Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №3

• 78 070
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
За сега моята си е ОК - три години и половина.

# 301
  • Велики Преслав
Аз пък си го представям
 Всички знаете, как от дрехи, които не са минавали през сушилня, излиза страшно много мъх.........еми ако филтъра не е бил добре наместен и е имало пролуки или е закъсан, тоя мъх все някъде освен във филтъра ще отиде.

# 302
Скрит текст:
Нищо няма да махаш и да пипаш. Исках да знам само какво виждаш зад лентичката. Не пипай ребрата на кондензатора, че точно там са много меки и нежни и лесно се кривят и нараняват.
Опитай се да чистиш лентичката всеки път след сушене. Може и да се задръства с фин прах. Минавай я с прахосмукачката или под чешмата, но ако я мокриш, трябва да я подсушиш хубаво преди да я сложиш. В противен случай ще мухляса.

Много благодаря! Ще направя, каквото казахте и ще видя как ще работи.

Изключих от контактна машината. Почистих отново двата филтъра, но отново се случи същотото. Пуснах я и пак беше спряла преди да приключи цикъла на сушене и мигаше индекатора за мъх. Май ще трябва да викам техник...

Да докладвам - извиках техник, оказа се, че машината е за профилактика. Трябва да се закара в сервиз,  за да се почисти кондензатора. Някой да има идеи дали и как това може да стане в домашни условия? Все пак машината тежи " само" 100 кг и е малко неприятно това мъкнене до сервиз.

Ако сте от София, бгсервиз си имат собствен транспорт и те носят машината. Сръчко ги мързи и ви прехвърлят топката.
На мен ми се струва невероятно да се задръсти за 2 месеца. Моята е на 3 години и може би  вече дава леки признаци за задръстване. Експлоатиарам я здраво и я наблюдавам.

Черна станция, твоята "слуша" ли?

Моята машина е на три години, тъй че вероятно и е дошло времето. Изобщо не ми се занимава със сервизи...но ще видим.

# 303
  • Велики Преслав
Бъдете изобретателни и сръчни. Изчистене си я сами 🙂. Най-много да си купите нова термопомпа (продава се цялата)

# 304
Скрит текст:
Нищо няма да махаш и да пипаш. Исках да знам само какво виждаш зад лентичката. Не пипай ребрата на кондензатора, че точно там са много меки и нежни и лесно се кривят и нараняват.
Опитай се да чистиш лентичката всеки път след сушене. Може и да се задръства с фин прах. Минавай я с прахосмукачката или под чешмата, но ако я мокриш, трябва да я подсушиш хубаво преди да я сложиш. В противен случай ще мухляса.

Много благодаря! Ще направя, каквото казахте и ще видя как ще работи.

Изключих от контактна машината. Почистих отново двата филтъра, но отново се случи същотото. Пуснах я и пак беше спряла преди да приключи цикъла на сушене и мигаше индекатора за мъх. Май ще трябва да викам техник...

Да докладвам - извиках техник, оказа се, че машината е за профилактика. Трябва да се закара в сервиз,  за да се почисти кондензатора. Някой да има идеи дали и как това може да стане в домашни условия? Все пак машината тежи " само" 100 кг и е малко неприятно това мъкнене до сервиз.

Ако сте от София, бгсервиз си имат собствен транспорт и те носят машината. Сръчко ги мързи и ви прехвърлят топката.
На мен ми се струва невероятно да се задръсти за 2 месеца. Моята е на 3 години и може би  вече дава леки признаци за задръстване. Експлоатиарам я здраво и я наблюдавам.

Черна станция, твоята "слуша" ли?

Моята машина е на три години, тъй че вероятно и е дошло времето. Изобщо не ми се занимава със сервизи...но ще видим.
Май те обърках със шушито

# 305
Не разбирам. Гаранционен уред след 2 месеца употреба да се профилактира в сервиз? Звучи ми несериозно. Почистването на филтрите толкова сложна процедура ли е, че не може да се извърши на място?
Бъдете изобретателни и сръчни. Изчистене си я сами 🙂. Най-много да си купите нова термопомпа (продава се цялата)
Васил Василев, такава сръчност и изобретателност няма ли да наруши гаранцията, ако се прави от неспециалист?

# 306
  • Велики Преслав
Разбира се че ще я наруши, но тя вече гаранция няма. Нали са минали над 3 години.

# 307
Не разбирам. Гаранционен уред след 2 месеца употреба да се профилактира в сервиз? Звучи ми несериозно. Почистването на филтрите толкова сложна процедура ли е, че не може да се извърши на място?
Васил Василев, такава сръчност и изобретателност няма ли да наруши гаранцията, ако се прави от неспециалист?
Не става дума за филтри, а за въздуховоди и кондензатор.
Васил не си е пил кафето явно - гаранцията е 5 години и е пълна, а не като застраховка след двете години.

# 308
  • Велики Преслав
Петя права си, сбърках.....само кажи това ли беше начина. Кафето съм ди го пил още 5 и 30.
П. С Както и да е. Весели празници.

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 09:47 от Васил Василев

# 309
  • Перник
Здравейте, изчетох цялата тема (и старите също) и видях, че най -предпочитано е AEG. Бихте ли споделили мнението си за тази пералня със сушилня
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … B14979-S/p/680123
Препоръчаха ми я от Технополис.

# 310
Мнение за комбото в предния коментар не мога да изкажа, но ще кажа друго. Аз вяра на консултантите в тези магазини нямам за мое огромно съжаление. Те трябва да продадат дадена стока, таргета им дори включва определени марки (знам го от близка, работеща в такъв магазин). Повечето консултанти определено не са компетентни що се касае до избора на техника.

# 311
Мнение за комбото в предния коментар не мога да изкажа, но ще кажа друго. Аз вяра на консултантите в тези магазини нямам за мое огромно съжаление. Те трябва да продадат дадена стока, таргета им дори включва определени марки (знам го от близка, работеща в такъв магазин). Повечето консултанти определено не са компетентни що се касае до избора на техника.
Така е.
Напълно съм съгласна с мнението ви.
Споделената информация в тази тема е много по-полезна от който и да е консултант или инструкция за употреба.
Благодаря ви за това.
Весели празници!!!

# 312
Здравейте от 6 месеца имаме комбинирана пералня и сушилня Беко. Имам проблем като изпере стеснява дрехи или ги разширява пускам на 20 градуса.Ако някои може да ми помогне с съвет мн ще съм Благодарна.Благодаря предварително!

# 313
Ако на 20 градуса нещо стеснява дрехи (или разширява???) проблемът откровено е в дрехите.

# 314
Благодаря ви много

Общи условия

Активация на акаунт