С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 964
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Тук не говорим за възраст, а за манталитет. Видиш ли снахите били задължени да чистят, защото свекървата едно време така е правила като е била млада. Недоволства от фирма за почистване, а иска снахите да го вършат. Няма как да стане.

# 166
  • Варна

Моята ли? Да, възрастна е (82) и има нужда от помощ, НО е и проклета. Иска да се чисти както тя каже, когато тя каже (да се започне най-късно в 6 сутринта). Понякога съм казвала, че ще й викам фирма - не искала, искала НИЕ. Питах кое е важно да е чисто или да ни е гадно. Не се посвени, каза си го, че е важно ние да сме ангажирани под нейн !!!надзор. (аз съм на 52, снаха ми на 57)

# 167
Понякога съм казвала, че ще й викам фирма - не искала, искала НИЕ.
Ами, да продължава да иска. Пфу! Като чета, си мисля, че добре, че никога не съм имала свекъри. Иначе, сега щях да пиша от затвора, където щях да излежавам доживотна присъда.

# 168
Плюй си в пазвата , че свекърва ще ставаш.
Още имам мозък да разбирам какво става.Винаги съм смятала, че  не трябва да се живее повече от нужното.Тоест докато се справяш сам.
За сега си чистя, макар не както трябва според младите.Помощ комините да се почистят ,че вече не смея да се катеря по покрива,  не се знае, може да оживея като падна и няма да  е ок почупена.
Паяците работят и за часове премрежват,, не мога 1200 кв да поддържам у  ред. Все съм разляла нещо, забравила чешма , котлон.Покапала.Пръсти останали.Дворът копане иска, там помощ, че  няма смогване.
А съм на 66.На 82 не знам. Майка ми доживя 84, ходех всяка седмица за часове, че няма директен превоз, а  и у нас свекървата за гледане.Камион пътуваше по маршрута и докато разтовари  напред по пътя и се върне ,каквото смогна. Мивката за седмица не личи че измита, другото и то.
Лесно се говори като си млад.
Свекърва ми не даваше да пипам ,да местя.С триста уговорки чистене.
Не  е лесно да търпиш, но разбирам вече ситуациите.
Да не остарява човек.
Ако сега живее  снаха при мен, ще се избием.

# 169
Плюй си в пазвата , че свекърва ще ставаш.
Аз съм толкова дистанцирана, че със сигурност ще стана еталон за непомагаща и незаинтересована. Но това е най-доброто, което мога да предложа - толкова съм проклета, че колкото съм по-далеч, толкова по-добре за клетниците.

# 170
И аз сто я далече, ама  пак не е добро.
Добре ,че не съм сама.Има и други, че се притеснявах.

# 171
  • София
Хора, вие сериозно ли  говорите?
Ма, как ще ми каже, при това със заповеднически тон да ѝ измия колата/къщата,  пералнята. Аз да не съм домашна  прислужница? Я, у лево.
Не,  наистина ли се връзвате? Направо бих ѝ казала , че не съм  наемен работник , хич няма да ми пука, че го е казала, все едно го е казала комшийката. Камо ли пък да го мисля и преживявам. Че и да  го изпълнявам. Няма начин!

# 172
  • Варна
Аз само да напомня, ако някой е пропуснал... това майка ми, не свекърва.

# 173
Аз имах предвид на Бео свекървата, но добре, че майка ти не е свекърва.

# 174
Все тая.Дразнител.Каквито ще сме всички.

# 175
Затова, по-надалече.

# 176
  • София
Ами и майка да е, не знам на мен ми е неадекватно такова поведение. Майка ми си е позволявала , като бях дете и живеех при тях

# 177
Определено е до манталитет. Баба ми, на 81, един път не е поискала помощ. Сама си чисти, сама си копаеше (докато можеше). Всъщност,  тя толкова рядко моли за помощ, а не е от най-здравите (здравословно).
А две снахи са й в къщата.

Направо ми е непонятно, как някой ще изнаглее толкова, че гадно на ти е, ще ми чистиш....

# 178
Изнагляват, защото им се позволява. Има хора, на които наглеят, но на други не смеят.

# 179
  • София
Точно.

Общи условия

Активация на акаунт