С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 957
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
  • France
Казвай ù от време на време здравей, а в повечето от случаите МТ да казва, че си заета, във wc-то и тн. В последните месеци от втората ми бременност и първите след раждането и аз сложих моите свекари на mute. В повече ми идваха.

# 361
Аз лично много държа на рождения си ден, на самия празник и не смятам да каня хора, които ще ми провалят този специален ден. Значи тя да се опитва да ми вгорчи живота по всякакви начини, а аз да я каня на рождения си ден, не обичам лицемерието. Заради синът й съм й давала сумати шансове, но тя все успява да ме разочарова. Тя самата няма как да усети, че не я дишам, защото не показвам презрение към нея, просто съм дистанцирана, за да съм спокойна аз, защо да си го правя зорлем гадно. Хубаво й е просто да се изкарва жертва, да я съжаляват за всяко едно нещо и това е още един повод да стане център на внимание. Ами, по празници сме при нея, допълнително със синът й се виждат често, защо иска да провали и личния ми празник.

# 362
Рожденият ден си е за рожденика. Това е неговият специален ден и само той решава дали и как ще се празнува. За ближните са всички останали празници. Долу лапите от рождения ден!

# 363
Правилно е да не я каниш. Аз отбивам нежелани гости с " няма да празнувам".
Тя сигурно усеща, че не я дишаш и те тества за да е убедена, че е така.
Откакто съм станала на 20 г. празнуването на рождените ми дни са били за приятелите ми и не правя широко роднинско парти.
Ако снаха ме покани на нейния рожден ден ще ми се стори странно, но явно хората сме много различни.

# 364
Именно, най-малко това, на рожденни дни каниш приятели, как между приятели да поканиш и свекърва, каква работа ще има тя между тях.

# 365
Понеже аз отворих кутията на Пандора в темата да обясня, че изхождах от личната си гледна точкa: Свекърът и свекървата прекарсно знаят, кога имам рожден ден. Съответно на този ден ми се обаждат да ми честитят, да ме попитат, дали могат да минат в някой от следващите почивни дни да ни видят и да пием кафе. Когато дойдат, ми носят подарък или пари, съответно аз ги черпя с кафе и сладкиш. Толкова. Елементарна учтивост. Същото е за рожденните дни на мъжа ми и децата, както и за родителите ми. Просто понякога забравям в темата, кой само се дразни със свекърва си и кой не може да я диша.

# 366
  • София
Е, аз поканих свекърите на 50-ия си РД миналата година, все пак и у тях съм ходила. Но и аз смятам за странно снаха да кани свекърва си на РД, обратното повече го разбирам.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 16:00 от Cuckoo

# 367
Дени, ако искаше да дойде друг ден иди дойде, ама казвам, че иска да бъде поканена на празненството. Точно, защото изхождаш от твоята позиция и явно нямаше допир с толкова нахални хора не виждаш, че проблема е в това, че видиш ли било й много мъчно миналата година като не сме я поканили на рождения ден, сега да я поканим. Разбира се, само с думите ще си остане, но самата наглост ме дразни. Такава си е, в началото като се събрахме с ММ, беше изумена, като не я поканих, като организирах рождения му ден. Странното е, че ММ никога не си е празнувал РД с майка си, а все с приятели, как реши като се събрахме, че ще я каним на рожденни дни.

# 368
  • France
С бившата ми свекърва имах подобно пререкание за един РД. В тяхната фамилия всьо козирози и трудно успявах да си запазя уикенд за да празнувам моя. Почвам организацията в края на ноември (!!!) за да никой да не ме изпревари (толкова ми е бил акълът). Каня френдовете, те винаги готови за подвизи и отказваме други покани, щото нали вече сме заети. Хубаво, но мъжът на зълвата ще празнува юбилей тази година. И ние сме поканени два пъти. Един път неделя с дъртите (родителите демек) и втори път с младите (приятелите сиреч). Ако ме питате, ни с едните, ни с другите ни беше мястото, но семейно задължение, какво да правиш.  Хубаво, но неделята се пада след моя Bday в събота. Още в самото начало казах на либофта, че не ми се вижда възможно да огреем навсякъде, но той мотивиран. Празнувахме с френдовете до 3.30-4. Някои си тръгнаха, ние с приятелките правим афтър до 6 да си кажем клюките. Сега пари да ми даваш не мога да будувам така, ама тогава - млада, кръвта ми кипи. Гаджето ме буди в 9. Мен ме цепи главата, лошо ми е, кашлям, че съм пушила като комин, а нашичкият ми вика до 2 часа да си готова, че да тръгваме. Имахме 1 час път. Пратих го на майната му и заспах. Свека ми беше обидена, пращаше имейли. Аз ù отговарях куртоазно, тя ги препращаше на синчето да се жалва... била съм твърде независима и сигурна в себе си и не съм искала да я слушам. БоШке,  как не съм я пратила по дяволите още си се чудя.

# 369
  • Наблизо
Джейн,ние да не би да имаме една свекърва?
Моята е съъъщата.И на моята й било мъчно,че не съм я поздравявала и тя не можела да не му каже на моя..(толкова силно викаше по телефона,че я чух).Твърде много шансове получи,обаче повече не.Нямам никакво намерение да се държа като нейното семейство  и каквито и и простоии да върши,ние да се смеем и да викаме ''Ах ама тя си е такава'' и да се правим че нищо не се е случило.

# 370
  • София
Някои си тръгнаха, ние с приятелките правим афтър до 6 да си кажем клюките. Сега пари да ми даваш не мога да будувам така, ама тогава - млада, кръвта ми кипи. Гаджето ме буди в 9. Мен ме цепи главата, лошо ми е, кашлям, че съм пушила като комин, а нашичкият ми вика до 2 часа да си готова, че да тръгваме. Имахме 1 час път. Пратих го на майната му и заспах. Свека ми беше обидена, пращаше имейли. Аз ù отговарях куртоазно, тя ги препращаше на синчето да се жалва... била съм твърде независима и сигурна в себе си и не съм искала да я слушам. БоШке,  как не съм я пратила по дяволите още си се чудя.
Олеле! Единствено мога да възразя, че все пак е бил юбилей и сигурно си могла да си легнеш малко по-рано от 6. Но купоните са били 2, така че си уважила когото трябва.
И аз с години не можех да се доредя да си празнувам ИД от свекър ми, светла му памет (с него сме почти адаши). Всеки ИД и всяка Коледа на обед ще сме у тях, а свеки плановете си да промени - забрави.
А, сещам се, че когато свекърите дойдоха у нашите да ме "искат", моята се изцепи: "Аз разбрах, че работата е сериозна, щом Х. (ММ) не остана на ИД на баща си, ами излезе с нея". Много чудно как така човек на 25 ще излезе с гаджето си на именния й ден, вместо да виси с техните.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 16:20 от Cuckoo

# 371
Джейн,ние да не би да имаме една свекърва?
Моята е съъъщата.И на моята й било мъчно,че не съм я поздравявала и тя не можела да не му каже на моя..(толкова силно викаше по телефона,че я чух).Твърде много шансове получи,обаче повече не.Нямам никакво намерение да се държа като нейното семейство  и каквито и и простоии да върши,ние да се смеем и да викаме ''Ах ама тя си е такава'' и да се правим че нищо не се е случило.
Ако ММ имаше брат щях да си помисля, че е наистина възможно, защото съвпаденията са големи. 😀😀
Cuckoo, ето това моята свекърва не може да разбере. Тя трябва да е навсякъде! Ако всички сме заедно постоянно най-добре. Дори и от отношенията ни да бяха нормални, не считам за подходящо на рожденни дни, на поводи за купони да се събираме, ние сме две различни поколения.

# 372
  • France
Големият юбилей - 30така. Joy били са само неговите родители, родителите на зълвата, брата на зълвата (бившият, де) и неговите двама братя, плюс приятелката на единия. Вече паметта ми изневерява дали и едни съседи са били поканени, но не е важно. Най-тъпото беше, че свека се беше изпуснала да напише черно на бяло, че РДто на зетя е по-важен от този на снахата. От това по-голяма изцепка...

# 373
  • София
Ами хората с възрастта търсят компанията на младите, така опитваме да се подмладим някак. Но е най-нормалното нещо на света младите да търсят сходна компания, а не да виснат до полата на мама.

Philomena, все пак е кръгла годишнина, а българите нали не празнуваме 40, което е тъпо, ама на....
Всъщност, и аз не помня да съм празнувала вкъщи 30-така. Виж, в работата почерпих солидно, защото бях от няколко месеца и още се стараех да правя добро впечатление.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 16:58 от Cuckoo

# 374
  • Наблизо
Хаха Фило,жалко че не сме били в един град.Големи приятелки щяхме да сме - и моето студентство така протече.А сега изобщо не пуша!
Тази бившото свеки парижанка ли е била?Много назадничево мислене!

Общи условия

Активация на акаунт