С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 37 291
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • ...живея на последния етаж...
Сега не го дава на свекървата, след години няма да го дава на снахата...колелото се върти.

# 271
Сега не го дава на свекървата, след години няма да го дава на снахата...колелото се върти.
а ако бебето е момче, значи и тя ще стане свекърва и на нея така...

# 272
Такова е вътрешното ми чувство. Все пак вие не познавате характера и. Нямам доверие вече, не съм спокойна и затова така реагирам. Ако нещата бяха нормални аз щях да съм спокойна не да реагирам така.

А ако е момиче?

# 273
  • Варна
Защо й нямаш доверие? В какво се е провинила?

# 274
Девера и етървата живеят там. Като стане проблем има две версии на нещата. Познай на кой версията е вярната и на кой нагласена? Преди си мислех, все те са виновни докато не почна и с нас за пълна глупост, и видях,  че нещата са на изкукване. Лъже се според това как и изнася.

# 275
  • София
Какво общо има това с детето?

# 276
Психологът Л. Стефанов обясни подобно държание с това, че като бебе ти(Vitina) не си била прегръщана. И аз бях като теб, нищо че имах пълно доверие на свекърва ми. После на приятелка дъщерята беше същата. Приятелката ми не го разбираше и й обяснявах аз как съм се чувствала. Сега детето е постоянно при баба си - та нещата се успокояват и наместват.

# 277
  • ...живея на последния етаж...
На всичкото отгоре иска бебето за нея си. Щото си няма друга работа жената.

# 278
Знаеш ли колко може да си излъгана от двете версии, та да е нито едната.Имам грях да го кажа от глупост.Аз съм дето живя със свекървата, другата  бе гост.Доведоха си децата при баба, тя е поела ангажимента , аз работех ,вечер съм в къщи.Не знаех историята, то детето паднало от колело  и си ожулило краче. Идва свекърва ми и казва , я ми ги набери(на телефона).Не че не може, но навик , да накара друг.Набирам без да питам, и да ме питаш защо чакам някой да вдигне, казвам поздрав там и  че майка иска да говори с тях, излизам.
И десетилетия  по-късно стана дума, като сме се обадили, и  повикали да си вземат децата...и т. н.
Тя казала идвайте да ги вземете.
Наистина дойдоха веднага ,по тъмно още вечерта и се чудих какво стана.Защо ги вземат спешно.
Излезе ,че аз не ги искам .
Тя не гледаше  и моите, наблюдател, да викне, при нужда като няма друг взема от градина, като приключваме закъснявах(счетоводител бях) та от няма накъде е помагала. Остават с дрехите от училище да играят, цапат се ,други неща за дразнене ,но доволна ,че прибрани.Докато баща им си дойде от работа.

И ми стана криво защо и какъв акъл съм се подчинила, но бе нормално тогава.
И важното - сега и аз не гледам внуци, първо далеч, второ не мога, така стана. Идват за малко и бай.
Та  си викам, то се връща.Аз съм се дразнила, няма лошо някой да те замести ,сега вероятно на мен се дразнят ,няма лошо лятото да има кой да ти поеме децата.
Ама и аз съм като свекърва си накрая.
Та  какво са ти казали, кое не ти изнася, след време няма да е от значение.Но късно тогава.
Какво ще стане- бабата ще свикне да не общува, ще са и чужди внуците, като съседски деца, а децата ти (детето) няма да има емоциите с роднините ,с бабата.Няма да има някой ,който го обича и му се радва.
Не мога да общувам, но малките се адаптираха повече от възрастни, пак искат тук, при баба. И ми се реве, но колкото да се измъчвам, колкото за кратко да  е, връзката остава  и ще я  поддържам.Макар само да ги прегърна, пак е  присъствие.
И в началото много майки треперят ,не дават, бдят над децата си , после усещат нуждата .Само да не е късно.

# 279
Момичето споделя; какво има да и се каже как изглежда отстрани?  
Ама не изглежда логично, Vitina. Бабата може да послъгва или да има други нейни дефекти, но това не я прави лоша "баба".
Преди те е искала за своя приятелка, сега не - още по-добре. За какво ти е чаак такава близост със свекърва?
Страх да не ти отнеме детето - няма! Тя не  мечтае за плачещо бебе у тях, а за внуче на което да се радва от време на време.
Последно, не се измъчвай за дребни неща и не губи баба, готова да помага с внучето когато се наложи. Споко!

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 15:31 от Не се сърди, човече

# 280
Какво ще му направи бабата от малко гушкане? Да го иска, колко да го иска? Като ревне и ще ти го върне.

# 281
Абе има си и нагли хора. Малоумни. Ето моята "прелест" преди 2 дни ми дошла, да ми казва, да не излизам с бебето на разходка щяло да настине и забележете донесла куп стари дрехи за бебе на 2 месеца, СТАРИ. Прилоша ми. С цялата си наглост пита майка ми какво е донесла, а до сега едно АМ те не са купили. Добре, че са нашите да го обличат, че с тия дрипи нямам думи. До сега си мълчах, но чашата ми преля и ѝ се развиках, че вместо да дава акъл, като баба на първо внуче при това на тях кръстено може да купи нещо вместо да пита, кой, какво е донесъл. Не е само това, а и може ли да държиш толкова малко бебе гушнато така, че главата му да виси. Решила съм да и забраня, да я пипа. Който иска да се сърди, да ѝ счупят нещо-не мерси. Та има всякакви незнам как да ги нарека даже..

# 282
Само не разбрах защо друг трябва да ти облича бебето.Подаръците са жест.Традицията е  била някога  свекървата да облече  излизането от родилен дом.Дали лично или да плати  и да си изберат младите.Един кат.При нас бяха пелени.Сега са дрешки.Каквото подарят, другото си е ваша грижа ,да знаеш.И ако искаш давай бебето, ако е умна свекървата ще си трае да се наволиш казват тук,  а то ще стане.Ще молиш да ти го погледа за час поне.
Много сте надъхани, и  да не харесваш , има начин  да се отнесеш цивилизовано.
Благодаря на Господ, че и като се караме  и някога и сега не изпадаме  на улично ниво.И хапането  има  чалъм,   и кавгите.

# 283
Добре, че са нашите да го обличат,
Да, наистина, добре, че са вашите да го обличат, че явно горкото дете няма родители, които да му купят дрехи.

# 284
Техните и помагат явно повече като купуват дрешки когато е нужно. Няма нищо лошо в това, сещат се да помагат.

На вас как ви се струва „прщайте ми всеки ден снкмка”, после „всеки ден видео”, накрая „всеки ден на вайбър”? (Живеем в един град)
Ако не бях отказала след раждането щеше да е всеки ден у нас две седмици и после постоянно да идва. Мненията ни как да гледаме бебето се разминават тотално. Да иска го за нея защото е отписала всички понеже не правим нещата както иска тя. Само, че ако го бях оставила нямаше да го сменя нощем „понеже от това се настива, чак сутринта”. Тъй, че... всеки да се радва на неговата си свекърва щом се разбира с нея.

Общи условия

Активация на акаунт