За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 333
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, имам питане относно това пусто захранване. Малката е в началото на 5 месец, реших да пробвам с някои зеленчуци дали ще прояви интерес. Започнах с тиква,  ден първи половин лъжичка, на ден 2 като я вида и започна да плаче, ама се дере до посиняване. След няколко дни предложих морков, пак се получи същото, плюе и реве. Да изчакам ли според вас около 2 седмици, или да предлагам различен зеленчук или плод през няколко дни. Изцяло на АМ , което си яде с апетит от раждането.

# 676
Момичета, имам питане относно това пусто захранване. Малката е в началото на 5 месец, реших да пробвам с някои зеленчуци дали ще прояви интерес. Започнах с тиква,  ден първи половин лъжичка, на ден 2 като я вида и започна да плаче, ама се дере до посиняване. След няколко дни предложих морков, пак се получи същото, плюе и реве. Да изчакам ли според вас около 2 седмици, или да предлагам различен зеленчук или плод през няколко дни. Изцяло на АМ , което си яде с апетит от раждането.

Бих изчакала две - три седмици. Нека не прави кофти асоциации за храната. Още малко.

# 677
И аз бих изчакала.

Тази бактерия мисля,че си е доста упорита, дано се подобри детенцето.

# 678
  • Пловдив
Аз не преварявам още откакто малката стана на 3-4 месеца.
Давам и розова Девин или от филтрираща кана.

За захранването наистина по- добре изчакайте, да не се настройва детето негативно и да го свързва с неприятна емоция.

# 679
  • Пловдив
Преварявах сигурно първите два-три месеца само. Давам или изворна или минерална вода.

# 680
  • София
Не съм преварявала вода никога. Още от началото давам Бебелан, Девин розова или Роса розова.

# 681
Момичета, от кога бебето трябва да премине в столче за кола? След седмица става на 7 месеца и още ползваме кошницата. Момичето ми е 74 см и 8.200кг (знам, че има някакво значение ръста и теглото). Все още не може да сяда самостоятелно, ако има някакво значение.
Какво трябва да гледам при избора на столче? Задължително ли е да има изофикс, защото някои нямат? Извинявам се, ако въпросите ми са глупави, но не съм наясно Grinning

# 682
  • Пловдив
Повечето кошници са до 13кг.
Провери първо дали имаш изофикс на колата за да може да монтираш системата на стола. Ако се спреш на модел с изофикс цените достигат до 1000+лв., за мен всичко в края на краищата опира до бюджет, както и мисля, че има достатъчно бг столчета, които са ок, но мнозинството във форума не мисли така.

# 683
Аз съм от малцинството което мисли,че има много добри бг столчета 😁.

# 684
Преваряха водата първите три месеца, а от тогава сме на бебелан. Мислите ли, че мога да дам вода канген? Вкъщи сме на малина за вода свързана с мивката и тя дава пречистена вода канген. Дали е Ок за бебе?

Когато моя не искаше да си яде пюрето от зеленчук правех така. Давах първо лъжицата без нищо и понеже му е силиконова си я дъвчеше и се радваше. След което давах една лъжица от любимото му сливово пюре и когато дадох тиква/морков или какъвто и да е зеленчук хапваше с удоволствие. Не съм спирала за да не си помисли, че когато се разплаче и спираме, защото това може да доведе до неискане на храна. За столчетата смят, че бе трябва да се взимат някакви евтинджоси, но не е нужно да вземеш най-скъпия  стол. Аз мисля, че в България има страхотни столчета. Нашето е от хиполенд на cangaroo. В момента е намален от 347 на 277.

# 685
  • София
На малкият коша беше до ръст 75см уж, но много по-рано му умаля. На 6м го сменихме със стол. Не можеше да сяда и го държахме в полулегнала позиция. Ние гледахме краш тестовете. Това беше важно, а не къде е произведен. Все ми е тая дали е България, Бангладеш или Германия. Катастрофи стават без значение дали столчето е 50 или 950лв, но е важно ако стане това да има максимум защита. Има много хубави и втора ръка от горен клас (стига да няма повреда след удар иначе няма смисъл). Ние го взехме от чужбина. Пристигна след 3 дни и с около 200-300лв по-евтино излезе отколкото в България.

# 686
На кой модел се спряхте ?
На малкият коша беше до ръст 75см уж, но много по-рано му умаля. На 6м го сменихме със стол. Не можеше да сяда и го държахме в полулегнала позиция. Ние гледахме краш тестовете. Това беше важно, а не къде е произведен. Все ми е тая дали е България, Бангладеш или Германия. Катастрофи стават без значение дали столчето е 50 или 950лв, но е важно ако стане това да има максимум защита. Има много хубави и втора ръка от горен клас (стига да няма повреда след удар иначе няма смисъл). Ние го взехме от чужбина. Пристигна след 3 дни и с около 200-300лв по-евтино излезе отколкото в България.

# 687
  • София
Сложно@е, на Britax Romer Advansafix IV R.

# 688
  • Бургас
Аз също държах на хубав и качествен стол, преминал крал тестове. Претърпях катастрофа преди години, от която дълго време имах последствия и изобщо не съм с усещането, че на мен не може да ми се случи. На приятелка детето пък е живо само благодарение на столчето, след катастрофа.
Нашето също е от чужбина на двойно по-ниска цена отколкото струваше тук  - Britax romer dualfix 360

# 689
  • Германия
Аз дълеч не съм на мнение, че при столчетата има вариант за евтино и качествено. За мен освен краш тестовете е важно и столчето да се монтира обратно на движението и детето да може поне до 3-4 години да пътува така преди да се обърне напред.

Общи условия

Активация на акаунт