Отговори
# 675
  • Sofia
Ти като собственик на ЕДНО ателие гарантираш ли, че ВСИЧКИ ателиета са СУПЕР?

Аз имам познат, който живее в "бизнес" сграда с ателиета, където ЧЕЗ категорично отхвърля възможността да получи битов ток, въпреки, че ателието е частно, няма фирма, ползва се за живеене.

Това е един пример за "чул-недочул", който номер е минавал преди 10 години. Ами сега? Ако през зимата си плащал 200лв "битов ток", но цените за бизнеса е примерно 10 пъти по-висок, ще ти е СУПЕР ли да плащаш по 2000лв на месец за отопление? След 10 години при такива цени ще се окаже че е било по-добре да дадеш  120к вместо 50к.

За това и супер внимателно трябва да се преценява за всеки отделен случай, защото - МОЖЕ там където живееш да не можеш да се регистрираш! Там където ти е ателието може да плащаш 10 пъти по-скъп ток. Да не можеш да си заведеш детето на детска градина, дори да ти е 20м от вас! И какви ли не други проблеми да възникнат във времето, за които преди 10 години не си мислил, че могат да дойдат на главата ти, с някакви промени в законите и наредбите.

# 676
Още един експерт, говори теоритично и чул нещо от някъде и какво пише. Аз имам ателие и е класи над много апартаменти  И отвори си имам коминни и височина и паркомясто и прозорци френски  и светлина  от повечето  уж нормални затворнически с решетки стари апартаменти с гледка в на съседа отсреща стаята. Разликата е че не съм платил 120 000 а 50 000 Grinning

Абе ти и твоето златно ателие. Мине се не мине време, все за него чета. Разбрахме че си направил инвестицията на века Grinning хайде стига вече, всяка мама разбра че обичаш ателиета. Не го казвам с лошо, просто само за това чета.

# 677
Още един експерт, говори теоритично и чул нещо от някъде и какво пише. Аз имам ателие и е класи над много апартаменти  И отвори си имам коминни и височина и паркомясто и прозорци френски  и светлина  от повечето  уж нормални затворнически с решетки стари апартаменти с гледка в на съседа отсреща стаята. Разликата е че не съм платил 120 000 а 50 000 Grinning

Абе ти и твоето златно ателие. Мине се не мине време, все за него чета. Разбрахме че си направил инвестицията на века Grinning хайде стига вече, всяка мама разбра че обичаш ателиета. Не го казвам с лошо, просто само за това чета.
Аз пък му се радвам на човека, че си харесва ателието, ама така и не можа да проумее, че няма знак за равенство между ателие и апартамент. Дори и да се махне Фандъкова, има законови пречки всички ателиетата да станат апартаменти. Има определени изисквания, които са обсъждани в тази тема и тази гимнастика не е възможна за всяко жилище със статут на ателие.

# 678
На ТЕЦ съм с нови измервателни италиански топломери външни, ток миналия месец платих 25 лв , кой плашиш?Blush Гого с четене само и Бла Бла не става, треа инвестираш и действаш. Само хейтъри лалате тук и нищо съществено, нали искаш харабия да говорим

# 679
  • София
Смяната на статута на ателие е почти невъзможна на този етап. Бяхме харесали такова за инвестиция и понеже работим с адвокат, инвеститорът ни уверяваше, че проблемът е никакъв и се сменя с щракване на пръсти едва ли не. Намерихме връзка в Столична община по район и познайте, оказа се, че това просто няма как да стане или и да стане, ще е яко ходене по мъките и се отказахме. Проверявайте си нещата до последната подробност и не се хващайте на уверение "проблемът е никакъв". Ако го вземете супер изгодно и се примирите с реалната възможност да НЕ се промени статута + някои неудобства, тогава да, но решението да е информирано решение, а не на голи думи "Супер е! Давай!". Офертата при нас специално с нищо не се отличаваше от цената на апартамент.

# 680
Въпрос към по запознатите, по отношение на тази промяна в ЗУТ че можеш да получиш разрешение за, строеж само ако има приложена улична регулация? Какво значи точно, цялата  улица или съседите, и ако е частна улица?

тази седмица ВКС го отмени
https://news.lex.bg/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d … %b2%d0%b5-%d1%80/

# 681
КС го отмени, ама това е подробност.
Днес има избори, в София по график - 2023 г.
Ще трябва да видим какво ще правят местните власти в тази ситуация с обезщетенията и регулациите и разрешенията за строеж.

# 682
Самият факт, че нещо се продава на много по-ниска цена, говори, че има недостатъци, които са калкулирани в тази цена.

# 683
Всека да си лала квото иска, аз съм доволен и проблеми нямам, казвам го защото съм собственик и от личен опит Тук сте едни от най-големите хейтъри и няма как да се съобразявам с вашето мнение. Има изключение двама трима Танграта и още някой дето дават правилни и добри съвети, останалите убивате време в безмислени диалози и  хейт. Приятен ден и гласувайте!

# 684
Въпрос към по запознатите, по отношение на тази промяна в ЗУТ че можеш да получиш разрешение за, строеж само ако има приложена улична регулация? Какво значи точно, цялата  улица или съседите, и ако е частна улица?

тази седмица ВКС го отмени
https://news.lex.bg/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d … %b2%d0%b5-%d1%80/

Вече не е ли актуален този закон?

# 685
.. Приятен ден и гласувайте!
За кого да гласуваме? Кажи какво ти се слуша следващите 4 години чалга, кючеци или хор Бодра смяна ?

# 686
Тук не е място за политически агитации за кого да се гласува, но е важно да се гласува принципно. И да, аз гласувах, но съм сигурна, че който най-много мрънка и хейти, не си е направил труда да отиде до избирателната секция.

# 687
Не са политически агитации, всеки си има глава на раменете и е достатъчно разумен да е направил своя избор, просто коментирахме, че трябва да се гласува за да живеем в нормална държава, а не да мрънкаме после и други индивиди да ни определя бъдещето, но както и да е.

# 688
Аз пък не разбирам защо се злоупотребява с това хейтване. В някои постове е споменато няколко пъти . Къде е това хейтване ? Какво е пък това чувство у някои, че останалите ги хейтват? Много интересно на какво л ие признат кова–

# 689
Трябва, ама не помага. Първо, болшинството от народа не е на моята вълна и гласът ми се губи. После моите хора (десните) са пълни Мунчовци и неслучайно прахосват гласовете за себе си и губят подкрепа. И трето, свестни алтернативи няма. За президент например няма да гласувам - все ми е тая коя гнила ябълка ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт