Испания

• 50 459
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
  • някъде под слънцето...
Миналата беше октомври, тази го промениха на май.Отделно Санчес обеша по 100 евро бонус на месец  са септември, окромври , ноемяви и декември  на тези които са одобрени.Одобрените са получили имейл през август .
Нямам представа дали парите са преведени

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 17:20 от sl

# 526
  • Mediterraneo
Само вметвам, че има директни полети Валенсия- София на Уиз, не знам защо напоследък се твърди, че няма. В четвъртък посрещам майка от София. До края на годината са си редовни полетите.

# 527
Полетът ще е до САЩ не до София.

# 528
  • Чикаго / София
Благодаря ви момичета, ще разгледаме и автобусите и ще изчакаме малко да видим ще се появят ли билетите за влаковете. Тя пътува с кученцето си, малка порода и не знам в автобусите как ще е. Видях, че за влака се плаща такса за кучето и може да пътува. Да разбирам ли, че AVE e нещо като експресен влак?

Тарталета има полети до София от Валенсия, даже вече купихме два за девойката да види баба си и дядо си в края на Октомври и началото на Декември за 3-4 дни, имат някакви ваканции от 4-5 дни тогава. Особено този за Декември ни излезна $50. Доста сме доволни от цените Simple Smile  Аз търся превоз до Мадрид за полет до САЩ.

# 529
  • Mediterraneo
Извинявам се, четох по диагонал. До Мадрид с AVE, най- добрата опция. Експресен влак е. Три часа и половина е Валенсия- Мадрид, докато тръгне, е стигнал. 2-3 месеца предварително билетите са на много приятни цени, пътувала съм за 18 евро от Аликанте.

# 530
  • някъде под слънцето...
А иначе предполагам като с всичко останало - преводи на документи с апостил и тн от Б-я изпращаме. То дотук всички така сме изпращали. За успех няма да се класира така или иначе, още му е трудно, тъй като учи само на кастеяно, а е във Факултат де фармасия. (за да е още по-забавно)
То хубаво превод и апостил, но  проверката в данъчното се прави колкото да се проверят доходи,
толкова  да се види дали родителите са изрядни данъкоплатци  за Испания.
За проверка на доходи, се изискват само  последните няколко номини.

Кастеяно е официалния език на Испания, така, че не виждам изненада.
Дали специалностите  са с английски или изцяло  на английски е посочено още при кандидатстване.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 15:38 от sl

# 531
Прощавайте невежеството ми, кастеяно това испанският който се учи по курсовете в България ли е? За кои области е достатъчен само той?

# 532
  • Mediterraneo
Навсякъде е достатъчен само кастеяно. Независимо, че по институции говорят и местния диалект, когато стане ясно, че отсреща не го разбират, минават на кастеяно.

# 533
  • някъде под слънцето...
По конституция кастеяно е официалния език на Испания.
За туризъм е достатъчен навсякъде, но ако ще е за университет, е възможно и да не е.
Примерно
https://www.ehu.eus/es/web/bilboko-hezkuntza-fakultatea/hizkuntzak-irakaskuntzan
https://www.uab.cat/web/movilidad-e-intercambio-internacional/in … 345806528752.html
https://www.usc.gal/es/usc/gallego-usc#:~:text=Los%20Estatutos%2 … 0lengua%20oficial.

# 534
  • София
Не сте ме прочели, той отиде, за да учи на кастеяно. Проблемът е, че се оказа, че има предмети с лекции на валенсиано. Как да е.

# 535
  • Мадрид / София
Във Валенсия и Барцелона лекциите на кастейано (испански) са доста намалени, така че е нормална тази ситуация, в която е попаднал.

# 536
  • някъде под слънцето...
Информацията за езика на който ще се водят лекциите в университетите  в автономната област е обявена на сайтовете на университетите.
Това беше една от причините дъщеря ми, която се води испанкаи кастеяно е родния и език  ,  да изключи каталунските от списъка.
Предпочете да включи специалност изцяло на английски(не говоря за билингуе) в Мадрид  пред каталунски университет, въпреки, че каталунския беше с доста висок рейтинг.
Написала сте кастеяно .Нормално е да имат лекции на валенсуано щом е университет във Валенсия.
.... тъй като учи само на кастеяно, а е във Факултат де фармасия. (за да е още по-забавно)

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 15:47 от sl

# 537
  • София
Да не разводнявам темата повече за това накратко. Както е и ясно, че всеки родител гледа най-доброто за детето си. Той е студент там, защото в държавен университет в Испания неговата специалност беше само в три университета само. Ясно е, че ако можеше щеше да "избяга" от каталя или баски, или валенсиано. Освен това вие като живеещи там, по-добре знаете, че испанците едно пишат, а друго се случва понякога. При кандидатстване подаваха информация, че може да се избират групите дали да са на кастеяно или валенсиано. На практика обаче се оказа друго. Те се водят и, че трябва да имат лекции на английски понякога, но и това не се случва. Така или иначе вече свиква с валенсианото, което става с повече слушане. За Universitat de Valencia говоря.

sl, не си ме разбрала, да, учи на кастеяно, уточнявах го, че не учи на английски. но както написах се оказа, че тази година има и лекции по предмети на валенсиано.

Извинявам се на всички в темата, че стана дълго.

# 538
Аз така попаднах в Барселона. Имаше начин да си пасна програмата, за да може всичките ми предмети да са на испански, но от втория семестър не беше нужно. Научава се бързо

# 539
  • някъде под слънцето...
THERION,
Разбиара се, чв всеки иска най доброто за детето си.
Детето ти е умно и ще се справи с валенсиано.

Явно в случая  факта , че университета е във Валенсия е  бил подценен.Валенсия е автономна област със собствен език, който е широко засъпен в училищата на територията и.Съответно нама грам  изненада в  лекциитв на валенсиано в университетите в област Валенсия.Приемам го като начин да ограничат наплива от други области или  иберомериканци защото в общия случай  нотас де корте  и таксите са по ниски от колкото в  Мадрид  
Винаги е добре  да информацията да се черпи от достоверен източник, като официалния сайт на дадена институция.
Пиша го с най добри намерения.
Иначе "интерпретации" много.
Кой чул, къде разбрал, къде не не , но дава  "компетентни" съвети....
Това,  че испанците понякога   обичат подвеждат(а в някои случаи дори  лъжат нагло ), също е вярно и точно за това информацията трябва да е от извора.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 22:07 от sl

Общи условия

Активация на акаунт