Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 40

• 31 491
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Така е, Тайс, режимът ни на хранене (поне при мен) от втеме на време създава проблеми на стомаха….
Абе, кофти работа 😰

# 661
Никакви проблеми не ми създава режима нито на стомаха, нито на червата, ама за не ям треволяци.

# 662
Карнивоарка такава   Twisted Evil

# 663
Никакви проблеми не ми създава режима нито на стомаха, нито на червата, ама за не ям треволяци.
А, то и аз съм така. Само домати и печени чушки, някоя тиквичка.
Нали чета тук, от три дни стои една връзка магданоз в хладилника и и се кумя Joy
Сега се подсетих, ще отида да я разбия в нутрибулета. Поне.
Аз като си хапна две три варени яйца със зехтин и подправка , и после чак вечер ми идва музата. Пържолка, домат и готово. И варено цвекло седи от месец, офффф. Вземам замразени броколи, карфиол, моркови, че поне нещо да намествам наоколо.
Аз още юни ти писах, че откакто следя темата, се очертавам като с твоя профил. Мръвки и Яйца и тахани, и си ми е добре

# 664
Вече три години ще станат откакто така се храня - няма газове, подувания, киселини, запеци, разстройствия и висене в тоалетната по никакви причини или многократни посещения.

# 665
  • в сърцата на децата <3
Аз толкова обичам зеленяци, обаче стомахът ми е на друго мнение... Марулка ако хапна после две седмици си псувам патешкия мозък - то подуване, то болки, то чудо невиждано... Та ям си мръвето и с известни условия домати, чушките рядко, че и те не са ми най-поносимата храна, тиквички. Добре, че зелевите са ми ок, щото душа давам за печен карфиол и броколи със сметана и сирена... Или кисело зеленце (цял бидон си опаткваме зимата, а децата не ядат!) с някоя сочна мръвчица 🤤

# 666
  • София
Вече три години ще станат откакто така се храня - няма газове, подувания, киселини, запеци, разстройствия и висене в тоалетната по никакви причини или многократни посещения.
Миоки, при теб ключът май е не само в режима, защото, както не веднъж си споменавала, ти се храниш, за да живееш. Повечето, или айде - аз със сигурност, не го умея това. А всъщност това е начинът, казали са го много мъдреци и древни учители, лекари и пр. Знаете, човек трябва да се храни, за да живее, а не да живее, за да се храни.....

# 667
Не знам кое е, само знам, че ако залитна към неща дето не трябва да ги ям, после имам проблеми. За сега установените са болки в ставите и сънувам кошмари. 
Иначе да, имамдруги хобита, кулинарията не ме влече и често нуждата да ям ме дразни, а и не ми  пречи да ям едно и също.

# 668
  • София
Е, ясно е кое е. Как беше - отровата е в дозата. А ти си имаш и режим.
Имам една колежка, и тя така (не е режимна), но ще си вземе една Осминка бисквита, 2 фъстъчета, четвъртинка пържола с деветинка коричка от хляб и половин морков, и охх, преядох. От тези жени, изглеждащи така, че другите жени като им казват ЧНГ/ЧРД на ум добавят "кучко" Grinning, защото всъщност останалите остават с впечатление, че яде всичко - шоколадче и пр., нали, а всъщност истината, поне при нея, е в грамажа, дозата.

# 669
  • в сърцата на децата <3
Роланд, хич не е задължително.

# 670
Е аз като ям си ям. Никога не съм се ограничавала съзнателно от храна щото не ми се лепеше, ама честно казано, това което мен ме споходи като резултат не е за предпочитане пред излишните килограми.

# 671
  • София
Абе, да ви кажа аз и режимно като ям, си прекалявам понякога (примерно, вместо една вратна пържола с купа зелена салата, омитам две пържоли с две салати, що нали..., ама без да имам реално нужда, щото не съм копал цял ден на полето картофите, ама пък вкусни тия пържоли). А дори и само с месо и салата това не е препоръчително, по ред причини, не само при ИР, и не само при хората, които имат ИР, а по принцип;-))
Разбира се, ако човек спортува, извършва тежък физически труд и пр., ясно, че може би има нужда от повече храна. Но, ако работи предимно на компютъра, по-скоро е добре да е на принципа на Миоки. Освен и на режима:)

# 672
Да, така е, калорийният прием е важен, и аз съм го забелязала.
То уж режимно, режимно, но ако надвишаваш изразходваната енергия, не ми е ясно как ще намаляват обиколки и кила.
А Неве ме втрещява с толкова спорт тука, аз освен йога и един степер имам, но ме мързи да се катеря. Първо ми беше жега лятото, сега ми е студено, уж. Мързел си е. Движа се пеша и това е, когато мога.

# 673
А бе ако не залиташ към вредните храни, с времето тялото ти самО регулира количествата. Ама трябва да се оттървеш от зависимостите първо. Ако често-често се "освинваш" както казва Невена или не изключеш поне за известно време всичко, което ти спъва коня, няма да станат нещата.

# 674
  • София
Тайс, аз не съм привърженик на калорийния дефицит. Нито на мерене на калории. По-скоро е важно да не преяждаш. Само, че това е относително. Ние - да речем в България (е, не всички, разбира се) сме свикнали, че първо, второ, трето в порции с размер - Бабини порции НЕ е преяждане. Ама то си е. Без значение режимно ли ще е или не.

Общи условия

Активация на акаунт