За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 313
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, като заговорихте за столчета и кошници, от кога започнахте да пътувате с бебчетата на кратки разстояния?
На 3,4м  до 100км ок ли е, все пак нали не е добре да е в столчето за кола пък повече от 30тина минути..

# 691
  • София
Около 3м беше като пропътува малко над 200км. Това с минутите е по-скоро за новородено (до 1м), но понякога в София със задръстване да стигнеш до педиатър ти е повече време. Няма да спираш по булевардите точно на 30мин да го вадиш от стола.
Освен това малкият винаги спи на път от както пътуваме. За да спрем и да го вадим от стола трябва да го събудим.

Тео, да, препоръчват назад, но ако на детето му става лошо не знам до колко е удачен вариант. Племенницата ми за едни 200-250км повръща по 4-5 пъти (говоря по магистрала, не по проходи и завои). И винаги е била така, затова и много не пътуват, просто не успява да го израстне и преодолее, ама такъв организъм. Хапчета/близалки също не действат. Ако застане спокойно и гледа напред е малко по-ок положението, но дете трудно ще се задържи мирно 2-3 часа в кола Confused

# 692
Повечето краш тестове се правят при скорост 40-70 км/h.
https://kidsonboard.bg/pet-ot-devet-bebeshki-stolcheta-za-kola-s … rovaljat-na-test/
Никой не искам да убеждавам или оборвам.

# 693
Ние сме със Cybex Sirona S i-Size, 0-18кг/45-105см, което е общо взето от новородено до около 4г.
Много съм доволна от столчето - върти ср на 360 градуса, има много удобна позиция за сън и тнт. Малкият последния път спа 2 часа в него докато пътувахме към София. Grinning
Само се моля да не се налага да изпробваме колко е сигурно реално.

# 694
Едва изчакахме да стане малката на 40 дни, за да отидем на почивка. На 120-130км беше. След това нямаше 2м, пътувахме до Банско (над 300км ни е на нас). И като цяло пътуваме нон стоп и на къси и на дълги разстояния. Нямаме проблем с пътуванията. По завои й става лошо, но слагаме свещички и е ок. Не повръща с тях. Вече е почти на 2г.

# 695
Нашето е с изофикс и колата, столчето е Britax Römer DUALFIX² R, пътуваме си спокойно още от първите седмици. Преди това до 1г бе с Атон 5 на Сайбекс.

# 696
  • Пловдив
Ние пътуваме нон-стоп. Дали ще отидем до града да си напазирим или на разходка все сме с колата. Не съм засичала време на возене, а се водя по детето.

# 697
Ние се движих че с кошницата от количката първите три месеца. Везох го навсякъде постоянно. Ходехме на вилата когато стана на  1 месец и пътя е малко повече от 40 Мин. Когато си взехме столче на cangaroo от 0 до 4 горе долу. До 104 сантиметра е. На три месеца пътувахме до морето което ни е под четири часа и спряхме два пъти.

# 698
ДжейРей, когато повръщат децата в колата, може да се пробват повече дейности за вестибуларния апарат - люлеене и разни други такива. Аз съм повръщала на празен стомах и едно кафе. Та предполагам е хубаво да са хапнали нещо преди това.  И ако се тръгва с колата, когато е време за спане - още по-идеално.
И ние се возим все още в обратната посока и аз я занимавам. Малко ми е тегаво да четем книжки така, ама.. Заложихме на скъпо столче, с минали Краш тестове. /От гл.т. на това, че не сме купували количка и ерго раница/. Също сме със cybex sirona i-size. Но легналата позиция не ми е достатъчно легнала според мен. Но си спи без проблем. Иначе за малки бебета и пътуване с колата е индивидуално. Трябва да се пробва на някакво кратко разстояние и да се види от спящите и кротките ли ще е, или ще недоволства /като нашето Grinning /. Много ми беше тегаво да пътуваме до 6м, че даже до 1г. с колата.

# 699
  • София
Искат не искат пътуват:grinning:налага се.
Малката нямаше 12 м, когато пътувахне до Нидерландия с колата, по около 900 км. на ден минавахме.

# 700
Да се отчета - днес бяхме на доктор пак. Все пак минаха 6 дена от лечението с АБ капките и както бях писала ефекта е нула. Отказа да изпише АБ за пиене за сега…. Изписа му бронхо-ваксом . Това си е ваксина за пиене пфу. И други капки за носа. Честно казано малко се шокирах. Той тръгна на ясла на 20.09 и ходи 4 дена за по два часа. И сега две-три седмици вкъщи. Ако сополите се увеличат, тогава щяла да изпише АБ. Нямам против ама всеки път ли ще се лекуваме така по две три пет седмици. Дано се оправи вече 🙏

# 701
По тази причина (и рева при раздяла) настръхвам като чуя ясла...Бързо оздравяване!Бронховаксома също хич не е лек препарат.

# 702
По тази причина (и рева при раздяла) настръхвам като чуя ясла...Бързо оздравяване!Бронховаксома също хич не е лек препарат.

Благодаря. Знам.. за това  бях склонна на АБ ама. Ще видя утре може ни ще го заведем на УНг

# 703
А за по -големи килограми имате ли информация кой модел се представя добре на краш тестовете ?
Повечето краш тестове се правят при скорост 40-70 км/h.
https://kidsonboard.bg/pet-ot-devet-bebeshki-stolcheta-za-kola-s … rovaljat-na-test/
Никой не искам да убеждавам или оборвам.

# 704
Нямам,не съм се интересувала.
Аз мисля,че вирусите са неизбежни било на ясла,ДГ,площадка и т.н.Не би ме спряло това ,на година и 10 м ще я запишем.Дано бързо да се оправя детето .

Общи условия

Активация на акаунт