Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 951
  • 797
  •   1
Отговори
# 180
Аз до колкото знам, не е добре за жени да се минава под 1200. Метаболизма още повече се забавя. Изчислете ги с калкулатор.
привет, ползвам калкулатора на здравословно.Намаляването на калориите стана естествено, защото съм вегетарианец и в момента съм в разгара на любимия сезон,  много  плодове т.е. диня и грозде и много свежи салати, малко сирене или кашкавал и се получи естествено. Simple Smile

# 181
Здравейте, някой може ли да ми даде съвет за приема на калории по време на кърмене?
 През 2019-та година следях тази тема, броях калории и много се нахъсвах от вас. За 8 месеца свалих 6 кг. Сега обаче не е лесно, защото ме е страх, че ако драстично намаля калориите кърмата ми ще намалее също. Старая се да се храня здравословно. Някой има ли представа колко калории трябва да приемам на ден, за да нямам проблем и все пак да отслабна. Висока съм 160 см. и съм 54 кг, като все още не съм започнала да спортувам. Целта ми е 51 кг.

# 182
Здравейте, след пробване на много диети и режими установих, че само броенето на калории работи при мен. Просто не мога да се огранича с един тип храна или всеки ден да ям определени неща. Другият проблем ми е, че бързо губя мотивация. Спазвам нещо няколко дни и ми писва, наяждам се хубаво и после се обвинявам. Та има ли някой, който иска да си пишем всеки ден какво ядем, колко калории и такива неща

# 183
Здравей, аз броя калории сравнително успешно. Имам и някакъв калориен калкулатор на телефона. Като цяло ям по 1200 калории, но на калкулатора са ми заложени 1320, така излезе спрямо теглото ми. Надвишавам ги рядко и само в събота, понеже тогава пия вино. Simple Smile

# 184
  • Велико Търново
От утре ще се включа и аз.На около 2000 калории задържам, на 1200, но с малко мазнини преди години останах без цикъл, така, че сега ще се придържам между 1400-1800 калории.Ще въртя въглехидратите.
Днес се върнахме от спа почивка и от утре наново.

Ден 1-след тридневен отпуск съм т.е. отпочинала доволно след спа уикенд.Обикновено ставам в 05.00 всяка сутрин, защото тренирам рано в 06.00 съм вече в залата и загравям.Пиша всичко това за да има точна представа храна-ежедневие.
храната днес:
09,30-200 грама телешки суджук на фрайър+2 яйца на очи/85 грама/
12.00-кросфит след него 3 яйца на очи/115 грама/+1 доза протеин
17.30-200 грама пилешки гърди+25 грама краве масло

всичко-1528 калории, белтъчини-173 грама, мазнини-89 грама, въглехидрати-11 грама
Тежа 61.7 кг/168 см.
Цел 57 кг.Заложила съм да смъквам по 500 грама на седмица.
Мазнините са ми 30 грама повече отколкото трябва да са при въртене на въглехидратите, но пък последните са ми по-малко.Та ще видим какво ще направя.Водата към момента ми е 2 литра, до вечерта ще е 4 л.
Усмихната седмица и пишете за подкрепа, и мотивация!

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 10:41 от siska79

# 185
За няколко дена бях на морето, където на обяд ядях чернокоп, а на вечеря паламуд или обратното, както и разни салати. Веднъж пица и веднъж сладолед - и аз съм човек. Резултата е - днес следобед кантара показа 66,3 кг. Долу-горе за 2 месеца и половина 7 кг. надолу, като спазвам 1200 - 1300 калории дневно. Вече излизам = добре на всички снимки, за разлика от преди, когато се харесвах на 1 от 5. Продължавам по същия начин Simple Smile

# 186
  • Велико Търново
Добро утро!Днес ми е ден за въглехидратно зараждане-ще изглежда така:
след малко отивам в залата-кардио на гладно около 45 минути и корем.
Храната:
1 доза протеин
500 грама праскови
100 грама геврек
1 пърленка-200 грама
200 грама пилешки гърди+20 грама масло за вечеря.
1500 калории-111 грама протеин, 29 мазнини  и 212 грама въглехидрати.
Снощи язох една луканкова наденица, която ми обърка сметките, но продължавам напред.

# 187
Сиска, при мен хлебните ме разяждат за още вх
и на следващия ден ми се ядат още повече
баница и гюзлемета, не гевреци Simple Smile

не е ли модерно сега да се зарежда с ориз?

# 188
  • Велико Търново
Херц, изобщо не ме вълнува какво е модерно, отдавна си имам свой стил за всичко.
Не ме разяждат, но аз от началото на август ям основно месо, яйца и масло.
Винаги съм казвала, че с Папе имах най-добри резултати, въпреки, че навсякъде казват протеин+въглехидрат за закуска.Да не местим темата тук-имаме си дневник.

Храната за утре и по кутиите:
270 грама гъдри печени
120 грама дроб без грам мазнина
230 грама яйца на очи
60 грама масло

1379 калории, протеин -146 грама, мазнина 88 грама, въглехидрати 3 грама
Ще се опитам да спазя 5 часов интервал т.е. 8.30, 13.30,18.30
Тренировка в 12.00 часа кросфит.

Купих си ето тази книга-велика е!

# 189
Здравейте, вчера направих 1330 калории. На обяд ядох пилешка супа с едно варено яйце, следобед круши, вечерта тиквички с ориз и кайма. Днес съм 65.3кг., от края началото на юни спазвам различни диети и ограничения, като тогава бях 74кг. Ще продължа с броенето на калории и ограничаване на въглехидрати, защото с тях прекалявам и пропускам протеина. В тази тема, мога ли да пиша всеки ден какво ям или има друга? Хубав ден Blush

# 190
  • Велико Търново
То в тази основно това се пише, какво сме яли и колко калории е било, как ни се е отразило и т.н.

# 191
zwezdi4ka14, с теб се движим долу-горе еднакво. Аз почнах на 15 юни режим и от 73 кг сега съм 66,3 кг.
Днес обядвах таратор и салата от зеле, довечера салата с шунка и синьо сирене и отделно праскови. Общо взето аз ям малко количество от основните храни (месо, риба, сирене), но пък не се лишавам от  плодове, които знам, че трябва да се избягват.

# 192
  • Велико Търново
Добро утро!След въглехидратното зареждане съм минус 500 грама, явно този път го направих правилно.Доволна съм! Храната за днес я споделих вчера-така като се отчита човек е по-лесно.
Хубав ден!

# 193
Храната за вчера беше - обяд ризото с пиле на заведение, а вечеря кюфтета и месо на скара със салата, че се бяхме събрали с приятели. Калории не съм смятала. Явно не съм ги превишила, тъй като днес съм -100 гр, а съм в цикъл. Днес ще готвя леща, и ще си измисля протеин към нея. Салатка домати и краставици. Сега ще си направя и тренировката. Имам да свалям 18кг

# 194
18 кг?? Не са ли ти много? Аз ако сваля толкова, ще припадам по улиците...?

На обяд планирам кебапче със задушени зеленчуци. Довечера ще си сготвя бамя с домати и ще я хапна със сирене.

Общи условия

Активация на акаунт