С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 37 292
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Терапевт, теоретик ли?
Опарила се е. Има си горчивия урок.
DeYo,винаги се запознавай с родата, още на старта. От зла, тиранична майка, добър резултат няма.

# 241
  • MI
Е, каква алтернатива предлагаш?! Защото очевидно сама за косата не може да се издърпа, въпреки че осъзнава къде е проблемът, та някой трябва да помогне. Иначе ще продължи да пренася стари проблеми и страхове в новите връзки, не е като да не се случва често.

# 242
Ако човек не иска сам да си помогне, то няма кой. Стягаш се, взимаш се в ръце и даваш смело, когато започнеш връзка трябва ясно да покажеш, че в своят дом ти определяш правилата (няма да живеете с мама я.) Това с майки, бащи, баби, дядовци, лели, стринки и т.н.т. направо от старта трябва да сте го изключили. Гости да, НО до там. Никой няма право да налага мнение в чуждо семейство, било то майка. Над 30 всеки взима сам решения, този бившият, как не я е викнал и на първата брачна нощ, щом е толкова некадърен. Браво, за смелоста оттървала си се.

# 243
  • Варна
nelИ, не е задължително да ги пренася. Изстрадала е, емоциите са в миналото. Терапия ще е нужна, ако търси подобни типажи или не е осъзнала огромния проблем.
Удачен е варианта да е предпазлива сега. Не да търси спасителя във всеки.
Иначе всеки мъж провокира съответното отношение.

# 244
  • София
DeYoВторачваш се в майките на мъжете, че и самите мъже - мамини синковци ли са или да? А всъщност трябва да се научиш да се обичаш и приемеш ти самата, такава, каквато си - и тогава ще дойде човекът, който да те обича, заради това, което си. В момента, доколкото виждам това твоето само/иронично отношение също е начин да избегнеш всякаква конфронтация с болката, хипотетична ... И искам да кажа, че те разбирам, донякъде, защо си търпяла всичко това, ако е вярно, че си израснала в среда с насилие / ако правилно разбрах /
Не са мъжете виновни, просто за пореден път се убеждавам, че каквото повикало, това се обадило ...

# 245
  • MI
Ех, Вивиан, ха дано, ама надали... С фрази като 'не умея вече да обичам' и бягане при споменаването на запознанство с майката на мъжа, въобще не ми изглежда нещо да е преодоляла. Само си е издигнала защитна среда. Предполагам вече не е и на 20+. За кога да чака, да си пропилее живота в страх ли? Един е и е кратък за съжаление.

# 246
  • Варна
Не са виновни ли? Бившият не е ли наясно, че майка му е нередовна? Може да е мазохист, но здравия разум ще опонира.
Някои приемат за нормално мама да е на литър водка. Но не е.
nelи, думите и емоциите не винаги са константа. Всички отричаме нещо, което впоследствие приемаме.
Колко мъже, купонджии се ожениха и влюбиха. Други забравиха целите си. Живот.

# 247
  • София
........Някои приемат за нормално мама да е на литър водка. Но не е.........
Вивиан, точно това е, понеже израстваш, виждайки въпросния навик и решаваш, че е нещо нормално. Оттук и отношението на бившия на DeYo - понеже е свикнал и приел майка си такава, каквато е, да си го гледа като писано яйце и приема, че така стоят нещата - за него няма проблем, проблемът е за всички останали, но не и за тези, които си мислят, че така трябва да стоят нещата в една " нормална " връзка.
Имам близка приятелка, която допреди да види в друго семейство как стоят нещата беше твърдо убедена, че в "нормалните" семейства е ок да те пребиват от бой и майка ти и баща ти - съвсем сериозно. Слава богу, успя някак да преработи това, и сега е щастлив човек в двойка, но й отне години, години да е днешния човек ...
Още по отношение на вината - ако ти самият не се уважаваш, ще допускаш другите да не те уважават. Приказката "Не е луд тоя, който яде баницата, а този, който му я дава" - мисля, че става ясно какво искам да кажа.

# 248
Мога само да кажа, че не всички свекърви са такива. Въпрос на късмет, воля да си извоюваш желаното положение, такт и умение и сила даже да отрежеш човека, ако накрая се окаже, че не поддава.
Но най-вече е до късмет, много често последните две може изобщо да не са необходими. Аз лично проблеми не съм имала никакви, половинката също. И двете майки стъпват на пръсти да не би нещо да решим, че ни се месят. Е, моята малко мрънкаше за второ внуче, ама на мен, не на половинката.

П.П. Щях да кажа, че е важно да избираш и маминка, не само мъжа, но подозирам, че дадена категория мъже просто не вървят в комплект с такива майки. Тоест ако харесваш точния тип мъж няма как такава вещица да го е възпитала и нещата си стават от само себе си. Там най-лошият случа е майка му да е стара, болна, немощна и да се налага да и се помага. А,а то не може все пак един мъж да е отговорен към теб и семейството, а да зареже майка си да я ядат кучетата, нали?

# 249
Черна станция, явно не си следила темата досега! Добрите мъже са ги отглеждали и възпитавали бабите им, а не майките. А ако не е имало баби, то те сами са се самоотглеждали и издържали от невръстна възраст 😏

Последната описана свекърва наистина звучи ужасно. Добре, че момичето се е отървало. Младо е, ще забрави и ще продължи напред.
Мъжът й явно също го е направил, щом се е оженил и дори има детенце вече!
Просто не са били един за друг и на двамата не им е било писано да бъдат заедно.

# 250
  • София
Просто не са били един за друг и на двамата не им е било писано да бъдат заедно.
Малко хора съумяват да заемат такава неутрална позиция - не си лош/а, просто не сме един за друг.

# 251
Разбира се, че не са всички свекърви такива, това последното чудо даже е доста рядко.

# 252
Здравейте! Искам да ви попитам как обяснявате на децата си сложните взаимоотношения или тотална липса на такива с бабите им по бащина линия - вашите свекърви (а може и свекъри или вашите добствени родители). Особено на по-малките деца? Какво им казвате точно, за да може хем да сте честни с децата си, хем да не ги травмирате или "настроите" лошо. Децата все пак се радват на внимание от роднини - баби, дядовци, лели и тн,  а изведнъж се оказва, че има проблем с баба/дядо и не могат да се виждат или усещат напрежение като се съберат вдички заедно. Възможно ли е да се почувства детето кофти и да се натъжи че "няма баба/дядо"? Говорим за отношения, когато се проявява неприемлива или тотална липса на уважение от страна на баби/дядовци или вашите собствени родители. При нас така са нещата за жалост че 2ма от 4 родители са почти тотално неуважителни и не поддържаме връзка почти и много ме мъчи как бих обснила на детето като поотрасне.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 14:43 от Анонимен

# 253
  • София
Казваш фактите. Преди време синът ми ме попита защо не поддържам никакви отношения с дядо му (свекъра ми), отговорих му, че дядо му е искал да живея при него, а аз не съм била съгласна и затова сме прекратили отношения. Без повече коментари, обяснения... Прие го и въпросът приключи. Няма драма.

# 254
Добре е да се обяснява на децата ,в съответствие със възрастта им.Не е чесно съвсем да ги лишавате от контакти с баби и дядовци.Те за вас може да са лошите свекъри,ама за детето да са прекрасни баба и дядо.

Общи условия

Активация на акаунт