Студенти в Нидерландия - 11

• 71 087
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Интересно, оценките при дъщеря ми в унито са различни, тя е първи курс в приложен, няма цифрова равностойност, а са само с думи и са следните

Poor
Satisfactory
Outstanding

като според нейните думи Outstanding се пише, ако си надскочил изискванията генерално, ползвани са материали извън учебната програма, т.е. наистина изключително.

Не зная дали по-натам нещата се променят или просто различните универсотети са с различни скали ....

# 241
Тъкмо и аз се зачудих,че във нашия Фонтис също няма такова отценяване!?...Там са на друга скала с букви ...Отделно никой не им дава разяснение, защо единия има - S a другия  - U ...дори ментора.Отговора е ..''такава е преценката на учителя''.Според мен когато си в приложен и трябва ти да се справиш с някоя задачаот рода  направи сам сайт ...,винаги има риск да кажат, че нещо не си се справил, защото там не е като да научиш и напишеш-теорията.Няма как да си измислиш нова теория нали!???

# 242
Тъкмо и аз се зачудих,че във нашия Фонтис също няма такова отценяване!?...Там са на друга скала с букви ...Отделно никой не им дава разяснение, защо единия има - S a другия  - U ...дори ментора.Отговора е ..''такава е преценката на учителя''.Според мен когато си в приложен и трябва ти да се справиш с някоя задачаот рода  направи сам сайт ...,винаги има риск да кажат, че нещо не си се справил, защото там не е като да научиш и напишеш-теорията.Няма как да си измислиш нова теория нали!???

Дъщеря ми също е във Фонтис. Менторката им е казала че ще се аргументира много добре относно оценката, така че ще им дават обяснение . По един от предметите за малко да получи poor или non satisfactory (забравих как се казва точно оценката), след като си е защитила работата (обяснила е кода който е писала) е получила S (satisfactory) преподавятеля и е обяснил защо и пише S и какво и лиспва за да е G (good). Отделно в платформата в която им нанясят оценките има комнетари защо е такава оценаката също...така че още е рано да си вадим изводи май май ....

# 243
Цитат
или просто различните универсотети са с различни скали ....

Числата, които коментираме са си стандартни за всяка държава GPA и има скали за трансформиране на нидерландско GPA в било то УК или САЩ GPA.
И се отнасят за всички университети.
Колежите е напълно възможно да са с друго оценяване, не мисля, че има международно приравняване за оценки от hogescholen.

# 244
Дъщеря ми е в научен университет и  при оценяване преподавателя винаги аргументира оценката си, и то обстойно. Което е добре.

# 245
Здравейте, дъщеря ми е студентка първа година в Утрехт. Почти от два месеца е там и не може да намери квартира. Разбира се, търсенето започна доста по-рано, но без резултат. Ако има деца, учещи там, които имат информация за свободно местенце, моля да ми пишат. Положението е много сериозно. Детето е отчаяно до такава степен, че иска да се прибира.

# 246
# 247
Ще попитаме в една месинджър група. Кураж!

# 248
За децата, които биха желали да упражнят правото си на глас в Нидерландия на 14.11.2021:
https://www.cik.bg/bg/pvr-ns14.11.2021/izvan-stranata/submit?fbc … 8Zrk3Y5Q-RPoZELwo
Къде са обявени адресите на секциите? Намирам такива само за предишните избори.

# 249
Не съм запозната за всеки от градовете. Може би ще ги обявят официално по-късно след обработката на информацията от заявленията. За Грьонинген я обявиха във фейсбук страницата на българите в града самите организиращи секцията.

# 250
Секциите се решават и обявяват по-късно - АКО ИМА ДОСТАТЪЧНО ЗАЯВЛЕНИЯ. Ако искат секция в града си - децата сега трябва да го заявят.
Без заявление - също се гласува, отиват в секция с лична карта (паспорт), попълват заявление на място и гласуват.

# 251
Идвам с един въпрос за изпитите за техническите университети, инженерни специалности (без IT и програмиране) като електроника, механика, авио и автомобилни инженерство и т.н.
Какви изпити изискват? Вероятно ще са физика и математика, но кой формат: АP calculus, Boswell Beta, ...
Зная за медицината (опит от каката), но синът е инженерче и мисля да започне подготовка вече (освен IELTS-a, който мисля да вземе между 10 и 11 кл. някъде началото на 11кл. през септември)
Ще съм благодарна и на списък с унита, които да предлагат такива специалности на английски, за да започнем и рисърча. Благодаря!

# 252
За изпита по английски првпоръчвам  да го вземете между 11 и 12 клас или поне в края на 11. Доколкото знам е с "годност" 2г и е по- добре да е "по-пресен".
Другото нямам опит. Дъщеря ми е изкуствен интелект и имаше два изпита - комбинирин от самия университет и й изискаха математика. Тя положи OMPT, grade D онлайн като най- удобен, защото другите варианти бяха на място.

# 253
OMPT grade D е изпитът, изисквал от университета ли? ( за кой уни става въпрос). А кой е другия (пишете, че да й изисквали 2 изпита, нещо не разбрах)
АI е нещо много интересно,  благодаря за предложението!
Относно изпита по английски, смятайки и пресмятайки ми излиза точно септември преди 11 кл. До септември преди 12 ще е минала 1 година и после още 3-4 месеца до ноември, декември когато е началото на кампанията (поне в Маастрихт беше така). Та дори и за януари, февруари на 12 кл да остави кандидатстването, то ще са минали 1 г. И 6 мес. Ако го държи септември на 11 кл. Оххх, едни сметки ...
Идеята ми е да отхвърли поне един изпит по-рано, че като знам какво е в 12 кл. ... от сега ми се плаче (А е още 10кл. Wink )

# 254
За RUG - Грьонинген става въпрос. Специалността е с ограничен прием - има входящ изпит и се приемат 150 човека. Изпитът от университета беше комбиниран - логика, етика, математика, програмиране и пр. 18 въпроса с подточки - отворени и затворени задачи за 4 часа. Записваш се в удобен ден и час за теб, мисля нямаше такса, няма наблюдение, само един таймер тече. Чака се около 2 до 4 седмици за резултатите, което е някъде около средата на април. Ако си приет, трябва да потвърдиш. За миналата година през Интеграл София знам за приети три деца там, като дъщеря ми се намери там с едното, момиче и станаха страхотни приятелки. Има още една майка тук в темата, на която дъщеря й учи това.
За математиката. Изпращала е какво е покрила в училище и оттам й поискаха допълнителен изпит, вероятно заради интегралите и друг неизучаван материал. За справка - завършила е 91НЕГ, математика и информатика, на курсове по математика не е ходила. Тъй като тя си движеше нещата, не съм много в час, но са й дали варианти на изпити с нива, които да положи. Тя си избра този, защото беше единствения онлайн.
OMPT Ниво D включва: Quadratic equations, Functions, Exponential functions and logarithms, Differentiation,Trigonometry,
Geometry, Integration.
Всяко ниво има материали теория и задачи -  50евро, пробен изпит - 80евро, същински изпит - 250евро (възможно са само три опита, всеки на тази цена). Може да се закупи всяко нещо по отделно или всичко накуп на 360евро. Изисква се покритие над 80% за всяко ниво и толкова средно за целия изпит. В рамките на 2 часа е, 21 задачи, условията за провеждане за брутални. Дъщеря ми са я накарали да покаже освен лична карта, шофьорка книжка и международен паспорт- каквото има. Отделно се е наложило да обикаля с камерата цялата стая и бюрото, като са я накарали да махне всичко от него. Имаш право на молив и 4 до 5 бели листа. Можеш да ползваш калкулатор онлайн, който те ти пускат. Нямаш право на нищо друго. Всяко влизане на външен човек в стаята, говорене, звънене на телефон или опит да ровиш в нета води до моментална дисквалификация. Набюдавали са я постоянно, но тя не е виждала другата страна. При приключване са я накарали да накъса пред камерата листата на миниатюрни парченца (няма да ви казвам какво ни костваше да ги сглобим после Joy ). Резултатът излиза в рамките на 2 седмици. Сертификат се издава веднага онлайн, като се изпраща автоматично на университета.
Относно английския. Тя има Кеймбридж, точно в началото на 12 клас. Предпочете да й е максимално "свеж" за кандидатстване. Така или иначе зависи от това каква е специалността, кога е условния прием. Той става безусловен след като се изпратят всички документи в оригинал към университета, което е чак юни, като има и краен срок.
Друго не се сещам. Ако мога, ще помагам.

Общи условия

Активация на акаунт