Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 743
  • 776
  •   1
Отговори
# 420
Аз съм правила през юли. Преди това ми беше дал протокол с много изследвания, които трябваше да направя, защото той откри, че плода няма сърдечна дейност.
Пусках тромбофилии, кръвна картина, тежки метали и много др.
След аборта успях да си запазя час при него, за да ги види, но понеже не успяхме да изследваме плода, не открихме реална причина.
Обмислям и аз да си "пробвам" късмета след един мисед и към момента сме с тежък мъжки фактор. От репродуктивната клиника след загубата единствено имам назначени генетични изследвания за тромбофилия, като според мен сякаш играят на тото .....

# 421
Това първи аборт ли ви е? И при мен останалите лекари не се загрижиха особено, но пък Сигридов след аборта ме подплаши, че ми е перфорирана матката, та правих и хистероскопия. Той ме препрати при др Ковачев за хистеро, но ми се стори супер млад и не много опитен и си я направих в Надежда при др. Цветков. Не знам какво да те посъветвам. Опитай ако искаш, но си направи и изследванията, които иска да види, за може като отидеш, да има какво да коментирате. Има ги на първата страница в темата във форума.

# 422
Това първи аборт ли ви е? И при мен останалите лекари не се загрижиха особено, но пък Сигридов след аборта ме подплаши, че ми е перфорирана матката, та правих и хистероскопия. Той ме препрати при др Ковачев за хистеро, но ми се стори супер млад и не много опитен и си я направих в Надежда при др. Цветков. Не знам какво да те посъветвам. Опитай ако искаш, но си направи и изследванията, които иска да види, за може като отидеш, да има какво да коментирате. Има ги на първата страница в темата във форума.
Първи е ,да. Предстои ми ЗЕТ в същата клиника и ми се иска този път да съм по-подготвена,затова и обмислям дали да опитам да обсъдя ситуацията и Сигридов. Ако сама не разпитам, никой не дава кой знае каква информация.

# 423
Доктор Сигридов не преглежда ли само бременни? За небременните дори формата за записване не е активна…

# 424
Доктор Сигридов не преглежда ли само бременни? За небременните дори формата за записване не е активна…

Отварят формата на някакъв период от време. Имаше доста момичета от темата във форума, на които се бяха обадили.

# 425
Благодаря. Предполагам, че на жени над 40 не се обаждат.

# 426
  • Замък сред облаците
Те като отвориха клиниката, Сигридов приемаше по 5 небременни на месец. На фона на десетки желаещи е малшанс да се вредиш.

# 427
Те като отвориха клиниката, Сигридов приемаше по 5 небременни на месец. На фона на десетки желаещи е малшанс да се вредиш.

То аз и като бях бременна през лятото не можах да се вредя нито при Сигридов, нито при други сериозни лекари, независимо от молбите ми. Никой не ми обърна внимание Сама си правих всички изследвания, от които излязоха и тромбофилии, и проблеми с ЩЖ, и високи НК клетки, и какво ли още не. Моята лекарка не се интересуваше от нищо, дори прогестерон не се сети да ми пусне и заради неглижиране загубих бебе, чакано близо 6 години. На 40 годишна възраст. Може би последен шанс ми е било. Ама на кого му пука…

# 428
За Сигридов знам, че шансът е почти нула, но все пак обмислях да си "пробвам"  късмета.

Днес получих инфо от ин витро клиниката, че са готови резултатите от хистологичното изследване, но не успях да се свържа с лекаря. Ще съм благодарна на малко помощ, ако някоя от вас успее да ги разчете.

# 429
Тези хистологични резултати не са информативни за причината за загубата според мен. Най-добре пуснете ДНК анализ на абортивен материал или кариотип също на абортивен материал. Отделно пуснете и на вас двамата кариотип.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 22:20 от Хопчи

# 430
  • Замък сред облаците
И сз мисля като Хопчи. Тези цифрови стойности нищо не ми говорят, останалото са нормални находки от елементи на плодния сак и плацентата.

# 431
Здравейте !
Наложи се да направя аборт в 13+3 гс , заради аномалия . Все още чакам първият си цикъл , но с моят АГ обсъждахме процедура за хистероскопия за премахване на септум ( имам друрога матка ) , която по време на тази бременност от вторият рог кървеше . Искам за следваща бременност да съм изчистила и този проблем . Ще съм благодарна на момичетата минали през тази процедура да ми вдъхнат кураж и да кажат как е минала .
Ще я правя в болница Надежда .
Хубав ден ! 🌷

# 432
Манди, голямо гуш !Момичета моят медикаментозен аборт беше септември ,минаха 3 цикъла и още не се е изчистило всичко.Пих Примолут нор и 3те месеца и пак нищо.Сега доктора каза, че се съмнява и за сраствания Confused На 19ти ми записаха час за хистероскопия,да се махне каквото е останало и ако наистина има сраствания да се отстранят.Има ли някоя минала през такова нещо?Толкова време да не може да се изчисти?

# 433
Манди, голямо гуш !Момичета моят медикаментозен аборт беше септември ,минаха 3 цикъла и още не се е изчистило всичко.Пих Примолут нор и 3те месеца и пак нищо.Сега доктора каза, че се съмнява и за сраствания Confused На 19ти ми записаха час за хистероскопия,да се махне каквото е останало и ако наистина има сраствания да се отстранят.Има ли някоя минала през такова нещо?Толкова време да не може да се изчисти?

И аз съм така, не се изчистих след медикаментозния и след първия цикъл и имам останал малък полип. Директно ми предложиха хистероскопия след следващия цикъл, не знам защо не сме пробвали с хормонални честно казано... Ще се радвам, ако още някой сподели, който вече е минал през това.

# 434
  • Замък сред облаците
Полипът не е остатък от лигавица, а новообразувание (в смисъл, че е отделно, то може и отпреди да си го е имало). Полип с хормони не се чисти, освен това се доказва с инвазивно изследване, а не с УЗ.
Медицинският принцип, който е най-често приложим, е ако с 2 цикъла не се изчисти, да се направи кюртаж/ абразио, като най-добър вариант за пациентката, като това намаля вероятността от вътрематочни инфекции заради застоялата тъкан.
Ако лекарят ви ви неглижира, момичета, търсете друго мнение.

Общи условия

Активация на акаунт