Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №3

• 78 070
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Ами мирише, на нищо не мирише. Аз съм с АЕГ.

Защото плакне добре и по дрехите не остава неизплакнат препарат. Иначе според теб какво мирише?

# 286
От Samsung може и да мирише, че плакнат с една капка вода. Joy
Очаквам Афродита да ме убие сега Hug

# 287
Аз съм с LG и дрехите ми излизат като изгладени, но спазвам капацитета за сушене и мисля, че е заради това.

# 288
Често споменаваното комбо тук L9WBC61B има нов модел L9WBCN61B. Разликите са минимални, новата пести малко ток и малко вода при пране, но пък старата е изпитана. Видях ги и двете в един магазин, старата дори беше +100лв. Коя от двете бихте си купили?

# 289
Често споменаваното комбо тук L9WBC61B има нов модел L9WBCN61B. Разликите са минимални, новата пести малко ток и малко вода при пране, но пък старата е изпитана. Видях ги и двете в един магазин, старата дори беше +100лв. Коя от двете бихте си купили?
Писахме за това няколко страници по-назад. Аз даже звънях и в АЕГ да попитам някои неща. За мен старата си остава по-добра, защото пере с повече вода, а икономията "дрън-дрън" винаги не е в полза  на доброто изпиране. Различават се по една буква в номера.

# 290
Тези омекотители за мен са абсолютно ненужна химия.

# 291
Обещах да напиша мнение за новата ни пералня със сушилня LG F4DT408AIDD, Пране 8 кг, Сушене 5 кг, 1400 об/мин, Клас A, AI Direct Drive, Steam, Smart Diagnoisis, WiFi, Бяла.
Взех я от Емаг на черния петък.
Доволна съм, дрехите излизат сухи след сушене. Има доста удобни програми, предишната ни нямаше чак толкова опции. Ползваме я от седмица, пускам я и без сушилня само защото искам да усещам аромата на омекотителя. Работи доста тихо и в двата режима. За момента това мога да споделя
  Всичко е ОК докато не напълни въздуховода с мъх. Започва да не суши. Идват от сервиза, чистят срещу 65 лв. /във Варна/ и след НЕизвестно време пак. Естествено гаранцията не покрива тази манипулация.

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 20:44 от cadger

# 292
Моля за бърз отговор, защото съм притисната във времето да купумам, а не знам към какво да се насоча, защото не разбирам. Дайте ми пример за конкретна марка и модел комбинирана машина, която да е практична, енергоспестяваща, с повече години гаранция и най-вече здрава и надеждна.

Мислите ли, че тези се развалят по-бързо от останалите без сушилня?

# 293
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, от черния петък си купихме  AEG L9WBC61B, ползвам я вече месец почти.  Вчера и завчера обаче като вадех дрехите от сушилнята бяха влажни и то доста. Програмата беше на памук, с намалено време за пране на 1ч. и   15 минути и сушилня 3 часа и нещо за гардероб.  Общо взето доста често я пускам и то все на тази програма. Не е пълна, а вчера дори имаше само  1 чифт дънки , поло,  2 блуза, и една покривка -тънка. Филтъра почиствам след почти всяко пране, най-много 1 път да пропусна. Нещо да съм пропуснала, за да не изсушава добре?

# 294
Филтъра почиствам след почти всяко пране, най-много 1 път да пропусна. Нещо да съм пропуснала, за да не изсушава добре?

А филтрИТЕ? Два са.

# 295
  • Plovdiv, Bulgaria
Да, да и двата. Нали този с капака и отстрани, който се издърпва/дългия/?

# 296
Да, ако не е от това може вътре да се е задръстила, ама за месец няма как. Нещо със заданието не е било наред. Или е дефектирала. Пробвай пак.

# 297
Нищо няма да махаш и да пипаш. Исках да знам само какво виждаш зад лентичката. Не пипай ребрата на кондензатора, че точно там са много меки и нежни и лесно се кривят и нараняват.
Опитай се да чистиш лентичката всеки път след сушене. Може и да се задръства с фин прах. Минавай я с прахосмукачката или под чешмата, но ако я мокриш, трябва да я подсушиш хубаво преди да я сложиш. В противен случай ще мухляса.

Много благодаря! Ще направя, каквото казахте и ще видя как ще работи.

Изключих от контактна машината. Почистих отново двата филтъра, но отново се случи същотото. Пуснах я и пак беше спряла преди да приключи цикъла на сушене и мигаше индекатора за мъх. Май ще трябва да викам техник...

Да докладвам - извиках техник, оказа се, че машината е за профилактика. Трябва да се закара в сервиз,  за да се почисти кондензатора. Някой да има идеи дали и как това може да стане в домашни условия? Все пак машината тежи " само" 100 кг и е малко неприятно това мъкнене до сервиз.

# 298
Тази машина за 2 месеца ли се задръсти ? Ужас

# 299
Скрит текст:
Нищо няма да махаш и да пипаш. Исках да знам само какво виждаш зад лентичката. Не пипай ребрата на кондензатора, че точно там са много меки и нежни и лесно се кривят и нараняват.
Опитай се да чистиш лентичката всеки път след сушене. Може и да се задръства с фин прах. Минавай я с прахосмукачката или под чешмата, но ако я мокриш, трябва да я подсушиш хубаво преди да я сложиш. В противен случай ще мухляса.

Много благодаря! Ще направя, каквото казахте и ще видя как ще работи.

Изключих от контактна машината. Почистих отново двата филтъра, но отново се случи същотото. Пуснах я и пак беше спряла преди да приключи цикъла на сушене и мигаше индекатора за мъх. Май ще трябва да викам техник...

Да докладвам - извиках техник, оказа се, че машината е за профилактика. Трябва да се закара в сервиз,  за да се почисти кондензатора. Някой да има идеи дали и как това може да стане в домашни условия? Все пак машината тежи " само" 100 кг и е малко неприятно това мъкнене до сервиз.

Ако сте от София, бгсервиз си имат собствен транспорт и те носят машината. Сръчко ги мързи и ви прехвърлят топката.
На мен ми се струва невероятно да се задръсти за 2 месеца. Моята е на 3 години и може би  вече дава леки признаци за задръстване. Експлоатиарам я здраво и я наблюдавам.

Черна станция, твоята "слуша" ли?

Общи условия

Активация на акаунт