(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 46)

• 41 467
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Ех, обичам я тази тема! За луфата не бях и подозирала, че е краставица Grinning
Сега четох за нея, цветовете и младите плодове се ядат като на тиквичка, а узрелите  -  за баня.

# 151
Мерси, Нотингер!
Трябва да си записвам.
Аз дори не помня колко корена съм садила тази година.
Иначе за пръв път сях този вид тикви:

Станаха огромни. На вкус тези дни ще я пробваме.

# 152
  • На морето!
Следващата пролет темата ще е тиквена, казвайте кога и групово ще правим разсад и ще пикираме.

# 153
Никакъв разсад не правя, от средата на април, до Гергьовден слагам семена, повечко, защото дружно по-бързо никнат. След това премахвам излишните. Ето сега все още имам зелени цигулки, но и доста прибрахме и хапваме.

# 154
Мерси, Нотингер!
Трябва да си записвам.
Аз дори не помня колко корена съм садила тази година.
Иначе за пръв път сях този вид тикви:

Станаха огромни. На вкус тези дни ще я пробваме.
Тези са мускатови, любимият ни сорт. Много сладки, страхотни!  За съжаление охлювите ни унищожиха разсада и баш тези не ни станаха.

# 155
  • София
Откъде мога да си намеря семена за луфа?
Декоративните тикви влязоха в употреба Simple Smile

Набрах малко домати от оранжерията, в малката касетка. Голямата е от узрелите набрани зелени домати. Около две касетки изхвърлих, защото бяха почнали да се развалят.

Набрах семената на морковите. Да видим дали ще порасне нещо. Един стрък праз и малко магданоз.

Кейл, манголд и киселец. Единственото хубаво на кейла е че охлювите не го ядат. До него манголда е целият опасан. Другото е че всичкия и сега и преди сниман е от един корен Simple Smile

Дюли.

Шепичка и Страх са вече приятели Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 09:10 от Aila

# 156
  • София
Айла, разтапяш ни с Шепичка Simple Smile

За луфа мога да дам семена, но искат дълъг топъл сезон, задължително с 1 разсад в голям съд, за да не се  разбутват корените. Примерно в 500мл кофичка.

# 157
  • София
Айла, разтапяш ни с Шепичка Simple Smile

За луфа мога да дам семена, но искат дълъг топъл сезон, задължително с 1 разсад в голям съд, за да не се  разбутват корените. Примерно в 500мл кофичка.
Супер, ще се възползвам от предложението. Дано да ми се получи разсада Simple Smile

# 158
Тези са мускатови, любимият ни сорт. Много сладки, страхотни!  За съжаление охлювите ни унищожиха разсада и баш тези не ни станаха.
Нещо при мен не се получи вкусна след изпичане. Стои на конци, които имат леко хрупкава консистенция, въпреки дългото печене. Месото е воднисто.
Сртът е този наистина https://semenata.shop/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%8 … D0%B0%D0%BD%D1%81

# 159
Мускатна тиква ми звучи някак си познато, ще потърся и аз първо по пазарите дали има да пробвам една и после семена.
Искам да похваля спанака, който насях, изникна почти на 100% (без изровеното от прасетата) на 7-8 дни след сеитба в оранжерия. Сорт Матадор.

# 160
  • София
А аз отглеждам къртици, енергийно ги насочвам към поповите прасета Simple Smile
30 къртичини не е приятна гледка, но е по-добре от 30 изядени растения.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 06:01 от ЗаСлон

# 161
При нас се въдят само косове, катерици и съсели... И не оставят кьораво орехче / лешниче по дърветата Sad
В петък ще спрятам мини оранжерийка.. да видим дали ще се осъществи някоя марулка / спаначе ?! Simple Smile

# 162
  • На морето!
И при мен в момента има охлюви. Каква е тази целогодишна напаст?
Иначе пръстта е богата на червеи, от там намерих склопендри и за разкош безброй малки мравунячета са се заформили след дъждовете.

# 163
Доколкото знам, пръстта от къртичина е много ценна за отглеждане на разсад. Готова свършена работа Simple Smile.

# 164
Момичета, какво е това?

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 22:47 от Змей Горянски

Общи условия

Активация на акаунт