Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 734
  • 776
  •   1
Отговори
# 405
Честита Коледа, момичета!

Искам да попитам колко време след аборт и кюретаж може да се прави секс с презерватив? Не питам за опити, защото докторката ми каза опитите да ги започваме след като минат два нормални цикъла. На 12-тия ден от А бях на контролен преглед и каза, че матката се е изчистила и всичко е наред. Първия си цикъл чакам към средата на януари, а от кюретажа са минали три седмици. Кървенето ми беше 10-ина дни.

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 15:38 от Salsera

# 406
  • Замък сред облаците
След края на кървенето.

# 407
Момичета, какъв е шанса да се изчистя сама при спиране на лекарствата? По ПРМ съм в 8+, но ембрионът нямаше сърдечна дейност и вече видимо се смалява всичко. Дори не знам какво изчистване ще предприемем този път, във вторник съм в клиниката. С репродуктивния не съм говорила още. Иска ми се да се приключва максимално бързо и психически безболезнено. Иска ми се и да стигнем поне до хистология или генетични, което с медикаментозен ще е трудно. Поне предния път не успях.

# 408
Mandaria,  съжалявам за това през което минаваш!
Аз лично не бих чакала да се изчистя сама. Имам 4 аборта и вторият реших да чакам. Това си е голяма агония, да не говорим, че така и 3 седмици нищо не тръгна и накрая ми дадоха хапче, от което последва голям ужас за мен - болници, преливане на кръв и т.н. Следващите два правих отново кюретаж, както първият, като последният пуснахме и кариотип на ембриона.
Ако искаш все пак изчакай, но не повече от седмица според мен!

# 409
Не, няма да чакам,  вторник съм на преглед. Вчера имам инжекция прогестерон депо, а днес сутринта циклогест, предполагам, че прогестерона си е висок все още. Едва ли ще започне кървене дотогава - но ако все пак започне преди прегледа се чудя дали би могло да е успешно (дали ще се е творила шийка и т.н.)
Абе и аз не знам какво питам.

# 410
  • Замък сред облаците
Манди, при мен при предния аборт плода беше спрял развитие в 8+2, аборта започна спонтанно седмица по-късно и сакът падна 24 часа след започване на яркочервено кървене - бяха ме приели в болницата да правят кюртаж на следващия ден и следобед падна. Реално се водех 11+2, но самия плод от начало вървеше 2 седмици назад, че бях и с късна О. В деня, в който почна кървенето пуснах кръвен и прогестеронът беше 7, ако това ти е индикация колко ще отнеме.

# 411
Момичета, какъв е шанса да се изчистя сама при спиране на лекарствата? По ПРМ съм в 8+, но ембрионът нямаше сърдечна дейност и вече видимо се смалява всичко. Дори не знам какво изчистване ще предприемем този път, във вторник съм в клиниката. С репродуктивния не съм говорила още. Иска ми се да се приключва максимално бързо и психически безболезнено. Иска ми се и да стигнем поне до хистология или генетични, което с медикаментозен ще е трудно. Поне предния път не успях.
Здравей . Декември 2021 спря сърцето на моето бебе в 8г.с ,пратиха му на кюртаж, аз отказах и започнах за кървя чак на 07.01.21 и така до март на периоди кървене . Всичко се изчисти . Доктора беше супер учуден (немски) . Моя съвет е по-добре всичко да мине бързо..

# 412
Манди, много съжалявам Sad Силно стисках палци този път да се получи!
Мисля че най-добре да е медикаментозен. Кюретажът винаги оставя някакви последствия. След първият имах едно малко срастване и докторът каза че не иска да рискува да повреди нещо повече и го оставихме. Каза обаче че винаги има шанс да се закрепи там ембриончето и нещата да не тръгнат на добре. Върна ембриончетата възможно най-далече, като единствено нещо, което можеше да направи. Имахме късмет, но след раждането се наложи втори кюретаж. Сега вече не ми се мисли на какво прилича тази матка.
За да си спестиш такива проблеми и намеси, по-добре да е медикаментозен. Може да е наистина неприятно, но може и да не усетиш. Каквото и да избереш, стискам палци да мине леко и скоро да си добре! Purple Heart

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 19:23 от Jessito 🍀🍀

# 413
  • София
Манди много съжалявам❤.Пила ли си АП? Мен док ми каза че заради АП не може да ме подложи на медикаментозен.

# 414
Да, Маце, бях на акард 75 от трансфера (22 ноември до сега) и фракси 0.4 от 16-ти декември. Преди това 9 дни не посмях да бия, защото след 2 инжекции циклогеста започна да излиза в бежаво-кафяво и реших да си изчакам прегледа и назначението Sad А и изследванията от коагулацията бяха ОК, съвсем в норми.
И миналата година бях на АП 100 и фракси и това не беше пречка за медикаментозния.
Вече е една... запетайка отговаря на 6 г.с., под 3 мм. Нищо общо с 2-та см от миналата година на същата му възраст, когато се виждаха вече крайници. Надявам се това да е предпоставка за по-леко протичане.

# 415

При мен беше 9+ гс, но спрял развитие в 7 гс без пулс. Спрях дуфастона в сряда, като докторът ме прати вкъщи да чакам да започне кървене естествено. На следващия понеделник бях на преглед, като ситуацията беше като при последния преглед - никакво кървене. Надвечер същия ден започнаха крампи в продължение на час може би, след което последва кръвоизлив и т.н. Не трая дълго и след това усетих страшно облекчение, може би заради внезапното спирането на болките и отпадането на тежестта. Странно, но се почувствах наистина облекчена след едноседмичното чакане и за капак крампите. Продължи кървене като при цикъл още 5-6 дни, след което кървенето почти спря и отново посетих доктора. Констатира, че има още за изчистване и щом кървенето и спряло ще се наложи все пак намеса. След два дни ми направи процедура с вакуум, пак с пълна упойка и т.н, но не с кюрета. Това беше и целта му от самото начало, оставяйки нещата естествено, да бъде най-щадящо за матката. Гадното в моето преживяване беше цялата агония и чакане, последващ прием в болница, който се надявах да ми се размине - общо ок. 10 дни след диагнозата мисед.

# 416
  • София
Mанди док каза че АП се чисти няколко дни, фраксито за 24 часа заминава,мен даже ме остави на дуфастон една седмица за да не тръгне само.
Ама не знам, слушай си лекарите и те ще кажат.

# 417
  • Замък сред облаците
Гуш, Манди!

# 418
Здравейте,

Някой правил ли е наскоро консултация с д-р Сигридов след мисед?

# 419
Аз съм правила през юли. Преди това ми беше дал протокол с много изследвания, които трябваше да направя, защото той откри, че плода няма сърдечна дейност.
Пусках тромбофилии, кръвна картина, тежки метали и много др.
След аборта успях да си запазя час при него, за да ги види, но понеже не успяхме да изследваме плода, не открихме реална причина.

Общи условия

Активация на акаунт