Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 680
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
Да, АГ ми изписа Вибромицин 0.1
След абразиото пих антибиотик. Явно и в случай на самоизчистване има опастност от замърсяване или инфекция 🤔

# 586
Аз съм с медикаментозен аборт и не съм пила антибиотик. Предполагам се презастрахова. Не мисля, че е проблем да не го пиеш веднага.

# 587
И аз бях с медикаментозен и не съм пила. Затова попитах за кокво е антибиотика. До колкото знам дори след кюретаж не винаги изписват, а се проследява за температура.

# 588
Ще питам в Понеделник и основното ми АГ какво ще каже 👍

# 589
Връщам темата за ковид/ваксина. Самото преболедуване е много по-опасно за организма заради т.нар. лонг ковид и последствията му, поне до преди появата на омикрон, който сякаш е по-лек вариант. Затова го споменах във връзка с моята загуба.
Иначе аз си сложих втора доза Модерна ден след като разбрах, че съм бременна със сегашната бременност (4 г.с. точно) и нямам проблеми. А с миналата и кръворока не беше ок по едната артерия, освен че и сакчето изглеждаше малко спрямо бебето и сякаш му беше тясно. Самото то нямаше видими забавяния в растежа до последно.
Идеята ми е, че ваксината доказано няма връзка по никакъв начин с такива загуби, и изобщо каквито и да е загуби.

АГ, при която ходя когато не можем в София има добра апаратура, но може би не може да прецени само на екрана. Знам ли..
А на предния преглед в София нямаше такова
Аз исках да правя пренатален директно в 10та, но...ще го оставя за следващия път.

Като спомена ковид..с риск да съм банална все още мисля, че тъпата ваксина прецака нещата.
Имаше 1 ден, в който не се чувствах нещо добре-като настинка, но на сутринта ми нямаше нищо.

# 590
Catlover, възхищавам се на духа ти, предвид случващото се! Аз също бих препоръчала изследвания, дори и да е вид презастраховане - тромбофилии, инфекции, щитовидна, спермограма, хормони.
Относно ваксината - наистина не намерих клинични данни за евентуална вреда по време на бременност, но от друга страна, при моя missed в майчин дом, всички ме питаха кога съм се ваксинирала и се почувствах адски зле От идеята, че може това да е допринесло, Та сега ме е страх да си сложа бустерна. Вече не знам на какво да вярвам, кое е по-малкото зло и какво е редно да направя, така че да съм защитена в тази пандемия. От друга страна имам близки, които след като бяха ваксинирани стигнаха до болница без да имат придружаващи заболявания, не знам вече…

# 591
  • На изток от Ада
Аа, а каква СГ да пусне Мм? Виждам, че има няколко вида. Благодаря ти!
Маце, благодаря и на теб!

# 592
  • София
Аа, а каква СГ да пусне Мм? Виждам, че има няколко вида. Благодаря ти!
Маце, благодаря и на теб!

Разширена и да е в репродуктивна клиника.

# 593
Привет,
Първо да кажа, че се чувствам много добре днес и доста по - спокойна.
Факт, че няма доказателства за ваксини и влиянието им върху бремеността. Няма и да има.
Спирам с тази тема, вече знаете мнението ми. Вижте и сайта coronerbg.com и мненията на реални хора.
Това е друга тема и не е за тук.

Сега относно аборта, гадно е - знаем го. ММ ме подкрепя и това е ключово в тези моменти - взаимно да се подкрепяме с половинките си!

Все пак темата е да си даваме сила и да дадем съвети за по-успешно преминаване през това и успешно последващо забременяване.

В следващите задължителни изследвания влизат инсулиновата резист., която споменахте.
Спермограма-разширена отново, може и кариотипа.
Тях ще ги обсъдя с АГ в София и каквото каже- войнишката изпълняваме.
Тук явно трябва да се действа по начина "Тъпо и упорито" 😁 без тъпото 😁

Пожелавам на всички да не се отказват и отчайват, мамка му! Нямаме време и нерви за това, а и само надуваме главата на околните.
Този път поне не бяхме споделили с никой нищо..че тяхното разочарование и поглед след такава новина, направо ме пронизваше.

Ще пиша със следващи стъпки.
Казано честно всичко..ни е наред Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 08:45 от Анонимен

# 594
В момента професор андролог д-р Чавдар Славов по Нова ТВ - говори за мъжкия фактор (и за ваксините).

# 595
  • На изток от Ада
За СГ тук в репрудоктивна има тези
Скрит текст:
това за 165 лв ли да пусне?

# 596
Насито, да, най-добре с ДНК фрагментация, и разширена става , но тази разглежда и проблема на морфологията ако е намалена.

# 597
  • На изток от Ада
Мерси! А коя е разширена тази за 90 лв предполагам?

# 598
Мерси! А коя е разширена тази за 90 лв предполагам?
Да

# 599
Моят съвет е да пуснете и микробиология- уреаплазма, микоплазма, хламидия. Така и така ще ходи, пуснете всичко възможно.

Общи условия

Активация на акаунт