С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 37 296
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Абе, какво значение има, отървала се е. Минало, край.
Значение има само доколкото Господ е събирач и да се отървеш от себе си и собствените си избори няма особено голям шанс.

Така е.

# 211
  • Варна
Е, тя засега явно не си е повторила избора, така че си е взела урока.

# 212
Добре де, героите в тази сага са не просто идиоти. На техните чела с огромни букви пише "ИЗРОД".
DeYo, наистина ли нищо не забеляза, докато все още бяхте гаджета с този лирически герой?
Много късно се запознах с мама. В началото беше мила и добра. След като сестра ми роди и именува детето си на нашата майка, свекито заяви, че само тя заслужава детето ми някой ден да носи името й. В същия разговор прозвуча и изречението "Ще ме слушаш и ще ми се подчиняваш!" и рогцата й започнаха да избиват, а опашчицата изскочи нетърпеливо от прикритието си...
Минало е.
Исках просто да ви кажа, че има и наистина свекърви изроди. Те не дразнят, те могат да ви удушат докато спите, да ви изкарат луди, да ви направят магия за смърт, въпреки че вече сте им върнали детенцето...
Последствията са си само за мен.
Имам свекървофобия  и няма лечение.

# 213
Много късно се запознах с мама.
Не, аз нямам предвид мама му. Тя е ясна. Имам предвид мъжа. От описаното и той изглежда тотален изрод.

# 214
Много късно се запознах с мама.
Не, аз нямам предвид мама му. Тя е ясна. Имам предвид мъжа. От описаното и той изглежда тотален изрод.
Всъщност не беше. Поне така мислеха влюбените ми очи.
После си дадох сметка, че бях и жената, и мъжа у дома. Но това след като заживяхме заедно само двамата. Оказа се, че мама му ме е отменяла за много дейности, за които не съм си давала сметка. Милият ходеше на работа и се преуморяваше толкова, че чакаше аз да му сервирам и отсервирам дори... Не умееше да борави с отвертки, клещи, френски ключове... Така се получава, когато един мъж  30 години живее с мама.
Но аз го обичах и правех всичко с любов - поправях контакти, сменях крушки, връзвах пералнята, като се местим, ремонтирах бойлера...и на работа ходех, и висше учех. Обичах го толкова силно, че сякаш аз не съществувах сама за себе си.
Вече не умея да обичам изобщо.

# 215
  • София
Аз съм впечатлена, че след 4 години все пак си успяла да се махнеш, браво! Обикновено такива саги се влачат години и години.
Ще се излекуваш с времето, спокойно, хората сме корави животни Simple Smile Simple Smile

# 216
Поне така мислеха влюбените ми очи.
Обичах го толкова силно, че сякаш аз не съществувах сама за себе си.
Влюбените очи са страшна работа. Заслепяват мозъка тотално понякога. Но обърни внимание на последното изречение. Там има проблем, който е в теб и който, ако не решиш, няма да намериш нито любов, нито свестен човек, нито мир със себе си.

# 217
  • при късмета
И за мен това не е любов, а и да беше, не е оправдание да пренебрегваш ясни сигнали. Проблема не е бил, че не може да смени крушка или върже пералнята, проблема е бил, че и във връзка, независимо дали живеят заедно или не, е можело да се прецени, че мнението на майка му е най-важно. Дори не е нужно да я познаваш, за да прецениш, че мъжа е толкова зависим от това мнение и както казах, дори не е нужно да живеете заедно. Това се вижда още в началото

# 218
  • France
Такава заслепеност не може да е любов. По скоро попълване на някаква вътрешна празнина. От теб зависи да работиш върху това.

# 219
Описаното не е любов, по-скоро някаква нужда от доказване коя е по-по - гаджето или майка му. Често срещаният случай две жени да не могат да си поделят мъжлето.

# 220
  • Варна
Ще намери любов, в подходящия мъж. Сега е травмирана. Болезнено се е простила с наивитета си.
Грешка ще е, да я търси на всяка цена. Идеализирането на някой член -спасител, може да и навреди.
 EmmaT, описания примитив трудно мога да нарека жена.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 09:41 от Viviana91

# 221
Такава заслепеност не може да е любов. По скоро попълване на някаква вътрешна празнина. От теб зависи да работиш върху това.
Работя, работя.
Направила съм си ретроспекция чааак до зачеването. Наясно съм защо съм допуснала тия грешки, наясно съм какво искам занапред, но все още не знам как да се отърва от страха от Мамата му.
Имам приятели мъже с прекрасни майки. Разбирам се с тях, но понякога си мисля, че е така, защото не виждат в мен заплаха.

# 222
Определено имаш травма, но от теб зависи да я излекуваш.
А това любов не е било, а самозаблуда. Само тя има такава сила. Любовта вижда недостатъците и ги обича и тях. Или поне приема. Но е съзнателно.

Вероятно и от детството имаш травми да лекуваш, поразчовъркай там и ще решиш и този проблем с обърканото възприятие за любов.

# 223
Определено имаш травма, но от теб зависи да я излекуваш.
А това любов не е било, а самозаблуда. Само тя има такава сила. Любовта вижда недостатъците и ги обича и тях. Или поне приема. Но е съзнателно.

Вероятно и от детството имаш травми да лекуваш, поразчовъркай там и ще решиш и този проблем с обърканото възприятие за любов.
Благодаря Simple Smile
И аз съм стигнала до този извод, но за семейството си няма да разказвам тук, че ще изместя фокуса ...
Логично е, едно дете израсло в насилие да попадне отново в капана на мъката в личен план. Защото не познава друг модел, друг свят. За щастие съм се осъзнала. Е, загубих известно време от живота си, но все пак се осъзнах.
Моите приятели ме съветват да напиша книга за живота си, но все още ми го няма хепиенда и затова не съм го сторила.

# 224
Работя, работя.
Направила съм си ретроспекция чааак до зачеването. Наясно съм защо съм допуснала тия грешки, наясно съм какво искам занапред, но все още не знам как да се отърва от страха от Мамата му.
Имам приятели мъже с прекрасни майки. Разбирам се с тях, но понякога си мисля, че е така, защото не виждат в мен заплаха.

Много ми харесва как се изразяваш, а също и че успяваш да вложиш хумор в ситуацията. Наистина, загубила си време в тази връзка, но общо взето мисля, че ще успееш да създадеш нови отношения. Виждаш ми се разумна и приятна и сигурно и мъжете го оценяват.

Свекървата не е нужно да присъства толкова в живота, че да е фактор, който да те отблъсква предварително. Все пак, не сме малко хората, които трудно се справяме с шантавите си майки, пък сме създали успешно връзки, важи и за жени и за мъже. Като ги държиш настрана от партньора се получават нещата.

Общи условия

Активация на акаунт