Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 955
  • 797
  •   1
Отговори
# 165
Да, аз съм от тези които на сила ги ядат. Но вече изнемогвам да се тъпча. Намалих и тренировките. Пробвам интервалното хранене и сякаш ми харесва. И планувам да продължа така. Нещо с годините ми намаля апетита, а няма как да ям малко, а да тренирам зверски. Та намалям всичко. Явно всичко с възрастта си. До сега ядях 5-6 белтъка за закуска, 120 гр пилешко със салата и малко сладък картоф или ориз (или друг комплксен въглехидрат), след обяд към 4 преди тренировка пак 5-6 белтъка със сирене и краставица и вече след тренировка когато се натуткам месо със салата. 3л. вода/чай за деня. И това да са 1200-1300 кал. Но не мога повече. Сега ям на обяд и гледам да вечерям до 7. По-добре се чувствам определено. Дано е за дълго. Толкова отслабване не целя, колкото да не ми е надуто, преядено и т.н.

# 166
Добре де а как ядете толкова много протеин? Аз ям 3-4 яйца, месо 100-200 грама и не мога друго високопротеиново да изям. С млечните и чат чат бобови ги докарвам зорлем до 60-70 грама а трябва поне 120 трябва да ям Cold Sweat И като изкарам няколко дни с такива количества, ми се повръща само като ги видя

Протеин пудра спасява положението.
Но 4 яйца, 2х 140гр пилешки гърди примерно са 108гр протеин. + пудра, и готово.
Като това е за трениращи жени.

Започвам 8 седмична въглехидратна ротация, и ще се отчитам тук. Броя калории и макроси.
Протеинът ще държа на 120гр, което според някои треньори ми е много, но това е положението.
Вчера бях на 100гр вгх, днес също.
М до 40гр.
Вчера: 1191кал, П 133, В 95.5 М 28.7

# 167
Добре де а как ядете толкова много протеин? Аз ям 3-4 яйца, месо 100-200 грама и не мога друго високопротеиново да изям. С млечните и чат чат бобови ги докарвам зорлем до 60-70 грама а трябва поне 120 трябва да ям Cold Sweat И като изкарам няколко дни с такива количества, ми се повръща само като ги видя

С бобовите е трудно, наистина съм пробвала много пъти. За да набавя добро количество протеин трябва да си хапна повечко калории от тях.
Белтъци и нискомаслени или обезмаслени млечни продукти ме спасяват, добавям ги към всяко хранене и си набавям протеина лесно, аз ям около 150-160 грама.

Протеинът ще държа на 120гр, което според някои треньори ми е много, но това е положението.

За активно трениращите препоръките са по- големи така или иначе. Отделно и тичаш много, което прави възстановяването на мускулите трудно.
От чисто любопитство- загубила ли си мускулна маса до сега?

# 168

За активно трениращите препоръките са по- големи така или иначе. Отделно и тичаш много, което прави възстановяването на мускулите трудно.
От чисто любопитство- загубила ли си мускулна маса до сега?

Според профи боксьорка състезател и треньорка, над 80гр ми е много за ръст 156см. Simple Smile
Може би 100гр е оптимално при мен.
Не съм загубила нищо, няма и от какво. Не съм тичала големи километражи тази година, и си поддържам силовите тренировки.
След контузията миналия юни бях извън строя с месеци, и за маратони не бях и помисляла през втората част на годината.

# 169
Много странно че гледа височината, знам че я взимат предвид за хора с много наднормено тегло, защото ако си 120 килограма няма нужда да ядеш 240 грама протеин и тогава гледат височината за ориентир. Ако с много наднормено тегло и си 160см- 160 грама са достатъчни за активен човек (примерно).
Аз честно казано си ям протеина, защото ме държи сита.

# 170
Гледа се активното тегло, а там и височината играе роля, разбира се. На ситна рамка активното тегло е по-малко.
Сетих се, че на млада колежка, която има доста за сваляне са и препоръчали 160гр. протеин, но тя е 182см.

# 171
Добре според вас аз колко протеин трябва да ям 150см и 71 кг съм? Аз го смятам килограмите по 1.8-2. Не спортувам, но цял ден тичам по две деца (едното бебе) и домакинствам, та не лежа само 😁 Опитвам да включа и спорт ама не винаги има време. Знаете как е с малки деца, а мъжа ми рядко си е вкъщи та всичко е на мен 😕

# 172
О, аз разбирам единствено от себе си  и не се намесвам с препоръки.
Официално, 0.8гр на кг е за нетрениращ възрастен, проверете в Гугъл.

Тичането по децата не е тренировка.
За протокола, имам 3 момчета, като No 2 и 3 са породени.

# 173
Оо знам че не е тренировка иначе до сега да съм отслабнала 😂 Мисълта ми беше, че не водя заседнал начин на живот а все съм в движение

# 174
Здравейте,

Броенето на калории се оказа много по-лесно, отколкото съм си мислила. На 48 г. съм и от 3-4 години стоях на 73 кг (при ръст 165) и даже бях свикнала. Опитвах отслабване, но по най-различни причини все не се получаваше. Взех даже да си се харесвам и да ми е цел поне да не наддавам повече. Преди месец обаче бях болна, съответно и без това ми изчезна апетита за няколко дена и реших да се възползвам. От 15 юни до вчера съм 4 кг надолу, тоест 69. Обаче наистина ям много малко по моите представи. Спрях и всякакъв алкохол, тоест дори чаша вино не съм пила нито веднъж, нищо че бяхме и на лятна морска почивка.

Уплаших се като си сметнах колко калории съм яла нормално. Ами много са и не знам как не съм станала и много повече кг...

# 175
  • София
Здравейте, последната година качих около 5 кг и реших, че не мога да продължавам вече така. Започнах отново да броя калории, 1200-1300 приемам на ден. Записах  се и на фитнес, като от време навреме вдигам тежести, за да не свалям килограми от мускулите. Правя и кардио - на кростренажора по 45 минути. Кардиото се оказа учудващо лесно, даже на моменти приятно като слушам музика Satisfied Въпреки че си давам зор и мноого се потя. И мисля да го правя почти всеки ден. 
Четох, че се препоръчва около 140 пулс по време на кардио, но ако кростренажора правилно измерва, моя варираше между 155 - 175, и то най- вече към по-високата стойност. Изчислих и с помощта на различни калкулатори, че при такъв пулс за 45 минути се изгарят 500 калории. Доста ми се струва. Възможно ли е това да е вярно, според вас? А и полезно ли е да се поддържа такъв пулс, или да забавя темпото? Бих се радвала да чуя мнения, особено на тези от вас, които разбират Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 14:41 от meoww

# 176
За кардиото по-скоро потърси heart rate for fat burning. Ще се изненадаш колко трябва да забавиш скоростта за да топиш мазнини. Не трябва да си на високите стойности.

# 177
Спомням си че тук Грег обясняваше за това. Общо взето са глупости тези формули от нета за горене на мазнини.
Започва към 1:40 минута да обяснява.

# 178
Здравейте,
много бавно свалям, но и сериозни диети не пазя. В момента съм 56 кг. Стартирах от 60 кг. и 500/600 гр. Цел до следващия месец 54 кг.,а до края на годината -52/53 кг. Диети не спазвам, използвам правилото за намаляване на калорийния прием.- под 1100 ккал

# 179
Аз до колкото знам, не е добре за жени да се минава под 1200. Метаболизма още повече се забавя. Изчислете ги с калкулатор.

Общи условия

Активация на акаунт