Студенти в Нидерландия - 11

• 70 989
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
За ваксинирани няма пср. За неваксинирани пср или антиген.

# 436
  • No Line On The Horizon
Преди около два месеца дискутирахме данъците. Дъщеря ми кандидатства в сайта на общината за отмяна и тази седмица излезе решението - отменени са поради нисък доход за 2020 и 2021 година.

# 437
Има ли срок новата заповед на министъра? Докога ще имадавност или всичко зависи от броя заболели? Питам, защото след 1 месец някои деца ще се приберат за Коледа.

# 438
Няма срок. Следи се двуседмичната заболеваемост.
Лично мнение - децата, които се прибират за Коледа, ще трябва да правят пср-и, ако са ваксинирани или ще са в карантина. Дъщеря ми също е към първата група, но каквото такова.

# 439
Там взеха мерки, да се надяваме, че след 14 дни ще има промяна. Силно се надявам да махнат тази глупост.

# 440
  • пловдив
Според последната заповед на здравния министър Нидерландия от утре влиза в червена зона. От това автоматично следва:
- Влизащи със ЗС за ваксина или преболедуване трябва да имат И 72часов пср, в противен случай подлежат на 10дневна карантина. Карантината може да се отмени с пср, направен до 24 часа от влизане на наша територия.
- Влизащи САМО с отрицателен пср подлежат на 10дневна карантина, която може да се отмени с втори пср, направен до 24 часа от влизане на наша територия.
- Влизащи без нито един от горните документи подлежат на 10дневна карантина, която НЕ може да бъде отменена дори с пср.
Същото важи ако влязат и от Германия. Та имайте го предвид, ако децата или вие се прибирате към България, защото е много вероятно с тези бройки на заразените там ограниченията да си важат поне до Нова година.

Здрарейте, аз ще пътувам на 26 Ноември към Нидерландия и на 29 Ноември се връщам, да разбирам ли, че на връщане ще бъда карантинирана, ако не направя тест ваксинирана съм.

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 21:13 от rnekezova

# 441
Точно така, трябва да направите пср (не антиген), за да се освободите от карантината.

# 442
  • пловдив
Точно така, трябва да направите пср (не антиген), за да се освободите от карантината.
Благодаря, много лошо тогава, ако дават болнични за тази карантина изобщо няма да правя тест, а ще си остана у дома.

# 443
  • No Line On The Horizon
Все си мисля, че сега затягат мерките, за да може по празниците да е овладяно положението. Не разбирам обаче защо не признават антигенен.

# 444
Преди около два месеца дискутирахме данъците. Дъщеря ми кандидатства в сайта на общината за отмяна и тази седмица излезе решението - отменени са поради нисък доход за 2020 и 2021 година.
Fros, благодаря. Изключително полезна информация.
Искаха ли бележки за доход на  детето и на родителите. За кои години?

# 445
По този повод, някой успя ли през сайта на Айндховенската община да провери има ли дължими данъци?

# 446
  • No Line On The Horizon
Fros, благодаря. Изключително полезна информация.
Искаха ли бележки за доход на  детето и на родителите. За кои години?
Поискаха извлечение от банкова сметка за 1 месец назад от датата на кандидатстване за отмяна на данъка, удостоверение че е записана студентка за текущата година и документ удостоверяващ че има одобрен кредит от Duo за таксата. Попълва се форма, в която се прикачат тези документи и се декларират доходи, дали има субсидия за наем и т.н. Доходи на родители не се изискват.

# 447
Спорът е безсмислен.
Yana,
Западна Европа е запозната с различните нива на образование. В Германия системата е подобна. Предполагам и в Белгия
Разделението започва още в училище, когато и като материал се учи по-малко и цяла година по-малко учат , тези които отиват в hogescholen.
Тук , когато попълваш информация за образование ( във въпросник например) , то не е висше или средно.
А е с буквичките за съответното ниво и при средно, и при висше си има различни абревеаури за няколкото възможни нива.
По същия начин стои въпроса и с обявите за работа. Изписва се кое ниво изискват за това работно място.

Доста от мощните международни компании са с холандско участие. Освен често споменаваните Shell, Unilever, Booking бих споменала и ASML holding, без тях нито Тесла, нито  Интел , нито Епъл ( Епъл не произвежда, но има остра нужда от такива Simple Smile) ще могат да си произведат чиповете. Adyen изненада света,Да не говорим за спедиции, контейнеровози. Компанията , която продуцира и държи правата на повечето забавни предавания, като Гласът на България, Биг брадъри, Стани богати и т.н., всъшност е холандска.

И пак да кажа, не съм против hogescholen, защото много специалности могат да бъдат изучавани, само там! И то преспективни и търсени специалности!

Ок, аз работя в глобална компания, с офиси в целия свят и голям такъв и в Холандия, никога не сме филтрирали по такъв начин хората.
Вероятно може би няма как да станеш директор след завършен бакалавър в Приложен университет, ама и като цяло само с бакалавър от където и да е пак да се стремиш към такъв пост е малко вероятно.
Какво пречи след приложен университет да направиш мастър в конвенционален такъв, ок може би ще учиш малко повече като време, но накрая практическите умения комбинирани с академичните знания за мен лично биха били много по-ценни от тези придобити в конвенционално уни където зубрят по 100 страници на ден теория…

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 16:11 от Yana8

# 448
Yana8,

В Нидерландия понятиети зубрене не съществува , нито в училище, нито където и да е. Нещата винаги се учат с/ чрез начина им на прилагане.

Разликата между вас и Мини Маус например е, че вие се опитвате да извадите изводи от оскъдната информация, която имате и то не от първо лице.
Мини Маус говори от опит, неин и на децата й, с реален поглед върху системата при различните й разновидности.

Скрит текст:
Цитирам ви кратък разговор между мен и холандци:
"-Бяхме на гости в къща близо до университета в Арнем
директно ми отговориха
-В Арнем няма университет!"

# 449
но накрая практическите умения комбинирани с академичните знания за мен лично биха били много по-ценни от тези придобити в конвенционално уни където зубрят по 100 страници на ден теория…

Лошо подхождаш...
Напълно разбираемо и донякъде аргументирано е един родител да защитава със зъби и нокти избора на детето си, дори с представянето на черното за бяло.
Но... Да вкарваш професионален аргумент и да пишеш глупости не е ок...
За теб не е, на мен ми е през...

Общи условия

Активация на акаунт