го обожавали. Храната я доставиха към 11 още доста топла и като го храних към 12 все още беше топла... Той по принцип яде всичко със стайна температура иначе плюе, ама явно тези манджи много му харесаха и нямаше никакви претенции да ги студя... Абе с две думи очарована съм - ще пиша утре ако ви интересува, ама аз май ще стана редовен клиент на тази кухня.

Общи условия

Активация на акаунт