За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 396
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Съгласявам се с вас, диагноза - нормален респираторен проблем, след преслушване и преглед на гърлото. Друго не ми казаха, а и нищо не пише в листа. Той не го и приема АБ, и да го давам. Orion, само като разбра, че е от гадния АБ и повръща дори само като допра спринцовката до устата му. Не знам от вкуса ли, консистенцията ли..... Щеше да се удави.. Благодаря ви все пак, ще продължа с инхалациите с физиологичен разтвор.. А относно термометъра, това е нашия, някой със същия? Къде е най-вярна температурата и продават ли живачни все още?

# 181
Влизам и аз с въпрос. Бързо оздравяване на болните деца. Моника пробвай да го слагаш да спи на по-високо. Повдигни матракът край главата /аз използвах подложка за лаптоп, която е с наклон/. Аб не давай без антибиограма.
 Боровинките се режат на 2 или леко се мачкат. Водят се chocking hazard food.
Та, моят въпрос. Забелязали ли сте обривите от претопляне да сърбят? Лл погледна един обрив на врата на детето и констатира, че е от претопляне. Втора седм го влачим, даже свалих кехлибареният гердан - но няма подобрение. И днес я забелязах да се почесва точно там, а предни дни се чешеше по главата, където е косата. Там не забелязвам обрив. Ако мамите от Варна знаят добър дерматолог, да препоръчат. Или пък алерголог ли? И аз не знам.

# 182
Мия ,не мога да отговоря ,но за дерматолог две семейства наши познати много хвалят д-р Халил.Става въпрос за бебета ,даже съвсем малки ,много са доволни.

# 183
Здравейте мами!
На детето ни му никнат горни странични резци и вече започвам за се бъркам на нея зъби ли никнат или ние ще мрем. Супер нервна и кисела е, имам чувството, че не иска нищо и никой, разбирам я много добре защото все едно гледам себе аи сутрин преди кафето 😅... Както си седи, играе, смее ако я докосна започва да реве да се тръшка да се влачи драматично по пода, извива се.. Ужас, вече започвам да се притеснявам дали това поведение се дължи на зъбките, не мога да преценя защото буквално няма пауза от зъб до зъб.... Много дълго я мъчат, пробиват бавно около месец и всеки месец идва друг зъб, не съм виждала детето си щастливо и весело цял ден от първия зъб. Преди ядеше добре, а сега от месеци насам казва само ам ам, но хапва много малко, колкото да не изчезне. Не знам дали се дължи на зъбките, надявам се поне. Защо горните зъбки пробиват толкова бавно и болезнено, или само при нас е така. Просто вече не знам какво да правя /през деня спи повече от добре 2 дремки по час и 30 минути, през нощта спи от 20.30-7ч  не се буди всяка нощ, а дори и да се събуди веднага заспива след гелче за зъби, няма проблем в това отношение, проблемът е в нервността и истериите, резките смени на населението и почти постоянно киселото й поведение през деня.... Благодаря ви ❤️

# 184
  • София
Живачните са забранени, отдавна не се продават. Най-много някой изостанал в някоя забутана аптека, където няма много текучество  на хора. Има спиртни, които също са толкова точни. Ние имаме такъв, но никакъв шанс детето да стои 10мин спокойно, за да му се измери температурата. Сега ще вземем един на Microlife безконтактен (уж ги дават най-точни).

Miya, малкият също си има от време на време обрив от претопяване на вратлето. Забелязала съм от време на време да се почесва.

AnaMariq, щом се заиграва и се смее значи си има моменти на спокойствие. Аз ако видя моя да се е спрял за 5сек и се е заиграл с нещо хич не си и помислям да ходя да го разбутвам. Иначе през останалото време доволно се тръшка, реве, мрънка, дърпа се навън, ако искаме да го хванем за ръка, крещи често, ако нещо/някой го дразни. Включително онзи ден направи номер на дядо си да легне на пода от инат и да се тръшка.
За мен лично зъбите са само част от това. Останалото е период, опознават всичко наоколо, искат сами да вършат неща, ако не могат нещо да направят се нервят, ако са се заиграли да опознават нещо и някой ги прекъсне се нервят. То и аз да съм се концентрирала и някой да ми се намеси ще се ядосам.

# 185
Моето дете на 1.10 е във вихъра си - вечно мрънка, тръшка се, реве. Започна да ни хапе ама на игра, обаче по цял ден. Вместо да си играе, той все ни се катери и ни хапе. Започна да протестира много - за гърне, за миене на зъби, за преобличане. Абе супер е крив 😃

# 186
  • Бургас
Ужасните две...
ЛошУ ми става, като си спомня, а скоро ме очаква пак.

# 187
На дъщеря ми предстоят, добре че е с 18 зъба вече, поне това да е минало. Много зависи колко бързо излизат, да, определено има значение, иначе се мъчат повече.
Ние сме с Нук термометър.

# 188
Всяко дете е различно и с различен праг на болка.При нас зъбите излизат за сега лесно,на някои е имало малко мрънкане ,но нищо драматично.
Има периоди на кривотия,по-скоро ги отдавам на усвояване на нови умения ,желание да прави неща ,които още не може и подобни.

# 189
Мамчета, чакаме нашето бебче скоро, та по повод никненето на зъби моя позната, лекарка от старата школа, препоръчва по половин ампула калций да се дава всеки ден от старта на никненето, докато избие зъбчето.

# 190
Това може да трае с месеци ,особено кучешки и кътници.Полезен ли е толкова калции?

# 191
Е, това е вариант при болезнено никнене и криво бебе, при нужда.

# 192
Другия вариант е дайте да ръба лук или праз. Лука и праза съдържат вещества, които успокояват венците.

# 193
  • София
Ще кача снимки на интимните части на бебето ми. Видях, че има червени петна днес. Снимките не са с много добро качество, но много мърда и едвам и тези успях да направя. Не са пъпки, не го сърби. Вчера въведохме пюре от морков. Чудя се дали не са от него. По другите части на тялото няма. Въпросът ми е дали ви прилича на алергия от храна. Иначе се обадих по телефона на лекар, каза че би могло да я от пюрето и ще спра да давам за една седмица. Ще правя днес бани със смрадлика, а за утре записах час за дерматолог, но все пак да кажете на какво ви прилича.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 15:01 от sea.sea

# 194
  • Германия
Всяко дете е различно и с различен праг на болка.При нас зъбите излизат за сега лесно,на някои е имало малко мрънкане ,но нищо драматично.
Има периоди на кривотия,по-скоро ги отдавам на усвояване на нови умения ,желание да прави неща ,които още не може и подобни.
Абсолютно! В момента дъщеря ни кара бебешки пубертет. Виждам, че цялото тръшкане и недоволство идва от там, че ние не я разбираме понякога, какво иска. Или тя не може да се изкаже. Снощи например ми показва нещо да и дам, аз не я разбрах. Подавам играчки, не и не. Естествено, тя се изнерви, започна да крещи и се пазплака. След това стана и си взе играчката, обясних и как се казва и беше толкова доволна.

Общи условия

Активация на акаунт