Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 682
  • 776
  •   1
Отговори
# 195
  • Замък сред облаците
Ваксинирах се, т.к. заради тромбофилията рискът при ковид от тромби е по-голям при мен. Пазихме се между двете ваксинации, като аз пих и аспирин. Два месеца след втората доза забременях.

# 196
Ваксинирах се, т.к. заради тромбофилията рискът при ковид от тромби е по-голям при мен. Пазихме се между двете ваксинации, като аз пих и аспирин. Два месеца след втората доза забременях.
Благодаря ❤️

# 197
И на мен ми казаха да изчакам със секса до първия цикъл, заради риск от инфекции. Моя кюртаж беше на 04.10. Докторите ми казаха, че след Нова година може да подновим опити.
Момичета, колко от вас са ваксинирани и какво ви е мнението, както и това на лекарите ви относно ваксината. Обмислям да се ваксинирам, заради всички ограничения, които ни налагат, но се притеснявам много.

Ваксинирах се с първа доза на 4.06. На 22.06 разбрах с кръвен тест че съм бременна и евентуалното зачеване е станало на 5.06.
Всичко беше нормално до 9 г.с. когато пулса спря.
След резултатите почти всички хромозоми бяха по 3 или 4бр, вместо 2. На прегледа ми доктор с 40г. опит каза, че за 1ви път вижда такъв резултат.
За първи път има и такъв вирус, и такива ваксини..не мисля, че беше случайност.

Ваксинирах се точно заради това, че искам да живея нормално и спокойно без да обмисляме хиляди схеми преди да отидем на почивка или на вън.. но ако знаех, че ще стане така нямаше да го направя.
Да..не е 100% сигурна причина, но всички резултати и съвпадения около това бяха прекалено очевидни, че ваксината е спънала нещата сериозно.
Помисли и се консултирай внимателно преди да го направиш.

За втора доза всички ми казваха след бременността да го направя-личния, 2 гинеколога и една мед.сестра.

Сложих 2 доза 1 месец след кюретажа..дано отмине време и всичко се случи нормално както АА казва Simple Smile

Успех!

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 21:36 от Анонимен

# 198
  • Замък сред облаците
Катловър, пак ти казвам - много по-важно е да изследвате кариотип, за да изключите възможността за подобни развои и в бъдеще щом при първата Б е имало полиплоидия. А за бебеправенето по време на целенасочено ваксиниране има съвсем други рискове, свързани с отхвърляне на оплодена яйцеклетка от имунната система, разстроен хормонален фон и т.н. Аз като цяло не разбирам защо сте процедирали така, но това е лично решение, затова няма и да го коментирам повече.
Надявам се да вземете кариотипа под внимание, защото е от съществено значение да го проверите, а чак след това да вините ваксината.

# 199
Мое лично мнение е, че човек е хубаво да е жив за да забременее. Ваксинирайте се за да сте спокойни, че сте направили всичко възможно да защитите себе си и детето.

# 200
@Теодора Василева Би ли споделила в коя лаборатория изследва тромбофилията?
Питам, тъй като и на мен ми препоръчаха да изследвам в Геника. Било конкретно и струва 320лв.
[/quote]

В лаборатория Лина, и мисля ,че беше на цена около 140лв, 5 показателя!

# 201
Катловър, пак ти казвам - много по-важно е да изследвате кариотип, за да изключите възможността за подобни развои и в бъдеще щом при първата Б е имало полиплоидия. А за бебеправенето по време на целенасочено ваксиниране има съвсем други рискове, свързани с отхвърляне на оплодена яйцеклетка от имунната система, разстроен хормонален фон и т.н. Аз като цяло не разбирам защо сте процедирали така, но това е лично решение, затова няма и да го коментирам повече.
Надявам се да вземете кариотипа под внимание, защото е от съществено значение да го проверите, а чак след това да вините ваксината.

Да, като ходя за тромбофилията ще видя и за кариотип.
А относно ваксината, опитите започнаха 6-7мес. преди това..просто се е случило ден след датата за ваксиниране.

И пак казвам, не е единствената възможна причина, но случайностите бяха прекалено много.

А като спомена аспирин..вместо да дам 320лв за тромбофилия..не може ли просто по време на бременност да пия аспирин, или е противопоказно без склонност към тромбофилия?
Цените в Геника никак не са за подценяване, имайки в предвид изследванията, които са препоръчителни да направиш след спонтанен аборт....

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 23:04 от Анонимен

# 202
  • На изток от Ада
За тромбофилия не е само аспирин изследва се MTHER 677 за мета фолиева киселина, някои слагат инджекций, не е само аспирин...

# 203
  • Замък сред облаците
Catlover, беше ми изписан аспирин и почнсх да зацапвам на петия ден. Аспоринът повишава риска от отлепяне на плодния сак. Ако искаш здрава бременност, изследвай се, не на сляпо.
А цените в Геника са абсолютно нищо на фона на желанието за бебе (или пък на отглеждането му после).

# 204
  • Благоевград
За мен изследването за Тромбофилия трябва да стане задължително такова за всички жени. Да, много е скъпо, съгласна съм, но е едно от най-важните.
При мен излезе мутация, че не усвоявам обикновената фолиева киселина, както и вит. Б12. Години пиех Инофолик, а се оказа, че не е имало никаква полза от него и само ми е тровил организма.
Излезе ми едната мутация като риск от спонтанни аборти, ами случи се и то в късните месеци, хем бях на Клексан през цялото време.
Та според мен всички жени, особено пък такива със загуба, трябва да се изследват за Тромбофилия.
Иначе за себе си не съм писала отдавна. Приключих с всички операции по матката заради Ашерман, общо 4. Смених клиниката, сега съм в "Надежда". Ще се борим за дете отново с инвитро. Тъкмо си взех заповедта и влязох в болница заради Ковид. Сега не знам колко време ще се възстановявам, другата седмица ще говоря с лекаря си и ще обсъдим ситуацията, но най-вероятно чак януари, ако съм добре, може би ще правим стимулация.

# 205
Catlover, много пари са изследванията и не е леко за никой на фона на всичките изследвания и други неща които предстоят, но.. .
Ако се се случи че имаш много мутации,  трябва да си знаеш терапията предварително. Някой неща се започват от +тест, други понякога и преди него...дозите са различни.
Аз имам загуба в 7 месец и бих дала, не 300 а 300 000лв за това изследване, защото тогава не знаех за тромбофилията и бях при неадекватни лекари и резултатът беше ужасен.
Имам 6 мутации и то от сравнително леките. ..

Разбира се ти може да нямаш нито една мутация, което и ти пожелавам, но за мен това е най-смисленото изследване. Освен това може да е важно и за останалата част от живота ти, защото показва предразположеност към редица заболявания.

Tina, стискам палци и пожелавам скорошен успех!

# 206
Изследването за тромбофилия трябва да стане задължително....

Имам загуба в края на 36.г.с.... без симптоми, без изоставане в растежа, с отлични тонове дни преди случилото се....
Една година вече се боря с мъката си и ако знаех, както Jessito е писала, не 300, а 300 000 бих дала, само за да беше живо детето ми днес и на 10ти ноември да  отпразнуваме първият рожден ден!
Моля ви, не подценявайте нищо, не отмятайте с лека ръка всички истории-пишем ги, за да помогнем, не да плашим!

# 207
    Точно от неадекватни лекари са всичките ми съмнения.
    Повечето те завъртат в безкраен кръг на притеснения, изследвания и загуба на пари.
    Понякога дори и допълнителни усложнения.

Благодаря ви за съветите и коментарите!

Макар и сега за всички ни да има финансови трудности, не смятам да пренебрегвам изследванията.
    Ще направя каквото е необходимо, за да си имам слънчица в дома ❤

# 208
    Здравейте,
    Относно ваксините, личната ми каза "сега не ти е момента", аборта беше на 20.10.
    Каза, че минимум месец трябва да се чака.
    Лекарите казаха, че опити можем да подновим след нова година.
    На работа ще се върна след месец. Там искат сертификат съответно.
    Навсякъде чета, че след ваксина тр да се изчака 3месеца...
    Много е объркващо.
    Карах ковид точно преди година. Леко.
    И се лутам между това, да се ваксинирам и да изчакам, или да не се и да пробваме... уж след.нова година шанса бил много висок за бременност, аз ако го "прескоча" чакайки от ваксината...
    Много е объркано просто 😬🥺

# 209
    За ваксините- първата ми бременност тази година беше два месеца след прекаран ковид.  С първата фетална морфология се установи по-високо налягане по едната артерия в пъпната връв- изписаха ми аспирин протект. 5 седмици по-късно ми изтекоха водите и се наложи да прекъсна бременността (края на май месец).
    Преди да почнем опити, реших да се ваксинирам, за да съм го направила преди евентуално забременяване. Юли сложих първа доза Модерна и два дни преди втората доза разбрах, че съм бременна. Бях в 4 г.с., много се колебаех дали да не изчакам, но реших да си я сложа, след като разговарях с лекаря в медицинския пункт за ваксинация. Вече съм в 14 г.с., няма и помен от проблемите, които бяха открити преди загубата на втората ми бременност.
    Вече стотици хиляди бременни на запад са ваксинирани и има мащабни проучвания, които показват, че ваксините нямат ефект върху изхода на бременността. Много по-опасно е да преболедуваш бременна, обаче.

Общи условия

Активация на акаунт