Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 706
  • 776
  •   1
Отговори
# 300
  • Замък сред облаците
Болките са нормални, матката се събира. Подуването може да се дължи на циркулиращия все още прогестерон в организма или ако взимаш АБ след кюртажа.
Ако вдигнеш температура, коремът ти се втвърди болезнено или почнеш да повръщаш тичай в спешното.

# 301
Миналия ден от болки се разтреперих цялата,помислих си,че вдигам температура,но като я измерих беше нормална 36.4..
Снощи корема ми беше много твърд и видимо се увеличи,след,което почнаха позиви за газове,които както казах,не винаги мога да изкарам.Странна болка е..
Ще следя как ще е днес,ако се случи пак ще отида на лекар,че ме плашат вече тези болки 5ти ден след манипулацията..
.Благодаря ви 🌹

# 302
Вуйна ми беше със страшни болки. Какво ли не гинекологично ѝ търсиха, а накрая като се сетила, че имала вкъщи хапчета против газове всичко минало. Та вземи си там някакви еспумизан ли бяха, дегазин или други и си ги пий няколко дни.
Миналия ден от болки се разтреперих цялата,помислих си,че вдигам температура,но като я измерих беше нормална 36.4..
Снощи корема ми беше много твърд и видимо се увеличи,след,което почнаха позиви за газове,които както казах,не винаги мога да изкарам.Странна болка е..
Ще следя как ще е днес,ако се случи пак ще отида на лекар,че ме плашат вече тези болки 5ти ден след манипулацията..
.Благодаря ви 🌹

# 303
За съжаление и аз стигнах до тази тема... в 12 г. с. , на 01.11.21г. направих абразио поради малформации на плода . Момичета, колко време след абразио подновихте опитите за забременяване . Някой казват след първия цикъл, други след втория, моя лекар винаги се застрахова и каза 6 месеца, но аз никак не искам да чакам толкова дълго... след направени изследвания и прегледи дали матката се е възстановила ,дали е нормално след втория цикъл да се възобновят, без да броя кървенето след абразиото? Всъщност след абразиото кървенето ми продължи само 7 часа ...

# 304
Съжалявам за случилото се.. :/

Първо направихме някои изследвания и бяха ок. Лекаря каза след 3 МЦ да действаме, но за наша сигурност ще изчакаме още малко, та ще видим..

# 305
NNicole, съжалявам за случилото се. Аз имам абразио по същата причина в 13 гс.
Слагам в скрит текст по-долу информация от първата страница, тъй като това е често задаван въпрос.
Скрит текст:
В: Колко време след спонтанен аборт мога да започна нови опити за забременяване?
О: След аборт трябва да се изчисти ЧХГ от бременността и бавно и постепенно хормоните да влязат в норма. От нормализирането на хормоните зависи нормалното узряване на фоликулите, наличието на овулация, дебелината и структурата на лигавицата. Времето на изчакване е индивидуално, но като цяло се смята че какъвто е бил срока на бременността, толкова е необходимо и да се изчака.

Аз изчаках 6 месеца от случилото се. За това време бяха минали 4 МЦ. Ходих и няколко пъти на преглед - малко след абразиото и месеца предходен на подновяването на опитите. При мен кървенето беше около 10 дни. Като имаше прекъсване от 1-2 по средата.
7 часа ми се струва картичко, ходи ли на преглед след това да видиш дали са те изчистили хубаво?

# 306
Благодаря ,момичета. Аз лежах две нощувки в майчин дом след абразиото, за да ме следи лекаря. На изписването ме прегледа и ме пуснаха. След това имах зацапване на 16ти ден доста обилно и за него също каза, че е напълно нормално. Сега само да ми дойде цикъла и след него ще ходя пак на преглед така ми каза лекаря , при който правих абразиото.

# 307
Аз бях в 6 г.с. и изчаках един МЦ  лекаря ми каза че няма проблем и сега ще видим дали ще ми дойде

# 308
Аз бях в 6 г.с. и изчаках един МЦ  лекаря ми каза че няма проблем и сега ще видим дали ще ми дойде

Успех! Пожелавам подранил подарък за Коледа Heart

# 309

Успех! Пожелавам подранил подарък за Коледа Heart

Благодаря

# 310
Здравейте ❤️. Моята история е следната, на 24г съм, с една операция ендометриоза. Лечение със Золадекс 6м. Опити 6м след лечението като на 7м забременях, но в 7с направих спонтанен аборт, по спешност в болницата док казаха, че организма тръгнал да го изхвърля. Нищо не излезе от хистологията. Трябва да изчакам 2 М, и да започнем отново. Назначени са ми изследвания за тромбофилия и щитовидна. Изчистих се с медикаменти. Като ги направя обмислям за преглед при др Калчев. Някоя от вас ходила ли е за забременяване след спонтанен аборт?
Стискам палци на всички които се борят ❤️!

# 311
Здравейте на всички сшедя ви редовно, искам и аз да споделя нещо не знам дали е за тук, но виждам че има доста компетентни по въпросите които ни вълнуват. Та родих мин. година в 23+5дни, бебчето не успя да се пребори. Направила сън купища излседесния всичко ми е наред, но от 5 -6 месеца по време на овушация и 5-6 дни преди менструация имам кървене не знам от какво е, докторите вдигат рамене не знаят и те на какво се дължи, хледат ме на уз всичко е наред, а аз всеки месец си кървя и така

# 312
Cruella, не съм го посещавала.
Като че ли имаше добри отзиви за него, обаче.

Бях при д-р Угрински. Невероятен специалист, който все още не е изгубил човешкото у себе си.

# 313
Здравейте отново дами!
Днес ми е 5ти ден след кюретажа.
Няколко часа след манипулацията имах леко кървене,което спря.Три дни ми зацапваше.Вчера след часове болки,започна отново кървене,по-обилно и от тази сутрин със съсиреци,колкото нокът на палец.Звъннах веднага на лекарката и тя ми каза,че е нормално да има съсиреци,а в болницата след процедурата каза,ако имам такива да и звънна и да отида на преглед.Много си противоречи и това ме притесни.
Нормално ли е да има съсиреци?

# 314
Аз не мисля, че е редно да има съсиреци, но аз съм с мъртво раждане. След изписването ми от болницата ми казаха да следя за съсиреци, ярка кръв и температура.

Общи условия

Активация на акаунт