Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 831
  • 797
  •   1
Отговори
# 585
Аз много обичам леща, всякаква - и червена, и класическа леща яхния. Боб рядко ям, но не защото не си го позволявам, просто толкова много го обичат вкъщи, че не мога да се вредя. Нахут обичам на салата, царевицата ме подува и я избягвам.

# 586
Аз пия само газирана вода, по германски. Blush Безалкохолни не пия. Боб обичам, но не ям, защото не ми се отразява добре. След 18- 19 часа не ям, но не мисля, че това ми помага.

# 587
  • София
Не съм сама. Благодаря ви. Чувствам се определено по-добре.
Връщам се една темичка назад -газираното. Не пия друго газирано освен сайдери. Голямата ми слабост. Отчитам го на това,че не ям сладко /най-много веднъж в месеца ако има повод да хапна торта/ и ми липсва сладко+ алкохол/каквото и да си говорим истината е,че вечерта ме отпуска/ и така от лятото се пристрастих към тях. Обикновено не ги смесвам с ядене и винаги съм била на принципа или ям или пия/за да се насладя максимално на едно от двете/. Вчера приятелят ми ме изненада като беше взел пиле и любимия ми сайдер затова и беше изключение, което както казах веднага ми се отрази.
Определено ме замислихте за празните калории и ще редуцирам менюто си да е по-богато на протеин и засищащи храни от истинска храна, но сайдерите ще се опитам да ги намаля, но на този етап за спиране мисля нагласата ми не е някак такава.
И по темата -бобови. Грах от консерва примерно има много малко калории или леката дори има и протеин. Според мен са дори и по-добра опция от картофи като състав.
Днес ще си изпека тиква съм решила. Почивен ден ми е. Направих пилатес вкъщи и не се очертава да имам много движение. С повече вода и по-чиста храна надявам се утре съм върнала баланса и мерките са както предните дни

# 588
Аз за първи път в живота си чувам за напитка сайдер. Какво е това нещо? Сок ли е, газирано? Не се заяждам,  стана ми любопитно.

# 589
Vici, с вкус на ябълка.
Газирана подуваща напитка.

# 590
Благодаря Пепи Simple Smile. Ясно. Тъй като го показаха до пиле, и реших че е нещо алкохолно като вино. Понеже аз посмъртно не мога да вкуся месо със сладко и от тази логика помислих че е друго. Но някои хора нямат проблем с това. Оставям диетите на страна, сирене с плодове, месо с плодове, сладко безалкохолно, стомаха ми се обръща. По thanksgiving, американците ядат пуйка със cranberry сос. Както и бургер с кола. Баница с боза. Абсурд. Не е за мен.

# 591
Хората са различни. Странно ми е някой да не знае какво е сайдер.

# 592
алкохолен е сайдерът, 4.5%
и не е само ябълка, има круша, диня, бери, грозде...

# 593
Сайдерът е от ябълки, самърсби и други подобни марки имат вече различни вкусове

# 594
Едно време имаше безалкохолен сайдер, хубав беше и с по малко химия от съвременните боклуци.
Вместо Самърсби бих приела калориите под формата на хубаво бяло вино или розе.Heart

# 595
  • София
Едно време имаше безалкохолен сайдер, хубав беше и с по малко химия от съвременните боклуци.
Вместо Самърсби бих приела калориите под формата на хубаво бяло вино или розе.Heart
И това е супер опция. Понякога и така разнообразявам, но добавям малко 7up/Sprite /но е пак газирано/. Просто обичам сладък алкохол. Дори се изненадвам как от лятото с ежедневна консумация успявам да задържа тегло с малко нагоре, но пък е за сметка на хравата понякога и по-точно на вечерята

# 596
Оле баница с боза ми е любимата комбинация 😂 А сайдерите преди много ги пиех, но от както намалих драстично сладкото, са ми прекалено сладки и не ми харесват. Алкохол пия само бяло вино или розе и то на 2-3 седмици веднъж

# 597
  • 1st floor
Баница с боза си е класика! И макарони с масло, сирене, захар. Боже, от кога не съм яла такова нещо. Innocent
Обичам сладко и солено. Виж, сладък алкохол не понасям! Бира, вино и твърд алкохол само. Последното и чисто пия. Но пия изключително рядко. У нас сме заринати с какво ли не, изобщо не ме влече. Само с компания, като се съберем.

Аз пак ударих дъното с килограмите след десет дни у дома. Imp Много ме подхлъзват двамата мъже у нас със сладко и хляб. Спирам официално захарта от днес, ще се помъча и с тестото. Откъм тренировки съм много редовна,  но ефект никакъв, като прекалявам с храната. Sob

# 598
  • Велико Търново
Непо, и ти си по моята програма май, май-"Тренирам умно, но ям неразумно"

Днес:07.00-след кардио тренировка 1 доза протеин
към 08.00-400 кисело мляко 0.1%+50 грама овесени ядки+10 грама протеин
12.00-3 сварени яйца+100 грама извара Мероне +зелена салата с 1 с.л. зехтин
16.00-200 грама извара +200 грама зелена ябълка
20.00-150 грама пилешки гърди+50 грама оризовки

Обикновено ям до 18.00 часа, обаче като съм втора смяна е пълна аптеката и съответно се храня много бързо, а така не се чувствам сита.Реших, че по-добре да вечерям по-късно, но да си спазвам калориите.

# 599
  • в пералнята
Хахаха, като казахте макарони със захар, никога няма да забравя възхищението на големия ми син от детската градина в България.
Ние се преместихме в Германия, малко след като се роди, но лятото ходеше от време на време на детска градина като се прибирахме. Той като всички деца много обича макарони и един ден като се прибра, супер щастлив и ми каза: “Пък ,мамо, знаеш ли децата в България какво закусват? - Макарони със захаЛ!“
Аз го бях забравила това блюдо, та трябва да спретна на домочадието тези дни едни запечени на фурна макарони със захаЛ.

Общи условия

Активация на акаунт