С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 961
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Все не мога да схвана в какви филми се вкарвате. Ние не си празнуваме рождените дни с родители, ама на юбилеи се събираме, също на Коледа и Бъдни вечер - едното с едните, другото с другите. Е да, малко е досадно, ама все пак сме фамилия. Те са ни помагали за децата, сега ние помагаме в старостта им. Пък купон с приятели можем да си направим в друг ден.

# 376
  • Наблизо
Черна станция,различно е когато говорим за токсичен човек.Аз моята и на снимка не искам да я гледам,обаче търпя да идва да вижда детето и мъжа ми.Преди наистина сме празнували заедно,но чашата преля подобаващо и това вече изобщо не е възможно.

# 377
  • София
За Коледа е нормално, разбира се, но за нейна светлост беше запазен само обедът на 25-ти. Това си беше по дефолт, не се допускаше, че може да отидем у нашите тогава, или да заминем някъде. Нейните планове не може да се променят.

# 378
За Коледа е нормално, разбира се, но за нейна светлост беше запазен само обедът на 25-ти. Това си беше по дефолт, не се допускаше, че може да отидем у нашите тогава, или да заминем някъде. Нейните планове не може да се променят.

Ми редувайте ги - наште и ваште Simple Smile Ние първо така правехме, но после минахме на по-практично - бъдни вечер с близко живеещите, коледен обяд с по-далеч живеещите. Но ако сме заминали всичко отпада, то ясно.  И честно казано няколко часа на тримесечие даже са приятни, докато се разприказваме и си омръзнем и се разделяме.
И за възрастните от онова поколение това не са толкова планове, а по-скоро традиция и тя се променя трудно. Аз и половинката нямаме никакви подобни схващания и сме сто пъти по-либерални от родителите си, но мислиш ли, че щерка ми го оценява? За нея пак сме си българи от старо време, защото днешните млади също са променени.
А и аз, като надяваща се да доживее внуци, все повече започвам да разбирам свекърви и тъщи. Ще ми е много мъчно, ако ги изолират от мен.

# 379

Ми редувайте ги - наште и ваште Simple Smile Ние първо така правехме, но после минахме на по-практично - бъдни вечер с близко живеещите, коледен обяд с по-далеч живеещите. Но ако сме заминали всичко отпада, то ясно.  И честно казано няколко часа на тримесечие даже са приятни, докато се разприказваме и си омръзнем и се разделяме.
Някои възрастни просто не искат разнообразие, както неведнъж е писано в темата. Там е проблемът и кавгата. Нито моите родители, нито свекърите имат претенции, кога да ги посетим за Коледа. Така че проблеми няма, ходим на 25 или 26 декември. Ама при някои явно, ако не е на 25 декември настъпва адът на земята с  "Вие не ни обичате, уважавате и  т.н."

# 380
  • София
Разбира се, че все повече разбираме свекърви и тъщи, на едни години сме.
Ти разбираш ли, че може нашите да ни поканят през август на коледен обяд, обаче когато наближи, винаги имаше едно измъчено "ама те нашите тогава..." Не може вечерта, не може на 26-и, тя си е решила и това е.
Да, и ММ си е за бой, спор няма.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 17:54 от Cuckoo

# 381
Така е, ама родените Цербери едва ли са чак толкова много. По-скоро има надъхани и предубедени снахи (и свекърви), които търсят и най-малкото противоречие за да се скарат. А после веднъж тръгна ли нещата, няма спиране. Никога не забравяйте Третия принцип на Нютон - той важи не само във физиката, но и в човешките взаимоотношение.

# 382
  • София
Ааа, ММ винаги си е казвал, че тя командори. И трябва да му призная, че още в началото призна "Ти с майка ми няма да се разбереш".
Всъщност нямаме някаква явна вражда, тя не си позволявала лично на мен да каже нещо.
Но като знам как си умират да обсъждат другите, винаги с подигравка и пренебрежение - представям си какво е в мое отсъствие.

# 383
  • при късмета
Няма свекърва, която да държи на Коледа младите да са у тях и при друго развитие да не се е фръцнала. В случая тя е надъханата, защото не признава другите родители, не признава и възможност младите да си създадат собствени традиции, трябва да се поддържа нейната. Ако ми се беше паднала такава, в моя случай ако свекъра беше така, изобщо нямаше да му се получи, пък да се тръшка колкото иска. Да се сърди, да не се обажда, нямаше да ми пука. Майка ми не си е позволявала подобно нещо. Да, били сме заедно на Коледа, и с нея и със свекъра,но няма нищо задължително и уговорката е за момента. Обичайно на Бъдни вечер се събираме, за да ни е свободна Коледа. Най-често сме със семейството на брата на мъжа ми и добър приятел, който има имен ден и семейството му. Случвало се е чак на 27 да се видим с родители, ако пътуваме, никой не прави драми. Направо не мога да си представя някой да ми нарежда празниците
А РД от 11 годишна не съм празнувала с родители

# 384
  • София
Преди години го смятах за излишна разправия, а и нашите винаги са питали "Кога можете да дойдете", защото си я знаят

# 385

И на юбилеите не ги каните? Както и на юбилейни годишнини?
Кофти ще ми е, ако и с мен постъпват така някога.

# 386
  • София
И аз не каня. По принцип празнувам, ако имам настроение.

# 387
  • при късмета

И на юбилеите не ги каните? Както и на юбилейни годишнини?
Кофти ще ми е, ако и с мен постъпват така някога.
Специално за рождени дни, по-голямото празненство е с приятели, ако е на самия ден. Разбира се, че и родители черпим и се виждаме по случая, но някак и аз не ги виждам на едно място с приятели. А що се отнася до юбилейните годишнини, ни то аз нито мъжа ми, не ги смятаме за по-специални рождени дни. Като направим по 50 може би ще е друго, но има време доста
Наистина ли държиш, ако твое дете празнува в дискотека примерно, непременно да си там? Аз не бих се чувствала на място. А е ясно, че младите хора големия купон го правят с приятели

# 388
Никога не съм присъствала на рожден ден, ако съм е било у  нас да е правен (на малките)Някога на моите  е било пак у нас, докато пораснаха.Нещо не съм и по традициите.Обяснимо спряха като почина мъжа ми.
Жива съм, не съм кръкнала по повода.И няма.
Понякога завиждам на сплотените големи семейства ,бяхме такова, разтури се всичко.
А сега в техните семейства не мисля да е редно да присъствам.

# 389
Наистина ли държиш, ако твое дете празнува в дискотека примерно, непременно да си там? Аз не бих се чувствала на място. А е ясно, че младите хора големия купон го правят с приятели

Естествено, че не. Но и написах по-горе - правят се две партита - за приятели, и за семейството. Не е толкова сложно.

Общи условия

Активация на акаунт