С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 954
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
В България сме възпитани с "По-умният отстъпва". Докато бях малка постоянно ми се повтаряше. Повдига ми се само като го чуя. Само дето някои не искат да са по-умни, а да стане на тяхното. Децата трябва да се учат да си отстояват позицията, а не да отстъпват при леко съпротивление.

# 151
Лютиче,
откакто имам деца, гледам на тях да им е добре. На чужд рожден ден изпълнения на чужди деца не ме впечатляват, стига да не нараняват моето дете. Някакво дете се лигавело, искало всички балони, подаръци и т.н. Не е мой проблем. Обяснявам на моите деца, че така не се прави и защо.

# 152
  • MI
Тази с колата е истинско свекървище. Ами абсурд да ѝ измия колата, най-много като Уиш да ѝ дам за автомивка пари, та дано се усети. Въпреки че според мен това са си зли хора, не е от неусещане.

# 153
  • France
В България сме възпитани с "По-умният отстъпва". Докато бях малка постоянно ми се повтаряше. Повдига ми се само като го чуя. Само дето някои не искат да са по-умни, а да стане на тяхното. Децата трябва да се учат да си отстояват позицията, а не да отстъпват при леко съпротивление.
Мда, видяхме какво става, когато по-умните отстъпиха на по-тъпите.

# 154
  • Наблизо
Мда, видяхме какво става, когато по-умните отстъпиха на по-тъпите.
За жалост да.Аз донякъде затова се радвам,че моето дете не се притеснява да се набутва когато иска нещо.Е,кара им се на децата когато някой му пречи да стигне където си е наумил,но поне си мисля,че ще се оправи в колектив (училище,детска градина).

Висша форма на идиотия е тази свекърва,но това е манталитет.На селото на баба ми го има също.Снахата е най-долу и се мачка докато поддаде.Няма такъв филм тя да си почива.После е нейн ред да мачка нейната си снаха.
Намирам го за ужасно,но те така си живеят.Затова  и е рядкост да се женят извън селото и околните такива.

# 155
  • Най-красивата страна
Моята свеки поиска зимнина да и правя,защото била свикнала килера да е пълен.
Аз правя зимнина,но в малки количества,колкото за нас.
На нея и нося един-два буркана сладко,печен пипер,туршия ей такива неща.
Ама не и стига.

Отделно обясни,че когато тя навремето ходела при нейната свекърва,веднага започвала да чисти прозорците и после чистела цялата къща...И докато разказва поглежда към мен,после към етървата...ама ние не реагираме..

Естествено не сме оставили къщата и мръсна.Идва жена веднъж седмично да чисти.Веднъж месечно основно чистене.
Но тя не е доволна,иска ние снахите да слугуваме..
Добре,че и двете живеем отделно..

# 156
  • France
Това си е точно някаква мачкаща традиция. Радвам се, че новото поколение е в състояние да прекъсне този порочен кръг.

# 157
  • София
И тук възрастни спорят за детски драми 🤣. Децата лесно се организират. Една игра, награда, внимание и са готови. В родителите е проблемът.

# 158
  • Варна

Отделно обясни,че когато тя навремето ходела при нейната свекърва,веднага започвала да чисти прозорците и после чистела цялата къща...И докато разказва поглежда към мен,после към етървата...ама ние не реагираме..

Хихи, ама не й стиска да каже направо, а с някакви прозрачни намеци. С кеф бих я играла тази игра, да се правя, че не разбирам. И тайничко ще се подсмихвам.

# 159
Омг Scream добре, че за пръв път чувам за подобни "традиции".. Мен защо ли никой за никаква работа не ме търси от роднините Rolling Eyes Даже напротив, те ми вършат на мен работа ако се налага. Тая с колата сигурно щях да я изгледам изтрещяло и да я питам дали е нормална изобщо да си го помисли... Чак ума ми не го побира що за наглост е. Не познавам такива хора в реала.

# 160
Това за сефте го "чувам", снаха да чисти къщата на свеки.... че то никой не може да прави нещата като нея, да не говорим по-добре... та в този ред на мисли, защо да се ядосва с непохватна снаха...

# 161
Така беше, свекървата чисти, тупат чергите, свекъра и казал - имаш снаха , .
В смисъл що той  се занимава и тя, като имат кой.Нещо нормално за моето време на булка.

# 162
  • Варна
Не беше само при свекървата. Къщата на "старите" се чисти. Ако в едно семейство няма син, ясно, че щерките си поемат. Че то майка ми също подмята, че трябвало да ходя да чистя, че била стара.

# 163
Наистина ли е стара?
Че днес със сина се разговорихме, все съм на беля, и когато да ме ступа някой ще намери за какво.Не съм чак толкова стара още, така мисля, но белите си вървят.Все нещо не  е наред.Направо рева за надзор вече.Бавно и полека стигам до попечителство.
Всички остаряват, ако не умрат млади де.

# 164
Възрастните хора не могат сами да се справят с поддръжката на дома и чистенето, особено с основното. Нормално е. И младите (дъщеря и зет или син и снаха) трябва да помагат, да! Дали със собствените си ръчички, дали със заплащане на фирма за сезонно или на жена за постоянно поддържане на дома, вече зависи от здравето на родителите и собствените финанси.

Общи условия

Активация на акаунт