Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 933
  • 797
  •   1
Отговори
# 270
Аз супите с месо си ги броя за 500 ккал. една купичка нормална - 250-300 мл. Боб не ядем, но го има добре сметнат по калкулаторите.

# 271
Аз отдавна не ям нощем, но явно денем си наваксвам Simple Smile С готвените неща е трудно наистина. 2 кг сигурно са били по-скоро вода, аз се притеснявам, защото нали твърдят че над половин кг на седмица се отделяли токсини в кърмата, та гледам да съм много стриктна, но е трудно дори и бе готвено при толкова много калории колкото имам аз да изяждам. За справка при мен са около 3 хиляди при умерени упражнения (правя йога и минавам доста баири из квартал с количката). Надявам се с времето да нацеля нещата. И аз имам минус 1 кг за два три дни но и аз смятам че няма как да е друго освен вода.

# 272
Да, боба лесно ще го сметна, даже и на кухненската везна като си сипя, понеже го готвя гъст и е почти само боб. Но в супата като има 100 неща...Ок, ще си ги вдигна на 500 и аз да съм по-коректна.

Както казах, и вода да е съм съгласна, защото я бях позадържала в последните дни и все не ми се пиеше. Поднових 3л на ден, газирана, само така успявам да я стигна. Но най-големият ми успех е отказа от сладко.

Само че кантарът ми нещо сдава багажа. Последните 2-3 дни уж тегли добре, но миналата седмица имаше 1.5кг разлика в две последователни качвания. Забравих да пиша тогава. Има ли назад в темата препоръки за кантари, ще се връщам да чета.

# 273
Рафаела, да, отказът от сладко е голям напредък. Ти нали си сметна калориите за кърменето? Струват ми се малко 1800, ама аз все пак съм около сто кила, така че няма много място за сравнение Simple Smile Стискам палци! Simple Smile

# 274
  • In transit
Raffaella_, готвени неща може да сметнеш като събереш сумарно количествата на продуктите, които влагаш. Примерно 1000мл вода, 100г боб, 100г морков, 100г лук, 300г картоф, 100г домат и т.н. Дотук са 1700г. Ще имаш и малко фира, защото все пак водата ще се поизпари, но не е много. Залагаш ги в една таблица където може да видиш калориите им и така ще разбереш за 100г краен продукт колко са му калориите. След това си умножаваш по 300 (ако порцията ти е 300г) и ще видиш колко калории е една порция.
Малко е играчка, но при готвени неща, това е най-точния вариант. От друга страна, ако готвиш едни и същи неща, ще си поиграеш само веднъж за всяка супа и после ще ти е лесно да се ориентираш, дори на око.
По същия начин се смятат всички готвени храни.

# 275
Magi, да, с кърменето ми излязоха 2000кал за задържане на сегашните кг, намалих ги на 1800, за да има някакво постепенно сваляне все пак. Това са базови калории ако не съм спортувала или правила много дълги разходки, на които също изчислявам колко калории съм изразходвала и ги добавям, обикновено са 200-300, но не тренирам всеки ден, а само като ми остане време и сили.

Mikkey, много благодаря. Играчка е, но наистина само първия път, аз въртя 5 супи/манджи, така че ще ги сметна веднъж и ще си знам.

# 276
Да се броят с точност калории от супа...пипкава и много неточна работа. Навремето като броях,  грубо слагах 200-250 на една купа, а със сигурност са били по-малко.
Бройте стриктно твърдите и калорични неща. Wink

# 277
Аз смятам 400 на една средно голяма купа супа.

# 278
МНого са сякаш за супа 400кал. В една купа да има няколко месенца, няколко парченца картоф, морков...Пак зависи от супата де. Повечето крем супи по рецепти съм засичала с течна сметана. Това ще е калорично определено. Но една пилешка супа не вярвам да има повече от 200-300кал. За спаначена пък съвсем, даже и да е застроена.

# 279
  • In transit
Вики, зависи от пилешката супа. То месо може да няма, ама мазнината от пилето си вдига калориите. Моята я правя от фенер, който е доста мазничък, съответно е доста калорична.
Освен, ако не си приготвяте супи без мазнина в тях, може и да са постни.

# 280
Може Smile Mikkey, моята е от пилешки гърди, че в нас все някой нещо не яде от пилето. Така цяло пиле не съм варила никога за супа. Но съм съгласна че може да е по-мазна от различни части на пилето. Но пък освен ако не плува мазнина отгоре, не знам една купичка дали ще има 400кал.

# 281
  • София - град
Има един сайт ще го намерите като напишете 1001 рецепти . С пресметнати според мен ориентировъчно калории и грамаж на продуктите. Може да ви е полезен.

За отчета продължавам си , вече съм с 8,500 свалени кг. Лека полека ще започвам да вдигам калориите, но искам още 2-3 или 4да сваля . В сезона на тиквата сме ииии не мога да й се нарадвам.

# 282
  • Plovdiv, Bulgaria
В MyFitnessPal от кога за използването на търсене с баркод иска платената версия?
Днес останах неприятно изненадана.. До скоро не беше така, май Rolling Eyes

# 283
При мен става и с безплатната версия. Няма и ъпдейт на приложението, който да съм пропуснала, така че би трябвало да може, поне при мен може да се сканира и после си излизат стойностите.

# 284
Аз ползвам калориен калкулатор (иконката е с червена ябълка) и сканирам с безплатната версия, ако съм логната с гугъл или фб акаунта си.

Общи условия

Активация на акаунт