Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 656
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
П.П. кюретажът ми беше в 18 г.с, днес ми е 47-ми ден и правих тест за бременност, който е отрицателен. Това означава ли, че ЧХГ се е изчистило?

Не е имало нужда от тест, щом си имала цикъл, то ЧХГ се е изчистило.
Съжалявам за случилото се и успех с изследванията!

# 496
Salsera, ако имате установено Хашимото, само TSH е достатъчно от панела за щитовидна (аз съм с идентичен на вашия случай и това беше съветът на Начев), препоръча и вид Д. Ако ще изследвате щитовидна жлеза за 1 път, то пуснете пълния пакет. Това е, което знам от Начев, на който вярвам.

# 497
  • Замък сред облаците
Аз съм с хашимото и гарантирам, че само ТСХ не е достатъчно, защото в случаите на субклиничен хипотиреоидизъм ТСХ е в норма, а жлезата е в хипофункция, за което се съди единствено по ниската стойност на фТ4. Всеки случай е различен, и това че Начев е преценил че за вас е ок, не значи че за всички е. Аз не съм негов пациент, но друга приятелка, която ходи в момента при него задължително пуска всички хормони вески път по негова инструкция.

# 498
  • София
П.П. кюретажът ми беше в 18 г.с, днес ми е 47-ми ден и правих тест за бременност, който е отрицателен. Това означава ли, че ЧХГ се е изчистило?

Не е имало нужда от тест, щом си имала цикъл, то ЧХГ се е изчистило.
Съжалявам за случилото се и успех с изследванията!
Какво се случи,че си се насочила към Фертилити тест?
Пускала ли си Уреаплазма,хламидии,Микоплазма от цервикален секрет?

# 499
Именно заради това е най-правилно лекар да прецени, аз лично направих така, след като във форума прочетох един огромен списък - който Начев отхвърли.

# 500
  • Замък сред облаците
Другото, което е, че в малък процент от случаите, 6 до 8 седмици след аборт тялото може да отключи автоимунна реакция и да провокира ново или наново възпаление на жлезата, поради което се прави пълен панел хормони и антитела 45-60 дни след аборта.

# 501
Пинк, АА, нямам Хашимото. Следих се при ендокринолог още от трансфера, имах само леко завишен ТСХ и ФТ4 беше малко мръднал. Изписаха ми Еутирокс 25 мг, който продължавам да приемам, но искам да видя дали след А нещо се е променило. док ми каза, че ТАТ и МАТ няма нужда да се пускат толкова често, най-важно е ТСХ, ФТ4 и ФТ3. Другия вариант е да ги пусна след прегледа при новия доктор.
Бъбъл, само кръвни изследвания на Хламидия са ни пускани на мен и ММ при транфера. Бяха отрицателни. От микробиология са ми излизали само гъбички, но не знам дали тези мико-уроплазми изобщо могат да се хванат с обикновена МБ. Уж като причина ни казаха, че плодът е имал тризомия 21 (Даун), но феталната, която ме гледа преди А каза, че съм имала намалели околоплодни води и обикновено това е свързано с някакви инфекции. Та затова искам да го пусна, да видя дали ще излезе нещо. Макар че след кюретаж и остъргването там вътре не знам колко е актуално и дали тези бактерии изчезват след механично действие или си живеят там, ако ги има? Просто ние сме инвитро, с тежък МФ , аз съм вече на 43 г и не искам да си губя времето в " няма ти нищо, на всички се случва", този път искам да съм подготвена и да знам, че каквото мога съм изследвала.

# 502
  • Замък сред облаците
Добре си се насочила за фертилити теста, кюртажа не е достатъчен да премахне инфекция, те бактериите си живеят в тъканите, които са многослойни, а при кюртаж се остъргва горния слой.
Щом нямаш хашимото, пусни контрола сега след аборта, за всеки случай - понякога се отключва автоимунен процес след загуба на Б, но при малък процент жени както казах, просто се застраховай Simple Smile

Уреаплазми и микоплазми не се хващат лесно с обикновена МБ, особено пък ако са в матката, АКО ги имаш. Затова си трябва ДНК анализ на маточна тъкан, наистина добре си се ориентирала.

За околоплодните води, освен инфекции, за намалянето имат роля и други неща - примерно ако при меренето плода е бил вече загиващ и в лошо състояние, ако е имало проблем с плацентата, проблем като цяло с развитието на плода, диабет или пък високо кръвно.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 18:02 от АА

# 503
  • София

Бъбъл, само кръвни изследвания на Хламидия са ни пускани на мен и ММ при транфера. Бяха отрицателни. От микробиология са ми излизали само гъбички, но не знам дали тези мико-уроплазми изобщо могат да се хванат с обикновена МБ. Уж като причина ни казаха, че плодът е имал тризомия 21 (Даун), но феталната, която ме гледа преди А каза, че съм имала намалели околоплодни води и обикновено това е свързано с някакви инфекции. Та затова искам да го пусна, да видя дали ще излезе нещо. Макар че след кюретаж и остъргването там вътре не знам колко е актуално и дали тези бактерии изчезват след механично действие или си живеят там, ако ги има? Просто ние сме инвитро, с тежък МФ , аз съм вече на 43 г и не искам да си губя времето в " няма ти нищо, на всички се случва", този път искам да съм подготвена и да знам, че каквото мога съм изследвала.
Salsera,кръвните не са достатъчно достоверни за хламидии ,те заедно с уреаплазмата и микоплазмата не се хващат от обикновена микробиология,пуска се pcr тест от цервикален канал (като цитонамазка се взима).
А плодът не го ли изследваха?Как така "уж" има Даун?Това си е сериозно нещо.Даун не може да е причината за изтичане на водите.
 Доколкото знам увеличени води се асоциират с инфекция,аномалия,диабет.
При теб са били намалени и вероятно е имало изтичане,защото се е спукал мехура и не си усетила как изтичат.
 Намери адекватни лекари,които да те насочат,може би не е зле и едни тромбофилии да пуснеш,да ти е мирна главата,просто при теб няма място за повече загуби,а и като знам какво е да загубиш в късна седмица и душата ми се свива.

# 504
Благодаря, момичета.
Да, от Геника потвърдиха, че плодът е имал тризомия 21 ( Даун), другите анеуплодии са отрицателни. Те обаче ми казаха, че голям процент от абортите, заради хромозомни аномалии се случват в ранните седмици, а моят е късен. Т.е. може и друга причина да е имало, освен тази. Всичко беше наред на прегледа и след няколко дни е спряла сърдечната дейност. Иначе плацента, кръвоток, развитие всичко си вървеше в г.с. Но не съм доволна от следящите ме доктори, затова съм се насочила към лекар, който се занимава с рискови бременности, не че другата не беше, ама няма да я коментирам. Какво точно е станало едва ли ще разбера, но поне да се подготвя малко повече. Тромбофилия съм пускала, имам само хетерозигот ПАЙ 4Г/5Г, бях на Фракси и Аспирин Акард.
П.П. нямам диабет, кръвното ми беше нормално към ниско, щитовидната я следяхме, тромбофилията също. Всичко с износването беше нормално, откриха ми две малки миоми, които трима доктори, казаха че не са опасни и клинично значими като размери .

# 505
Salsera Съжалявам за загубите ти миличка. 🤗 Думите са излишни.... Пожелавам ти сили, и кураж да продължиш напред, и най-важното е да не се отказваш. ❤️

# 506
Салсера, аз имам аборт в 13 гс. по медински причини. Плода си беше до последно жив, но се видяха аномалии несъвместими с живота. Изследванията показаха Синдром на Патау. Мисълта ми е, че понякога се захващат и по-дълго. Пускахме кариотип - нормален.
И да прави са, че голям процент от абортите са заради хромозомни аномалии, но много малко момичета биват насочени за генетични изследвания на абортивния материал и не се разбира. Както и мен не ме насочиха тогава и се поинтересувах сама.

Пожелавам ти изследванията да са наред, скоро да си отново бременна и да намериш своя лекар. Heart

# 507
Blue HeartGift HeartБлагодаря ви, мили момичета :* А  кариотип къде можем да пуснем и до колко време излизат резултатите? Пожелавам и на вас скорошни и  успешни бременности, освен ако вече не сте Simple Smile

# 508
Ние пускахме в Надежда. Излезе за малко над месец. Изследването не се влияе от храна, вода, МЦ и други. За двама ни беше 340 лв, но мисля че сега имат увеличение в цените. Със сигурност има и други места, но не съм от София и не мога да препоръчам.

# 509
  • София
Blue HeartGift HeartБлагодаря ви, мили момичета :* А  кариотип къде можем да пуснем и до колко време излизат резултатите? Пожелавам и на вас скорошни и  успешни бременности, освен ако вече не сте Simple Smile

В Майчин дом пускахме ние преди два месеца, за две седмици стават готови. 240лв беше за двамата.

Общи условия

Активация на акаунт