Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 842
  • 797
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Не предпочитате ли да се мерите /см на бедро и ханш/, отколкото да се теглите. Според мен е по-обективно. Аз от две години се меря почти всяка сутрин. Качвам винаги на бедра и дупе и свалям от тях. Мерките за съжаление и те като килограмите често варират. От както се меря съм намалила бедрото с близо -10см, а килограмите интересно за мен е, че са по-малко от 10кг

# 556
Аз не се меря, стига ми че влязох в 2-3 номера по-малки дрехи. Сега цел номер едно е да задържа положението, нося си вталени сака, тесни дънки и т.н., те са ми мярката Simple Smile

Едни стари дънки изхвърлих, с тях приличах на ония реклами, дето една жена е отворила панталон, в който може да влезе още някой. Това постижение ми е най-голямата гордост за миналата година.

# 557
А аз, като роден песимист, години наред пазех "дебелите" си дрехи, за всеки случай. Joy Никога не ми се наложи да ги облека и накрая ги изхвърлих.

# 558
DanielleAverin, честно казано ме мързи. Simple Smile

# 559
  • София
DanielleAverin, честно казано ме мързи. Simple Smile
И мен понякога, но става като навик и понякога дори не се замислям сутрин като се обличам как взимам метъра.
Често като видя, че съм нагоре с мерките или са същите изобщо и нямам желание да се кача на кантара, защото психически някак ми действа и подсъзнателно се демотивирам и съм забелязала, че в такива дни дори ям повече…

# 560
Аз действам по обратния начин, когато знам че съм "прекалила" някой ден се качвам на кантара вечерта, и си казвам "Ето, всичката храна, вода и други работи са на кантара, по- зле от това няма да е" Grinning
Ще си купя метър да следя корема и д-то, че не искам едното да намаля за сметка на другото.

# 561
Аз се меря спонтанно, когато реша, не записвам мерки, защото ги знам от години.
Ханшът като стане 88, работата е сериозна. Целя и се старая да поддържам 86.
Бедро 48 е добре. То рядко варира.

# 562
pepa57, ти си като Скарлет О'Хара. Няма да си казвам моите мерки Simple Smile

# 563
  • София
Аз се меря спонтанно, когато реша, не записвам мерки, защото ги знам от години.
Ханшът като стане 88, работата е сериозна. Целя и се старая да поддържам 86.
Бедро 48 е добре. То рядко варира.
Поздравления за перфектните мерки. Ханша най-много ми е бил 96см /месец го задържах така и се взех в ръце/. Сега е около 83см и пак виждам бричове /на 81см се харесвам най-много съм забелязала/
Бедрото ми много играе. Най-много е било 56см/отново в онзи период, но беше емоционална дупка+емоционално хранене предимно вечер и предимно въглехидрати/
И на 50/52см преди се радвах,но от година и нещо поддържам около 42см и ми е много леко. Аз вече свикнах. В намалото постоянно чувах “о колко си слаба”. Сега всякаш тялото се адаптира и ми е добре. Най-малко е било 40,5см, но беше неестествено. Бах гладна и знаех, че това няма да продължи дълго. Мина повече от година откакто съм с мерките от бала ми и напоследък ми тежи. Постоянното съобразяване на това катво,кога и колко ще ям. Усещам,че напаследък се изтощих психически. От лятото до сега съм +2,5кг/бяха +4кг до преди месец/.

# 564
И на ум не ми е минавало да се меря. Меренето е доста по- относително от тегленето.

# 565
pepa57, ти си като Скарлет О'Хара. Няма да си казвам моите мерки Simple Smile

Ама аз съм само 1.60! Нормално си изглеждам.
Благодарна съм, че генетично нямам бричове. Всички панталони/дънки ми висят отстрани.

# 566
Оф, хич няма да ви чета вече, моя ханш е над 100....Беше 95-6 преди и ми беше супер, но сега...трагедия.
И аз така се тегля сутрин след тоалетна и без бельо, също свалям гривната, но за ластика не съм се сетила  Grinning Също не се тегля в дни, когато предната вечер съм яла повече и се усещам подута. Не искам да видя +1 кило и да ми подейства демотивиращо.
Но от както следя калориите съм вече -3 и наближавам -4, което много ме радва. Днес обаче прегреших с една лазаня на обяд, децата от седмици ме молеха да им направя. И уж парчето ми не беше голямо, но не искам да си помислям колко са калориите, та вечерята ще е зелена салата и вода.
Та следващата седмица ще карам така :
1. Закуска - бъркани яйца с кафе
2. Обяд - супа, боб, леща, месо със зеленчуци
3. Следобед капучино
4. Вечер салата с месо/риба.
Забелязах, че ми действа добре да имам еднообразно меню за следващите няколко дни, че да не го мисля всеки ден. После 1-2 дни си хапвам каквото искам и после пак си мисля меню за следващите няколко дни.
Въпрос - ако виното е домашно и в него не е добавяна захар, пак ли действа зле?

# 567
  • 1st floor
Леле, какви мерки тук чета за бедра... Аз няма да казвам моите колко са. Laughing Радвам им се на 50, най-малко са били  47 или 48 (преди да започна да тренирам усилено). Но най-много ме дразнят прасците. Винаги са били големи, винаги съм избягвала да ги тренирам, но това катерене всяка седмица по планините много зле им се отразява. Weary

# 568
И аз си одобрявам бедрата на 50см. Знам си и мерките, и теглото наизуст, както и в какво се изразяват 6кг за сваляне. Безпогрешно се познавам.
Днес осъмнах с цикъл и водна задръжка, с храната съм добре. В понеделник и вчера бях на 24ч фаст.
Днес ще е същото. Калориите около1200 със сигурност. Дояждам със сурови ядки.
Липсва ми тичането. Травмата отшумява, но е много студено. Днес обаче ще изляза за 10км, отпаднаха ми ангажименти, и имам време в най-топлата част на деня.

Планирам варени яйца за обяд в 15:00. и пилешко с варено броколи за украса в 18:00.

# 569
  • в пералнята
На мен бедрото ми е било 47см сигурно в 6 клас... Много работа имам, то е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт