За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 338
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
С колектор за момиче или момче, от аптеката, след измиване и подслушване се залепя и събира урина, пренасяш в контейнерче, от аптеката отново.

# 61
С колектор за момиче или момче, от аптеката, след измиване и подслушване се залепя и събира урина, пренасяш в контейнерче, от аптеката отново.

Благодаря много!

# 62
Колектора трябвало да виси , да не е в памперса. Като се събере в него урина единя ъгъл се избърсвал със спирт, реже се с ножица и от там се сипвал в контейнерчето. Една нефроложка ми каза така, за да нямало грешен резултат

# 63
  • София
Точно с колектор взимахме в 6м. Като му го сложихме го оставихме без памперс. За 5мин се изпишка. Директно в контейнерче и към лабораторията.
Не съм избърсвала със спирт и рязала с ножичка. Отлепих и излях като внимавах с пипането на самото контейнерче. Всичко си беше наред. Малкият само не съм подсушавала с хавлия, за да не се замърси пробата (обяснение от лабораторията).

# 64
Аз подсуших с изпрана и изгладена пелена.
Иначе ето така
https://kid.htgetrid.com/bg/uhod-za-rebenkom/kak-u-grudnichka-so … dlya-analiza.html

# 65
И още 1 въпрос, някъде по темите тук или в друг форум (не съм сигурна, всичко ми се слива като информация) бяха писали, че дупчили вена за изследването? Не се ли взима от пръста? Питам да знам да карам ли ММ да идва и той или дали сама бих се справила.  И един може би безумно тъп въпрос, извинявам се. Без направление ако отида дали ще знаят в лабораторията кои точно изследвания да пуснат? Някой ходил ли е без и колко горе долу излиза като сума? Просто ми се иска да съм стъпка напред, да не ходим на лекар и после два дни по-късно пак да се мэкнем по кабинети.

# 66
  • София
На малкия взеха от пръстта.
Предполагам, че знаят. За цени не мога да кажа аз лично. Ние бяхме с направление. То важи 30 дена. Така, че не е нужно веднага да се ходи. И съвет - предварително питайте лабораторията дали взима изследвания на такива малки бебета. Не всички го правят.

# 67
  • Пловдив
Аз колектора в памперса го държах, просто го поставих, след като се изходи и нямаше вероятност в близкия час да свърши пак голямата работа, не съм почиствала и със спирт. За тези изследвания кръв взимаха от пръста.

Моя е на почти година, изчаквам го вечер да му се приспи, започвайки да търка очи и или сам заспива като го сложа при нас на леглото /и после го местя в кошарата/ или го друсвам 5 пъти и е отнесъл плувката.

# 68
  • София
Аз със синът нямах проблем,но на малката не й взех на 6м.урина,гадост голяма..

От пръста вземат кръв.
Едва ли ще надвиши 20 лв като цена

# 69
Скоро пускахме кръв и урина. Платих 20лв.
На 6м изследванията бяхме с направление след преглед, но резултатите ги пращам по вайбър на лекарката. Не е нужно пак да ходя, за да ги види, при положение, че е прегледала детето вече.

# 70
Ще ги занесете при следващия преглед, а по вайбър само инфо, че всичко е ок.

# 71
Мами, Бебчето ни е на 16 дни и все още няма абсолютно никакъв режим. Будува повече от час често и се изнервя. Приспиването е трудно :/ все иска на ръце. Като се успокои и го сложим в креватчето почва да плаче. Имаше малко колики, но пием капки и не винаги плаче заради тях. Винаги сменяме веднага памперса и не е подсечен.
Не знам дали има нужда от режим или сега е нормално да е хаотично всичко:/ Бяхме на дохранване, но вече сме на кърма и су хланим през 2 часа. Само след дълго будуване прави малко по-дълъг сън. Явно се изтощава.

# 72
Мами, Бебчето ни е на 16 дни и все още няма абсолютно никакъв режим. Будува повече от час често и се изнервя. Приспиването е трудно :/ все иска на ръце. Като се успокои и го сложим в креватчето почва да плаче. Имаше малко колики, но пием капки и не винаги плаче заради тях. Винаги сменяме веднага памперса и не е подсечен.
Не знам дали има нужда от режим или сега е нормално да е хаотично всичко:/ Бяхме на дохранване, но вече сме на кърма и су хланим през 2 часа. Само след дълго будуване прави малко по-дълъг сън. Явно се изтощава.
Режим на 16-дневно бебе? Simple Smile))))
Гушкайте, разнасяйте, кърмете. Нищо хаотично няма. Гледайте да не будува прекалено дълго, за да не се изнервя.

# 73
Новородените нямат режим. Докато свикнете на един ритъм, следващата седмица се е променил. А и сега в началото си търсят гушкане и мляко постоянно. Единствено следете за интервали за будуване и сигнали за спане и глад. Отпуснете се и се доверете на бебето. Може да видите някоя библиотека за слингове. Имат обикновено 1м безплатен наем на слинг за новородени. И да пробвате дали е вашето нещо. Бебеносенето има много ползи, както за бебето, така и за майката.
При мен беше кошмар спането през деня. Чак след 6м имаше предвидими интервали за спане през деня. Сега е на 2г2м и продължава да се "буди" през нощта за сучене (нейното легло е долепено за нашето и спим заедно). Никога не е спала цяла нощ без да си търси млякото.

# 74
Няма нищо по- нормално от това бебе да иска само на ръце. Бебето има нужда от близост, за това гушкайте го колкото си ноже по- често.
За режим ще мислите след третия месец.

Общи условия

Активация на акаунт