Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 927
  • 797
  •   1
Отговори
# 315
плюс 1 за изварата от Лидл, като бременна намразих скира - едва го преглъщам, но тази извара е супер и наистина чудесно се комбинира с плодове. Аз си правя печена тиква и смесвам парченца с изварата

# 316
Хляб и тестени най- много ми липсват, без всичко друго мога. Кашкавал обичам много, но не ям, или да кажем 2-3 пъти в годината. Обаче аз пия вино или уиски доста често. Без тях бих поддържала по- лесно тегло.

# 317
  • в пералнята
Аз си позволявам само по повод алкохол.
Като цяло много лошо ми влияе, и на стомаха, и на кожата, и на съня.
Пускам ви днешната ми чиния за обяд.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 14:29 от Arhinora

# 318
Аз хапнах 1 банан и 1 айрян за обяд.

Много обичах вино и то май беше основна причина за наднорменото ми тегло. По-трудно ми беше него да спра, отколкото храната Simple Smile Сега се чувствам 100 пъти по-свежа, лицето ми не подпухва дори и при стоене до късно, корема ми се прибра. Пожелавам си един ден да го спра напълно, но не е дошъл момента, затова - 1 път седмично само.

# 319
Ех това вино, и на мен ми е трудно без него. Ей така, една чашка ми е супер. Иначе днес след сутрешната ябълка си взех салата цезар - мале, мале, тя много калорична. Предположих го по съставките, ама 630кал…

# 320
Много са за Цезар, трябва да е била някаква много обилна или залята цялата с майонеза за тия калории. Аз за Цезар в заведение си пиша 300 и това е.

# 321
  • в пералнята
В зависимост от дресинга и това колко пармезан има, може и над 1000 да удари.
Ресторантът, в който понякога обядвам, има калории на менюто. Там Цезар е 960, останалите салати са също над 700 калории. Просто им слагат много тежки дресинги. Аз затова си поръчвам винаги неподправена салата.

# 322
Леле, къде ли обядваш Simple Smile Майтапче Simple Smile Аз все попадам на зелени листенца с 3 парченца пилешко филе отгоре и 10 гр. пармезан. Мислят за талията ми Simple Smile

# 323
Аз много бих се радвала ако задължат ресторантите да слагат ориентировъчни калории в менюто. Много рядко съм виждала, за съжаление.

# 324
  • в пералнята
Леле, къде ли обядваш Simple Smile Майтапче Simple Smile Аз все попадам на зелени листенца с 3 парченца пилешко филе отгоре и 10 гр. пармезан. Мислят за талията ми Simple Smile
Аз живея в Германия, то затова и напълнях толкова. Те порциите и чиниите тук са винаги огромни, с много сосове, дресинги, захар, мазнини и т.н. Нали салатите иначе нямат да имат никакъв вкус.
Даже приборите са като мечове Sweat Smile

# 325
sharpy, аз съм приела, че BMI калкулаторите са си ОК. Иначе по минус 110 трябва да съм 55 кг, но аз съм била толкова в 10 клас последно. Като голяма съм стигала 57 и имам измъчен вид, който не ми отива. Нека не отхвърляме официалните информации по въпроса Simple Smile Те важат общо, ние ще си гоним нашите цели Simple Smile
Затова по-горе написах за мен лично. Всеки си има някакъв критерий за слаб/дебел.
Аз пак ще се повторя, че ако съм 58 кила на тази височина, наливам корем и бедра и изглеждам откровено пълна.
Показвам снимки как изглеждам в момента на 50 кг при ръст 162 см. Едната е от лятото, другата е от преди 1 месец. Тренирам 3 пъти седмично, на 42 години съм почти.
Моля да не ме цитирате, за да ги махна по-късно.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 20:29 от sharpy

# 326
о, боже, какво правиш в теми за отслабване Hushed

# 327
Екстра си - имаш много високи изисквания Simple Smile

Аз съм супер доволна на 63 и само да не вдигам, пу-пу

# 328
Аз не следя какво ям, само калориите да са 1200 приблизително. И страшно добре ми действа да сменям -примерно сега по празниците се олях от ядене, 3 дена на 1200 калории и минус 2,5 кг. Тези смени в режима забързват метаболизма, не му дават да свикне с определен прием на калории. Защото тялото свиква с всичко и в един момент, като се напасне към определени калории, отслабването се забавя или спира.
Това е по-подходящо за поддържане или при малко кг за сваляне. Разбира се -освинването не е полезно, просто редуване на периоди с повече и по малко калории с цел да държим метаболизма в тонус.
Аз си признавам, че има неща, без които не мога, като кашкавал, сирене, вино и никога не съм ги спирала. Просто като ми се яде много - правя някоя голяма салата или зеленчукова манджа, супа. А като ми се яде нещо мъничко и вкусно, дето не е за наяждане, а за кеф -си хапвам нещо по засукано или сладко.

# 329
Аз сложих тези калории от приложението ми, но после и в нета като се разрових приблизително си е около 600калории салата от 350гр. Но ми е добре, още не съм огладняла Simple Smile чак се чудя дали не прекалих с нея.
@sharpy, аз съм като теб в структурата - и за това 58кг си ми личат, не много, но пак - корем бедра, за мъжа ми съм пълничка. Ама той не ми е критерий. Аз много слаби жени не харесвам, просто искам да не ми виси корема (рязан и от две секциа). За това 53кг са ми супер.

Общи условия

Активация на акаунт