Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 695
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, бях на преглед в петък по препоръка на лекарите от Надежда (около 14 дни след аборта) и моето Аг каза, че в матката има множество люспи и съсиреци, които силно се надява да бъдат изчистени с 1вият цикъл.
Май съм все още далеко обаче от него, тъй като още не е спряло първоначалнотл кървене вече 18 дни. Осезаемо намаля, но още го има.
Трябва ли да ме тревожи това състояние на матката? Каза, че може да се наложи кюретаж ако след цикъла не се оправи🥺

# 226
Правилно ти е казал доктора.

На всеки организъм е нужно различно време да се възстанови.
Според мен първия цикъл (дори и да е по-късно от очакваното) ще си свърши добре работата.

Но дори и да се наложи кюретаж, процедурата е търпима и няма място за притеснение.
Стига разбира се да е извършена прецизно.

# 227
Здравейте! След доста изчетени  теми относно мисед абортаоколо попаднах и аз на тази тема. Разбрах, че за съжаление доста жени преминаваме през това и никой не е застрахован. Преди месец както бях най-щастливата( първа бременност ми е) на рутинният преглед в края на трети месец разбрах, че моето бебче е спряло да се развива в 8 г.с , а аз вече бях в 12 г.с. Направо света ми се срина, въпреки, че ние не сме правили много опити. Буквално с един опит, дори не знам как сме улучили овулацията. Изненадана бях като видях двете чертички, че с един опит едно свършване и бебето е станало. Много  се западвахме, но за съжаление да кратко. Наложи се вакум аборт. Дойде ми точно на 27 -мия ден. Лекаря ми каза, че не е задължително да си правя изкледвания, но аз си направих за тромбофилия  и чакам резултатите. Просто искам докато чакам да ми свърши цикъла и да ми дойде за втори път да съм направила всички изследвания, преди да подновим опитите след втория цикъл. След като подновихте опитите бързо ли забременяхте и по-голям ли е шанса за пореден аборт след един мисед аборт? Ще бъда благодарна за отговорите Ви! Психическата болка е най-страшното чувство..

# 228
  • Замък сред облаците
Ще ти отговоря обобщено, защото много жени от по-отдавна писалите вече не пишат в темата. Има случаи на бързо забременяване, има и на по-бавно (при мен стана 11 месеца след аборта, но реално само в 5 от тях правихме опити, така че аз го отчитам като бързо). Дали ще се случи или не мисед отново е много индивидуално. Може да повтори, ако е налице здравословен проблем (генетична или вродена тромбофилия, проблем с кариотипа, недостатъчност на някои витамини в тялото или друго), може и да е било случайна грешка в деленето или неподходящи сперматозоид и яйцеклетка, които просто не са позволили да се развие здрав плод. Можеш да започнеш да отмяташ едно по едно изследванията от първа страница на темата, за да се ориентираш в каква посока да действате. Обикновено е хубаво да изчакаш 2-3 цикъла да се възстанови стената на матката, за да образува хубава лигавица преди да заченеш отново.

# 229
И аз все още очаквам резултатите от тромбофилията..
За подновяване все още не мога да дам отговор, но съм съгласна с това, което АА е описала.

Казват, че изследвания по принцип се пускали след евентуално повтаряне на аборта. Едва ли не първия път се приема като случайност.
Аз лично не съжалявам, че не оставихме нещата просто така. Разбира, се не сме и "удисвали" на всеки лекар и съвет.

Това обаче, което ми потвърдиха 2ма професора от Геника е, че една и съща грешка рядко се повтаря. Също така, че след кюретаж тялото познава вече процеса на бременност и е чист като "нов лист". Което пък означавало, че нещата се случват по-бързо.
Разбира се, ако няма конкретен по-сериозен проблем. Но това именно нужните изследвания могат да ти кажат.

Не знам дали просто дават надежда с тези думи, но имат логика и го вярвам.

# 230
Това обаче, което ми потвърдиха 2ма професора от Геника е, че една и съща грешка рядко се повтаря.
Скрит текст:
Също така, че след кюретаж тялото познава вече процеса на бременност и е чист като "нов лист". Което пък означавало, че нещата се случват по-бързо.

Това в какъв контекст са ти го казали? Според мен става на въпрос, ако проблема е бил в генетиката на плода.

По въпроса на Мария - ние изчакахме 6 месеца, за тях имах 4 МЦ и стана от първия и единствен опит за месеца. Преди това бях на 2 прегледа - месец след кюртажа и месец преди опитите. Исках да се уверя, че съм се въстановила. При нас се наложи изследване на кариотипа. Тромбофилия не съм пускала, което го отчитам като грешка. Но при мен причините за аборта бяха съвсем различни.
Успех ти желая! Flowers Four Leaf Clover

# 231
Това в какъв контекст са ти го казали? Според мен става на въпрос, ако проблема е бил в генетиката на плода.

В контекста на въпроса "по-голям ли е шанса за пореден аборт след един мисед аборт?"
А именно:
1. Ако е случаен грешен подбор-едва ли шанса да се повтори е голям. (Това, което ми обясниха проф.)
2.Ако е ясна и конкретна причина-шанса да се повтори е по-голям.
За да знаеш 1 или 2 е твоя случай е нужно изследване, което да го потвърди.
Това имах предвид.

# 232
Правилно е обяснил професора. Много жени имат аборти (за съжаление), но после имат живи и здрави дечица. Познавам лично две мацки, които даже не се изследваха и сега гушкат бебчетата си. Не казвам, че е правилно, но има и такива.

# 233
След кюретаж забременях след втория цикъл. Всичко беше наред с бременността и раждането.

# 234
Дами, имам въпрос и се надявам да можете да ми помогнете. Къде и какъв пакет избрахте за изследване на инфекции след аборт? Препоръчаха ми един доста обширен пакет в Геника (фемофлор). Нито аз, нито мъжът ми имаме симптоми, но решихме да се изследваме заедно с тромбофолия и т.н (това за мен). Предстои ми още една консултация с гинеколог, ще чуя и неговото мнение, но ми е важно да чуя и вашето. Партньорът ви тества ли се за инфекции или само вие?
Благодаря ви!

# 235
  • София
Дами, имам въпрос и се надявам да можете да ми помогнете. Къде и какъв пакет избрахте за изследване на инфекции след аборт? Препоръчаха ми един доста обширен пакет в Геника (фемофлор). Нито аз, нито мъжът ми имаме симптоми, но решихме да се изследваме заедно с тромбофолия и т.н (това за мен). Предстои ми още една консултация с гинеколог, ще чуя и неговото мнение, но ми е важно да чуя и вашето. Партньорът ви тества ли се за инфекции или само вие?
Благодаря ви!
Какво се случи ?В коя седмица е бил аборта?
В Геника имат и Фертилити тест за вътрематочни инфекции.

# 236
Разбра се на редовен преглед в 18гс. По всяка вероятност се е случило 15-16г.с. Пуснала съм и тромбофолия, може там да изскочи проблем. Микробиологиите бяха чисти, както и кръв, урина, прегледи, правихме и пренатален тест - всичко Ок. Имам живо и здраво едно дете преди тази бременност, но знам, че тромбофолия може да се отключи и по-късно. Чакам резултатите

# 237
  • София
Разбра се на редовен преглед в 18гс. По всяка вероятност се е случило 15-16г.с. Пуснала съм и тромбофолия, може там да изскочи проблем. Микробиологиите бяха чисти, както и кръв, урина, прегледи, правихме и пренатален тест - всичко Ок. Имам живо и здраво едно дете преди тази бременност, но знам, че тромбофолия може да се отключи и по-късно. Чакам резултатите
О ,може разбира се,едно дете не е гаранция ,че нямаш.
А пусна ли за придобита,или само вродена ?

# 238
Пуснах разширения пакет в Геника. Чакам с нетърпение да разбера разултата…

# 239
И аз ще си правя основния пакет в Геника тези дни. След мисед преди месец и половина. Само че аз съм с медикаментозен аборт. Изчаках един цикъл и сега подновихме опитите. Интересува ме после има ли от Геника някой, който да коментира становището от резултатите. Също така основният пакет достатъчен ли е? Препоръча ми го АГ, но каза, че нямало нужда от друго. Но знам ли...

Общи условия

Активация на акаунт