Защо през 2021 година има още майки, които мислят, че възпитават децата си чрез бой?

• 19 355
  • 505
  •   1
Отговори
# 30
Не е само това,но съм съгласна .Има и тенденции във възпитанието ,точно такива-дай свобода .Преди години се чудих на туристите,точно такива бяха -оставяха ги да правят каквото искат и не им правиха забележка

# 31
То и аз не съм видяла удряне. Но викане доста се чува по улици и паркове.
Естествено, че няма да го бие на публично място. Не е толкова лесно да се гледа дете, особено момче, или ако е хиперактивно. Свидетел съм на отглеждане на 3 момчета с 3 или 4 г разлика, направо е ад, а дори жената не ги биеше , през цялото време само крещеше и наказваше. Не е толкова просто.

# 32
Защото без значение от годината, хората са различни. Има обременени от своето детство, не готови да имат деца, такива, които нямат капацитета да идентифицират нуждите на едно дете и един шамар не е нищо за тях, защото са слабо образовани и не мислят в дълбочина и перспектива. Защото както има майки, които обмислят всяка една своя дума и постъпка, така има и такива, за които да купи един чипс с бонбони и близалка изчерпват родителските задължения. Това не се отнася само за България.

# 33
То и аз не съм видяла удряне. Но викане доста се чува по улици и паркове.
Естествено, че няма да го бие на публично място. Не е толкова лесно да се гледа дете, особено момче, или ако е хиперактивно. Свидетел съм на отглеждане на 3 момчета с 3 или 4 г разлика, направо е ад, а дори жената не ги биеше , през цялото време само крещеше и наказваше. Не е толкова просто.
Аз я разбирам горката. С каката бях спокойна, не виках и рядко плясках. С близнацитя е ад. Като бяха по-малки плясках и виках. Сега са на 6 години и половина и съм се поуспокоила малко. На моменти не ме отразяват и като повторя няколко пъти им се развиквам и се оказва, че чуват и разбират. Който е гледал близнаци ще ме разбере. Другите може и да ме осъдят.

# 34
И аз не разбрах представата на авторката за бой. Преди две година станах свидетел на една случка на входа на Фантастико. Майка с дете, то се дърпа, 6-7 г. Тя му крещи и го тегли за ръката. Изведнъж с всичка сила тая жена метна детето върху наредените една в друга колички. Направо падна горкото като дрипа, притесних се дали е добре. Това си е отвратително насилие, срещу такива трябва да се взимат мерки. Спомням си един случай от морето - руснак бие тригодишно момиченце като тъпан насред улица, пълна с хора. Такива са   психо за мен. Но да шамаросаш 6-7 г. си дете по дупето, ако ти държи лош тон - нищо трагично не виждам. Това да крещиш, че ще го смачкаш, убиеш и какво ли още не, си е вербално насилие. Аз  не бих шамаросала за изгубена играчка. Но ако ме гледа в очите и ме лъже, може няколко пъти в годината да хапне някое шамарче.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 14:07 от Atamagaokashii

# 35
То има пляскане и пляскане.....много зависи от къде, как и защо.

Моят съм го шамарила на улицата по дупето (о, ужас!!!) , когато изкочи на улицата пред една кола. Да не говорим, че постоянно намилам за това да се оглежда и колко е опасно.

# 36
  • Най-красивата страна
Дъщеря ни не е яла бой.
Тръшка се на площадката-тръгваме си.
Така три пъти.Четвърти път нямаше.
Тръшка се в магазин-баща и я изкарва навън ,успокоява я,но тя не получава това,което иска.
Така няколко пъти.Разбра,че с тръшкане нищо не става.
Това се случваше в периода 2-3 годишна възраст.
Аз съм много търпелива,но и не отстъпвам.
А със съпруга ми сме на едно мнение относно възпитанието.

# 37
  • Варна
Моята също я ошамарих по задните части, когато скокна на улицата пред една кола. Не беше нужно повече.

# 38
Аз бих направила същото .

# 39
Аз пък точно в сериозните случаи не мога да викам, а започвам да говоря тихо.

# 40
Аз все още не съм родител, но се включвам, защото ми е омръзнало да чета как децата, които не ги шамарят ставали безобразно разглезени.

Много съм говорила по тази тема с майка ми, тъй като от малка забелязвах, че моите родители никога не са посягали на мен или малкият ми брат така както бях виждала да бият връстниците и приятелите ми. Един шамар не са ни ударили. Наказвали са ни понякога, чели са ни конско, но никога не е имало физически наказания или викове. И сме били много възпитани, не сме създавали проблеми. А децата, които ядяха бой за профилактика продължаваха да си правят глупости, просто станаха много добри в прикриването им.

Та според нея децата които са безобразно разглезени са такива не защото не ги бият, а защото не са възпитавани. Родителите им или са слабохарактерни или не знаят как да се наложат като авторитет без викане и бой. Те бъркат възпитанието без насилие с пълното отсъствие на дисциплина. А между тази свободия и шамаросването има цял набор от подходи, които могат да ползват, за да възпитат децата си.

Надявам се един ден и аз да успея да възпитам децата си да ме слушат, не защото ги е страх от мен, а защото ме уважават и знаят, че им мисля доброто.

# 41
Хахахахха, това е все едно да ти описвам вкуса на сладоледа, без да съм яла такъв.

Разбира се, че боят не е решение, но тези възвишени слова едва ли ще ги споделяш, като станеш родител.

И аз имах едни представи за родителството, друго се случва. Смятах, че ще съм много строга, че думата ми ще е закон, няма лиготии, ще се спазва всичко......познай дали е така!

# 42
Аз не споделям моя опит, а този на майка ми. Мисля, че тя много добре знае за какво иде реч.

# 43
Първото и най-важно - децата са различни! Като личност, характер, инат, темперамент и т.н., и т.н. При едни действат едни стимули, при други - други!

Аз не споделям моя опит, а този на майка ми. Мисля, че тя много добре знае за какво иде реч.
Според кого?!?
Плюс това твоето и на брат ти възпитание не е ясно дали е ок за други родители. Всеки си гледа от неговата камбанария.

Когато станеш родител, може да споделиш личните си впечатления и как няма да викаш по детето, щото не си "слабохарактерна".

Аз все още не съм родител, но се включвам, защото ми е омръзнало да чета как децата, които не ги шамарят ставали безобразно разглезени.

Не съм видяла някой да казва подобно нещо. Разглезени стават тези, на които им се позволява всичко и нямат никакъв коректив на поведението. Корективът не е бой. Може да е разговор, може да е наказание или каквото прецени родителят.

# 44
Първото и най-важно - децата са различни! Като личност, характер, инат, темперамент и т.н., и т.н. При едни действат едни стимули, при други - други!

Според кого?!?
Плюс това твоето и на брат ти възпитание не е ясно дали е ок за други родители. Всеки си гледа от неговата камбанария.

Когато станеш родител, може да споделиш личните си впечатления и как няма да викаш по детето, щото не си "слабохарактерна".

Не съм видяла някой да казва подобно нещо. Разглезени стават тези, на които им се позволява всичко и нямат никакъв коректив на поведението. Корективът не е бой. Може да е разговор, може да е наказание или каквото прецени родителят.
Точно това щях да напиша, но ме изпревари. 🙂👍

Общи условия

Активация на акаунт