Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 814
  • 797
  •   1
Отговори
# 105
Serendipity*, колко кг си и колко си висока?
1400 са доста малко калории.

# 106
Защо ти е трудно, кои са най-калоричните храни и напитки, които приемаш? Газирани, шоколади, джънк? Готвиш ли или купуваш полуфабрикати? За съжаление последните са доста калорични.

# 107
Висока съм 164 и тежа 62 кг.
Имам за сваляне около 5кг.

Работата ми е седяща и все още не тренирам, защото открихме проблем с шията ми и дори клековете ми създават проблем във врата.
Затова и калориите ми са по-ниски.
Единствено си следя крачките през деня да не падат под 14000. Но Любомир,който ми орави режима каза, че това не се отчита за хабене на енергия, а само за раздвижване.

Сега тръгнах на кинезитерапия и се  надявам до месец да имам възможност за истински трнировки.

От около година имам хранителен режим за 1400 калории от треньор (Любомир Иванов).
Трудно ми е да спазвам неговия режим, макар ,че той направи точно каквото исках:отчете,че съм вегетарианец, обаче пък ям риба, че не искам глутен, а от млечните само козешки неща, както и ,че много обичам да добавям суроватъчен протеин към закуската си.

Нищо не спазвам към момента.Преди няколко месеца минавах през кофти период и запичнах да компенсирам с храненето. Сега ми е трудно да си върна старите навици.
Започнах дори сладко да търся ежедневно, нещо нехарактерно за мен.

Какво ям?
Не ям уж джънк, ама ям често. Пине по 5 пъти на ден. И май доста обичам зехтин и ядки, тесто и банани.
Най-джънк храната , която ям е бейкролс и бонбони фереро роше.
И бира 😃

Сега се опитвам да си създам режим на храненето.
Както и да спра глутена, защото ужасно прекалявам с него.
Опита ми сочи,че той е враг номер 1 в женската красота. Поне в количествата, в които аз го приемам.

# 108
Възможно ли е да ядеш от скука, а не защото си наистина гладна? Ядките трябва със сигурност да ги намалиш, защото са доста калорични, но ако ядеш основно зеленчуци не е толкова лесно да направиш 2900 калории за ден, особено ако и тестени отказваш да ядеш, направо не знам как успяваш. Сигурна ли си, че правилно си ги сметнала?

# 109
Според мен не трябва да си купувате хранителни режими от лични треньори, когато те боли зъб не ходиш на очен лекар...
Но както и да е, все пак е минала година, този режим не работи за теб, време ти е за промяна.
14000 крачки на ден не е просто раздвижване, да отидеш да изхвърлиш буклука е раздвижване. 14000 крачки на ден е физическа активност.

# 110
14000 крачки само раздвижване? Забавен е този човек. Ако имаш проблеми, но искаш да тренираш, препоръчвам да намериш Movement Academy във фб или можеш първо да прегледаш техни видеа във фб, за да добиеш представа за това колко знаят. Помогнали са на много хора, дори такива с доста сериозни проблеми.  И консултации за храненето прави момчето, без обаче да слага на фиксирани калории. Всеки човек е различен все пак, гори различни калории.

# 111
Крачките не съм броила, пробвах едно - две приложения, ама малко фалшивички ми бяха (къде отчита-къде не, различна активност- сходни резултати), явно аз смотано вървя Joy За жалост, си знам, че водя заседнал начин на живот и ми трябват ниски ккал. Тъжно, но вдигна ли над 1400 и си качвам, като стой та гледай. Иска ми се да се вкарам в свестен калориен прием, сега! Пролет е, по ... ягодите Blush Зеленийки и зеленчуци, що-годе подходящи за ядене има! Месо не ям от 6г, прецаквам се от млечните, ах как си знам, но изпитвам психологическа необходимост от нещо мазно и солено Joy Ако някой е измислил как да замени висококалорични млечни, с нещо plant-based, свястно и засищащо, ще е супер! Споделяйте и дневни хранения, момичета, ама не 2 бисквити и 1 кис.мляко, please!

# 112
  • Sofia
Аз също ще подкрепя, че 14000 крачки на ден е доста. Аз правя по 10000, при условие, че имам пътека вкъщи и ми е приоритет.
Откакто броя калории осъзнах колко много истинска храна можеш да изядеш за калориите , които приемаш от “джънк”.
И сега като знам, че обядът ще ми е 700 калории, предпочитам да е месо, ориз, салата , яйце..вместо половин пакет чипс и две бисквити ( само като пример го дадох) 😅
Иначе за седмица придържане съм 1600 калории, съм свалила 2 кг 🥳

# 113
Ох, да споделя, ама аз ям месо всеки ден. И то към 200 гр. Ако не броим някой и друг 1/2-1 шоколад и безалкохолна бира с някакво мезе, основните ми хранения са горе-долу това : закуска- нискомаслена кремообразна извара от Лидл със замразени плодове. Преди слагах и малко фъстъчено масло и сироп/петмез от фурми, ама известно време не стигнах до купуването им и направо без тях. Гадно е, ама свикнах хаха. Като стигна да си купя петмез, може и да го върна.
Обяд - редувам(всяко ~200 гр в готов вид) пържоли от бут на скара, свински котлети и принцеси с месо от свинско каре(ще напиша рецепта, ако някой иска. Макросите не са лоши). Понякога с някакви зеленчуци, понякога с филии с лютеница. Вечерята ми е салата домати(400-500гр) с моцарела(просто я обичам тази салата), ако има хубави домати, ако няма често съм на малко мезе с безалкохолен Хайникен или кола зеро. Може и друга салата, ама да не в правя аз 😂. Минимум половин шоколад на ден също включвам, за да съм добра с хората. Калориите не са толкова много, колкото сигурно звучат 😂 За някои хора такива еднообразие е убийствено, но за мен е огромно улеснение и се чувствам чудесно най-вече. Разбира се, имам петъчни вечери с пица и ям торти и джънк на фирмени почерпки, добре, че са редки 😂. Абе гледам да има баланс.

# 114
Един шоколад плюс бира и мезе на ден на мен ми звучи като 1000 калории на ден отгоре. С твоето меню колко ги докарваш горе долу общо? Колко гледаш да поддържаш средно?

# 115
Един шоколад плюс бира и мезе на ден на мен ми звучи като 1000 калории на ден отгоре. С твоето меню колко ги докарваш горе долу общо? Колко гледаш да поддържаш средно?
Безалкохолният Хайникен е 70 ккал за 330. Мезето около 200-300.  Шоколадът може да е половин, зависи колко е другата храна. Гледам да съм до около 2000, засега така ми е добре.

# 116
  • 1st floor
За мен 10 000 крачки са минимумът, не са много. 14 000 на ден звучат чудесно, но пак не са много. Аз работя нон стоп осем часа на ден седнала. Сутрин задължително  ходя 12 минути пеша от метрото до работата, въпреки, че имам транспорт. Вечер също + може, ако не бързам и от метрото до нас още 15 минути. В обедната задължиелно 20 минути също, иначе ще се схвана. Та 45-60 минути на ден имам  чисто ходене и докарвам тези 10 000крачки. Въобще не са много. Тоталът ми е 48 000 с денивалеция в планина, тогава вече изплезих език!

За месец на 1350 средно ккал свалих от 54,5 на 51,00. Доволна съм, гоня 50, но и да ги задържа през лятото. Grin
През този месец добавих към редовните тренировки и планинските преходи и плуване по 3 часа в седмицата. Лаишко, защото сега се уча. 1,62 съм висока.

# 117
Как да си сметна калориите при положение, че в момента кърмя? Искам да съм в лек калориен дефицит, за да започна да свалям.

# 118
Как да си сметна калориите при положение, че в момента кърмя? Искам да съм в лек калориен дефицит, за да започна да свалям.
Ами не можете. От кърменето се качва разхода, но при всеки различно. По-добре се наблюдавайте и записвайте дали сваляте, качвате или задържате на определени калории поне две-три седмици и регулирайте после. Гледайте протеина да е достатъчно, дори и да сте в дефицит- примерно 1.8 на всеки кг. Обаче като се сетя как ми се ядеше сладко на мен лично...не знам, не знам... Grinning

# 119
Реално не е нужно чак толкова много протеин, гледам доста често се коментира към 2грама на килограм от теглото ни. Но това са препоръки за хора, които тренират с тежести и целта им е натрупване на мускулна маса.
За обикновения нетрениращ човек препоръките от СЗО са 0.8 грама за килограм.
Разбира се протеина е храната, която ни държи сити най- дълго време, и е хубаво да го увеличим над препоръките от СЗО, но не мисля че  човек, който не тренира с тежести има нуждада се фокусира толкова точно в него.

Общи условия

Активация на акаунт