Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 728
  • 776
  •   1
Отговори
# 390
Много съжалявам, Синеочка! Прегръдки и за теб!
Аз имах стрептококи след медикаментозния аборт, също с полижинакс ги борих. Изчезнаха след това.

# 391
Синеочка,  И при мен беше в 28гс и подобно Sad На 22.11 станаха 2 години и още не ми минава Sad Беше първа бременност, след инвитро, с прекрасно момиченце.

При мен цикълът дойде на 45 ден и после беше страшно редовен както преди. Правих обаче фертилити тест в Геника. Пробвала ли си някакъв такъв тест? Има и един фемофлор май беше. Показват бактерии за които не се следи в обикновените.

Писмата помагат. В началото пишех по-често, сега от време на време, но наистина е добър начин човек да си излее душата, като създаде нещо физическо, свързано с бебето.

# 392
Много съжалявам, Синеочка! Прегръдки и за теб!
Аз имах стрептококи след медикаментозния аборт, също с полижинакс ги борих. Изчезнаха след това.

Ще направя след цикъла пак микробиология. И моята беше медимаментозен аборт. Въпреки късната седмица, беше щадящо роди разрешаване защото бебето беше много малко само 500 гр. не даваха много оптимална и добра прогноза и за прилежащи заболявания и за оцеляване. За това избрахме така с мъжа ми. Много труден избор, но просто трябвало да мисля за себе си. Понеже имаше риск от прекламсията да минем на екламсия или бебето да си загине по естествен път. Мисля, че точно беше положението да ескалира в грешна посока.
Така, че не пожелавам на никого да трябва да избера  между себе си и нероденото си детенце.

# 393
Абсолютно съм съгласна. Аз имам 1 загуба на 7.11. Всичко ми се срина, за 1 месец всичко се обърна. След това ми говореха как нищо не се е случило. На 1 преглед имах плоден сак само, бях бременна за 1 седмица. Не можах да изчакам дори следващия преглед. Приеха ме по спешност в болницата, тъкмо видях ембрионче и пулс но доктора не беше много обнабежден. След прегледа веднага си стана цикъл и за няма час го изхвърлих... Стоях и гледах, и се чудех как са го дам на сестрата за хистология..
Искам да кажа, че напълно ви разбирам, и този който ви каже, че не е кой знае каква загуба не му го пожелавам! Дори и на най-големия си враг!
Моя кюртеж беше в 28 седмица. При мен  лохите бяха до около 30 ден, след това на 38 ми дойде. След самия кюртеж ме боля само няколко дни докато се свиваше матката. След това първия цикъл беше ужасно обилен. За сега ми идва все след 30-ти ден, дано пак да се върне на 28. Вече съм 4 месеца след моята загуба. Болката не минава особено, просто спираш да плачеш толкова често както преди. В която и седмица да е загубата, си е загуба и боли много. Душевно най-вече.
Физически при мен бързо беше възстановяването.

По повод на коментарите, за това че имате други деца. Това няма никакво значение, загубата си е загуба. Болката е голям. Дали ще е първа бременност, втора или трета. Загубил си детенце, част от себе си също.

Жените, които не са минали през загуба не могат да разберат какво е. Не е нещо, което се подминава с лека ръка. Мен лично ме беля за цял живот. Първа бременност ми беше, всичко беше добре до един ден в 22 седмица... След това вече, цял месец мъка да спасим моето момиче, да порасне, но съдбата друго си беше решила...

Така,че няма значение, коя загуба е.. Болката си е болка. Всеки има право да тъжи и да страда по свои си начин. Няма как да кажеш на някого " Ти нямаш право да страдаш защото имаш деца.".. Еми, и ние със загубите имаме деца, просто те не са сред нас.

П.С. Исках да питам някой след кюртежа да се сблъсквал с някои бактерии? Аз имам коки и бяло течение, слагах Полиженакс, но имам чувството, че все едно нищо не се повлия.

# 394
  • На изток от Ада
Аз имам зацапване на 18 ден от ц  та тъй . Трябва на док да ида  . ..

# 395
Присъединявам се към групата и да споделя тъгата си ,че днес в 9та седмица сърдечната дейност на бебето ни спря, което беше заченато след първи опит ин витро. Още ми е нереално, а утре следва трудната част - кюретажът.
Приемам всякакви съвети за справяне с тъгата.

П.С. Ще ме крепи радостта, че имам прекрасно 8 годишно момче.

Много съжалявам, Мими. Аз също бях след първи опит инвитро, но сърчицето му спря в 14 г.с. Самият кюретаж изобщо  не се усеща, защото си под упойка. Влизаш, заспиваш и се събуждаш като е свършило. След това има кървене и леки болки като ПМС, но не е страшно. Аз съм 7=ми ден след абразиото и още има кървене и съсиреци. Бях се уплашила относно съсиреците, но говорих с док и тя каза, че са нормални. Все пак тялото се изчиства. Въпросът е да нямаш много силни болки или кръвотечение. Ти си в ранна седмица и може да те пуснат да си ходиш след кюретажа. Аз стоях три дни. С тъгата.....само времето и партньора ти може да ти помогне. Говорете си, не го отричайте. Приемете, че толкова му е бил жизнения път и че вие сте направили всичко добро за него. Просто понякога трябва да приемем, че Господ ги е спасил от нещо по-голямо. Почини си малко и смело напред. Нашите живи и здрави дечица ще дойдат. Нашите звездички ще ни ги донесат. Вярвай, че всяко нещо има смисъл.

# 396
Присъединявам се към групата и да споделя тъгата си ,че днес в 9та седмица сърдечната дейност на бебето ни спря, което беше заченато след първи опит ин витро. Още ми е нереално, а утре следва трудната част - кюретажът.
Приемам всякакви съвети за справяне с тъгата.

П.С. Ще ме крепи радостта, че имам прекрасно 8 годишно момче.

Много съжалявам, Мими. Аз също бях след първи опит инвитро, но сърчицето му спря в 14 г.с. Самият кюретаж изобщо  не се усеща, защото си под упойка. Влизаш, заспиваш и се събуждаш като е свършило. След това има кървене и леки болки като ПМС, но не е страшно. Аз съм 7=ми ден след абразиото и още има кървене и съсиреци. Бях се уплашила относно съсиреците, но говорих с док и тя каза, че са нормални. Все пак тялото се изчиства. Въпросът е да нямаш много силни болки или кръвотечение. Ти си в ранна седмица и може да те пуснат да си ходиш след кюретажа. Аз стоях три дни. С тъгата.....само времето и партньора ти може да ти помогне. Говорете си, не го отричайте. Приемете, че толкова му е бил жизнения път и че вие сте направили всичко добро за него. Просто понякога трябва да приемем, че Господ ги е спасил от нещо по-голямо. Почини си малко и смело напред. Нашите живи и здрави дечица ще дойдат. Нашите звездички ще ни ги донесат. Вярвай, че всяко нещо има смисъл.

Да, за всичко сте права. Всичко се приема с времето. Знам, че трябва да премина, още повече , че имам отговорност да съм майка на сина си, но днес нямам сили. Просто гледам в точка. Всички тук може да разберете колко празна се чувствам. Първите дни явно ще са най-трудни.

# 397
Здравейте,
след кървенето от спонтанен аборт в 7г.с. мина 1 МЦ. Смятам да си пусна изследвания за вит. Б6, Б9, Б12, Д, глюкоза, инсулин, ОГГТ.
Друго какво бихте ми препоръчали да добавя на този етап?
Хормоните ще ги изледвам след още 2 МЦ както пише в началната страница.

Благодаря Relaxed

# 398
Съжалявам за загубата. Търсите причина за аборта или решихте да си ги тествате от любопитство?

# 399
Ами разчетох се и видях, че доста неща могат да окажат влияние и предпочитам да изследвам каквото мога и което мога да коригирам, защото сега ще направим кратка почивка.

Направих само генетични изследвания по препоръка на АГ. От тях излезна, че съм хетерозигот за фактора на протромбина (ако се изразявам правилно). Други изследвания не са ми препоръчани.

# 400
Здравейте,
след кървенето от спонтанен аборт в 7г.с. мина 1 МЦ. Смятам да си пусна изследвания за вит. Б6, Б9, Б12, Д, глюкоза, инсулин, ОГГТ.

Благодаря Relaxed

Бих добавила хомоцистеин
И пакет за тромбофилия

# 401
  • Sofia
Здравейте,

Благодаря Relaxed
Бих добавила хомоцистеин
И пакет за тромбофилия
Щом й е излезнал хетерозигот Протромбин, значи е пускала поне основен пакет за тромбофилия.

# 402
  • Замък сред облаците
При ОГТТ се изследва точно глюкоза, няма смисъл отделно. Може да видите и за антифосфолипиден синдром (придобита тромбофилия).

# 403
Здравейте!:hugs:
Включвам се в темата с молба за съвет и подкрепа. За съжаление от тази тема научих много повече отколкото от следящият ме АГ... След първият ми аборт, каза че такива неща се случват, нормално било при първа бременност. Абортът беше по медицински причини – откриха артрогрипоза. Реших все пак да направя микрочипов анализ в Майчин дом и той показа хибридизационен профил с 2 Х- и 1 У-хромозома.
Миналата седмица направих спонтанен аборт в 8 гс, АГ отново каза, че било нормално и се случва.Cry Не препоръча никакви изследвания, да си почивам, да продължа да пия фолиева киселина и вит. актив мама, ще ме чака бременна след 3 месеца.  Смених го и реших да започна да правя изследванията от първата страничка на темата.  
Пуснах вит. B12, B9, D и основен пакет за тромбофилия. B12 и B9 са над нормата, а от тромбофилиите излезнаха MTHFR 677C и MTHFR 1298С. Новата АГ каза, че няма нищо притеснително и при следваща бременност ще взимам неофолик мета х 1 табл./дн. Препоръча да си пусна и анти-фосфолипидни антитела. Вие смятате ли, че тези изследвания ще са достатъчни, да си пусна ли още нещо и найстина ли няма нужда да се притеснявам от MTHFR 677C и MTHFR 1298С? Благодаря Ви Kissing Heart
Скрит текст:

# 404
  • Замък сред облаците
Привет, ако разбирам правилно микрочиповия анализ е правен на ембриона, нали така? Бих посъветвала да видите кариотип на теб и мъжа ти в Майчин дом също, за да установите дали не сте предразположени съм генетични проблеми. Ако не сте правили, направете и спермограма да видите качеството на сперматозоидите.

MTFHR мутациите само трябва да ти заострят вниманието да не приемаш обикновени витамини от Б групата - тъй като не усвояваш правилно и може да блокираш рецепторите за усвояването, а само метилирани когато се налага. Не приемай излишно от тях в момента щом си над нормата, тъй като някои изследвания сочат повишените нива на Б12 за проблеми в последващото развитие като аутизъм.

За вит Д ако е под нормата имай предвид, че може да понижи качеството на яйцеклетките, затова трябва да е над долна граница.

Общи условия

Активация на акаунт