За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 409
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Не се настройвайте предварително. Нашата госпожица няма спирачки, но на прегледите е друго дете. Ляга и не мърда. Нито плаче, нито нищо. И на 6м беше кротка. И след това сме я водили. Като последният път беше преди месец (на 1.10г). Доктора беше шокиран колко е кротка 🤣

# 526
Ако имате намерение да раждате нормално - има една книга на Олга Дукат по темата. Забравих как се казва. Наскоро даже в групата във фб 1 наум имаше и безплатна лекция с нея /или предстои тия дни/.
Нашата лл пък ни прати при Стефанов за прегледа на 6м. Супер бързо мина прегледът, но не помня дали е гледал и други неща, освен бъбреци. Аз даже стоях отстрани и не съм я държала.

# 527
  • Пловдив
А защо ЛЛ ви праща конкретно при някого? Тя просто трябва да ви даде направление и вие да си решите при кой специалист да отидете.

# 528
  • София
Нашата също ни прати при конкретен, но я питахме за препоръки. Имат си някакви договорки явно между тях, защото на прегледа лекарят пита "Д-р еди-коя си ви праща нали". За ортопед на 1м също каза директно накъде да се насочим. Тогава име не каза, само болница. На нас лично ни спести много обикаляния и търсения на лекари, но просто препоръките й бяха на добри специалисти (на самия преглед го разбрахме, не сме търсили допълнително информация).

# 529
  • Пловдив
Абе и моята дава насоки като имена, ама никога не си е позволила да кажа: отиди при този/тази.

# 530
Да ви се оплача. Малкия ходи на ясла 4 дена миналата седмица и лепна бактерия в носа. Неделя вдигна Т, мислехме че е вирус ама в понеделник започнаха едни много гъсти, зелени сополи. Пуснахме секрет и вчера излязоха резултатите. Явно я е лепнал от яслата Sad сега ще се лекува и кой знае кога ще тръгне пак на ясла.. а мен ме чакат да се врущам на работа. Супер напрегнато ми е.

# 531
Тони, много неприятно. Аз изтръпвам само при мисълта да я пусна.
Не знам детските специалисти и затова питам за конкретни имена.

# 532
Ако искате вярвайте, но от всеки пуснал детето си на ясла, чувам как 3 дни е ходило и после е болно и вкъщи, напоследък особено актуално понеже и сега точно бе приема, доста наборчета тръгнаха и вече са болни.Не съм супер против яслите, но е факт това, което писах.
Мен ми се струва малка още дъщеря ми, на 1г7м, за сега я гледаме с татко й, после като стане на 2г ще видим ...

При нас дава насоки с някои имена, но така или иначе те се въртят сред майките и ги знам, но ние решаваме при кого да я водим.
Елтиган, нашите са кошара такава по спомен(от сестра ми е и по снимката мога да покажа иначе не знам модела) , количка Тутек грандер, столчето бе Сайбекс Атон 5.

# 533
Точно, един омагьосан кръг е с тез ясли. Казват, че уж имунитет да изградят и че в началото по-често боледуват.
Аз например не съм ходила нито на ясла, нито на градина. Директно на училище. Не знам дали от това, но съм по-затворена и асоциална и ми е по-добре така, особено с тази пандемия. Grinning но пък и майка ми казва, че много рядко съм боледувала, за разлика от сестра ми, която е ходила на дя и дг. И сега продължава да прави бронхити. Предполагам е до ген, но все се чудя дали има някакви наблюдения за посещаването или не на дя.

# 534
Ние ще подаваме документи януари.Юни или юли ще напусна работа.Още се колебаем кога да тръгне ,но ще пробваме докато съм на ТД.А после ще съм на разположение да я гледам така или иначе .И на ясла и на ДГ ходихме с брат ми ,не сме боледували много,само въшкясвахме постоянно.

# 535
Аз съм на мнение,че е до ген и характер, не зависи от това дали е посещавало детето, аз съм за баланса, чак до училище и да искам няма да я държа.Аз съм ходила на детска, без ясла, мъжът ми директно на уч-ще, ми, до характер ни е отношението към света сега, не до детската.
Племенничката ми едната бе на кооператив и на частна детска но до обяд, не й спира устата, много общителна и все търси приятелчета и има, такава си е, а майка й не е така социална, не й допада, притесняваше се как ще бъде, ми то детето само си намери път, хихи.Дъщеря ми също си е общителна, но е рано да знам какво ще е после.Заиграва се и с малки и с големи без проблем.
Бобчи, то зависи кога и дали ще я приемат, не само нашите планове.
Мисля си и че има разлика преди по нашите години и сега с вирусите и с децата...знам ли ...то и храната и въздуха различен вече. Играли сме много, аз поне на село с голяма свобода и забавление, калени и свободно щастливи лятото, сега са малко родителите, които могат да не работят и да имат финанси за детето ...

# 536
Орионче,затова ще подаваме документи сега.Че като напусна няма шанс вече .
Ама то в яслата и ДГ да те приемат е зора,от там и в Харвард било по-лесно 😂

# 537
  • Бургас
Моята е приета, но докато не ме изюркат от работа да се връщам няма да я пусна. Майчинството изтича в края на април и ако до тогава успея да си остана вкъщи ще я дам в началото на май на ясла. Точно на 2 години. Като знам какво разболяване пада от сега ме втриса. Ама да я гледам до първи клас няма как. За зимните месеци и свекърва ми е под ръка. Поне така обеща за сега.

# 538
Момичета, каква лъжичка бихте препоръчали за захранване на 6-месечно бебе? Има ли някакво значение материалът, към какво да се насоча, метал, пластмаса?

# 539
  • Пловдив
До ген е. Аз на ясла не съм ходила, на градина да, най-много в училище боледувах с гнойна ангина, израстнах го към 8 клас.
Мъжът ми не е ходил на ясла и градина, нон-стоп е боледувал покрай сливиците, докато не са му ги махнали.
Малкия към края на октомври ще го пускам на ясла - 13 месеца ще е.

Общи условия

Активация на акаунт