Отговори
# 705
Абсолютно съм съгласен и аз с Томева, като един вече страничен наблюдател на пазара. Това е наистина доста необоснована лудост в момента, пре-ковид пазарът беше много по-рационален. Лично аз, ако не бях подписал договор с фиксирани параметри миналата година, сега и през ум не би ми минало да се хвърлям в дълбокото.

# 706
Томева, не го казвам, за да се заяждам, обаче...абе в София има и други райони, освен южните и центъра нали...

# 707
  • София, Bulgaria
Томева, не го казвам, за да се заяждам, обаче...абе в София има и други райони, освен южните и центъра нали...

О има дааа..., но маркираните са половин София. А цените са много близки, като изключим кварталите с по-високи цени / Лозенец, Изток, Изгрев, Иван Вазов и ТОП център/ и кварталите с по-ниски цени/ под околовръстното/, останалите са в много близки граници. 

# 708
Вярно си е, че вторичният пазар никакъв го няма. Имотите, които излизат са все /тухла, защото това следя/ 95-2003 година, което мен лично не ме устройва, или нещо хубаво с цена около 250000 е, но рядко. Изненадана съм, че и при двустайните е умряло, тъй като нали уж супер много хора искали да се разширяват и купуват големи апартаменти, мислех си, че би трябвало да излязат доста двустайни на пазара..

# 709
Двустайните са лесни за пускане под наем, с тях могат да си помогнат за вноската на по-големия апартамент. Предполагам, че много хора правят така - местят се в по-голямо жилище, но запазват малкото, тъй като при нужда е лесно ликвидно и лесно може да донесе ежемесечен приход.

Иначе и моето наблюдение е, че всичко читаво е прибрано.

# 710

Много полезна, както винаги. Следиш ли пазара изобщо или си лалаш, да не ти е скучно? Риторичен беше.

# 711
Само трябва да се чете с разбиране.
и не си я разбрала
точно 'юруш на маслините' е Томева
в маркираната от нея София има само 6 страници с тристайни над 300 хил
айде сега средната класа да ръсне милионче за тристаен

# 712
Simple Smile велико!

# 713
Ми нормално. Проблема със закупуването на собствен имот е глобален. Въпрос на време беше да стигнем и ние до тук. Аз ако съм на ваше място няма да се кахъря или да отричам очевидното и неизбежното. Въпроса е какво следва? Това, което трябва са се случи е да се регламентира (законово) в много по-големи детаили отдаването/наемането на имот. Щото това ги чака много хора - живот под наем ( което не е лошо де).

# 714
  • София, Bulgaria
Само трябва да се чете с разбиране.
и не си я разбрала
точно 'юруш на маслините' е Томева
в маркираната от нея София има само 6 страници с тристайни над 300 хил
айде сега средната класа да ръсне милионче за тристаен

Вие сериозно ли... това ли разбрахте.

# 715

Тристайните апартаменти с акт 16 в Южни райони, които ми харесват са над 300К
..........
Според мен средната класа, ако мога така да нарека, всички купувачи с доходи около и над 5000 лева, нямат шанс на пазара. 300-400-500К евро + разноски и ремонт за 3-ст. апартамент не е бюджет за средната класа. Та те директно отиват или в панелките и ЕПК или в западните квартали...или са пас и излизат от пазара.

чета, чета и само с това, че е пълна лудница съм съгласна

# 716
  • София, Bulgaria

..........
Според мен средната класа, ако мога така да нарека, всички купувачи с доходи около и над 5000 лева, нямат шанс на пазара. 300-400-500К евро + разноски и ремонт за 3-ст. апартамент не е бюджет за средната класа. Та те директно отиват или в панелките и ЕПК или в западните квартали...или са пас и излизат от пазара.

Т.е. мислите, че средната класа може да си позволи имоти в цитираните от мен бюджети???

# 717
6 страници * 35 обяви на страница = 210

толкова са 3стайните над 300 хил в маркираната от теб част на София в имот.бг
210!!!! за половин София

мисля, че просто манипулативно засили цените
средната класа успява да напазарува и за 200 хил

500к + ремонт 🙄🙄🙄

# 718
  • София
Скрит текст:

..........

Т.е. мислите, че средната класа може да си позволи имоти в цитираните от мен бюджети???
Да се намеся от собствен опит: средната класа категорично НЕ може да си позволи такива имоти, но да не забравяме, че БГМАММА не е средна класа (надявам се долавяте иронията). Relaxed Средната класа гледа нещо между 2-стаен и 3-стаен, но ако може да е много изгодно, да се направи отстъпка, пък ако може да се делят разходите по прехвърляне, пък сделката да се изповяда на по-ниска цена заради данъците, пък другото да се пишело обзавеждане, подобрения и не знам още какви глупости. Пазаренето е за всяка стотинка буквално. И след консултация с банката за заем, често се оказва, че вноската е непосилна и се започва пак отначало като вече критериите се свалят, съответно и парите. Защото обикновено се тръгва с голямата кошница, а след огледи и договорки, човек осъзнава докъде точно са възможностите му и чак тогава започва реалното търсене, което много често пък е далеч от мечтите.

# 719
6 страници * 35 обяви на страница = 210

толкова са 3стайните над 300 хил в маркираната от теб част на София в имот.бг
210!!!! за половин София

Като минеш 2-3 страници и почваш да забелязваш един и същи имот по 3-4 и повече пъти от различни агенции.
Реалната бройка става ясна, когато седнеш и извадиш жилищата на един файл или на лист хартия. И се оказват 5-6 максимум по търсените от купувача критерии. Включително цена.

Общи условия

Активация на акаунт