Защо през 2021 година има още майки, които мислят, че възпитават децата си чрез бой?

• 19 364
  • 505
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Навремето като попораснаха, като не знаеха какво да правят или мрънкаха нещо им казвах - ако не си намерите занимавка сами и не се организирате, със сигурност някой друг ще ви организира, а може това да не ви хареса.  В общи линии това си важи в живота - ако не се организираш сам, все ще се намери друг да те организира, но сам можеш да избираш какво да правиш.  Малките деца не могат да се определят какво им е, защото все още не се познават. Тогава просто им даваш направление какво да правят или избор.

# 451
Като малка ме удряше една съученичка, която постоянно беше тормозена от нейните, тя не се спря, макар че беше възпитавана с бой. Спря се едва, когато успях да се самозащитавам.

# 452
  • Варна
О, моята като я хванат нервите (на прага на пубертета е), съвсем умерено й казвам, че не съм виновна в нищо и да не си изкарва лошото настроение на мен. Обикновено следва тръшване на вратата и възмутено оттегляне в нейната стая. Аз си отивам в моята и захващам пъзел, филм или книга. Онова обаче не трае, как така няма мен да ме е грижа, че тя ми се сърди. Тропа там, громи играчки, накрая й минава, идва и ми се извинява. За щастие рядко се случват тези неща, но я третирам точно като възрастен човек в говоренето. Понякога ме напушва смях и тя избеснява съвсем. Абсолютният лек за кривотия при нас е да я натоваря с домакинска работа за доволно дълго време. Абе, има си цака всяко дете. С пробване се намира начин.

# 453
ако не си намерите занимавка сами и не се организирате, със сигурност някой друг ще ви организира, а може това да не ви хареса.
Сега даже е по-лесно, има редица игри за деца, които се играят сами. Визуални, логически, от рода на пъзелите, судоку (с цветове за по-малките)..  Като се затръшка някой родител, че можело само на смартфона - аха, да, добре Relieved

# 454
Именно тия смартфони и др. електронни устройства така пренапрягат още незрялата детска нервна система, че оттам идва един голям процент от агресивните прояви. Някои майки даже ги хранят от бебета с помощта на тел. Вършат си техни неща, а бебето гледа клипчета. Предпочитам да продължавам да се правя на маймуна, за да я накарам да яде, отколкото да й връча тела и после да гледам едно вечно нервно и зомбирано дете. И аз нямам помощ от баби. Споменавам го, защото съм чувала "аз като го гледам сама, ако не му дам да гледа нещо на телефона, се побърквам."

# 455
  • София
Чакай сега, ти не разбираш! Бебето не си губи времето, а са го включили в ускорена програма по научаване на чужд език и дигитални умения!
А се чудя на хората защо дават телефоните си на малките си деца - хем батерията се скапва бързо, хем малките пръстчета могат много лесно да цъкнат някъде без да разберат. Аз не бих си дала телефона или таблета или компютъра не малко дете основно по егоистични причини.

# 456
  • Варна
За да субсидират после лекари и психолози. Виждала съм деца с ужасно увредено зрение. Други стават зависими от виртуалната нереалност, уви.

# 457
  • София

Защото живеем в общество,а не в гората и навсякъде има някакви норми на поведение,които трябва да се спазват.
С несъобразяване в гората ще изкарат има-няма два дни. Защото на природата и природните закони грам не им дреме за чувствата им и себеизразяването им.

От дете до дете има огромна разлика. Проблемът идва когато родителят не успява да усети какъв тип темперамент има насреща си. Има кротки деца, които се отглеждат и развиват без особени сътресения, има и такива, от които ти побелява косата. Чудила съм се на прекомерната строгост на някои родители към деца с доста спокоен нрав. В същото време съм се изумявала на нехайството на други, на които детето им играе хоро на главите им и те не предприемат нищо. Тъй че общовалидна рецепта няма. Някои деца разбират само от думи, други за съжаление не.
Аз бях спокойно дете, но и от най-малката ми грешка бях наказвана, защото родителите ми изкарваха гнева си върху мене. Не разбирам просто, как може един възрастен да се опитва да се бори с дете, то си е дете още. Не говоря за голяма пакост или лиготия, просто съм счупила някоя чиния без да искам например и вече съм най-невнимателният човек на света и ям един шамар. Баща ми като дете е било непослушно, него са го "шамаросвали" и какво? Като пораснал взел метлата и ги предупредил техните да не му посягат вече. Майка също е тормозена, като малка и тя ме удряше, още ми е зле. Не знам аз ли съм много чувствителна, но не мисля, че този вид възпитание е нормално.

Момиче, лекувай се.
И не търси вина или грешки в другите. Оправи си твойта кочинка първо, после гледай по другите какво става.
И докато гледаш по другите кочинки, не забравяй, че ти гледат твоята...и коментират.

# 458
На мен не ми е посягано и станах човек 🤣 аз не посягам на децата си и постоянно получават похвали от детските учителки и от други майки, колко добре са възпитани (то тука и летвата не е особено висока, ама все пак...) Не виждам шамара как ще помогне на детето да си разбере грешката. А за да не я повтаря е хубаво да я разбере, а не да не я повтаря само защото го е страх. Иска се търпение и различен подход към всяко дете.
Голямо удоволствие е, когато видя, че детето ми си е разбрало грешката (след третото-петото-десетото обяснение) и после го прилага.  😊

# 459
Като стигнеш до 150-тото обяснение, пак ела да се похвалиш. Не знам, дали боят помага, но 1545 обяснение при моя син не помага. Дъщерята и от половин дума разбира.

# 460
Като стигнеш до 150-тото обяснение, пак ела да се похвалиш. Не знам, дали боят помага, но 1545 обяснение при моя син не помага. Дъщерята и от половин дума разбира.

Обаждам се People Raising Hand имам две деца с разлика от година и девет - нито едно от тях не разбира от половин дума 🤣 не съм очаквала, че ще разбират. Не се плаша от тръшкането, мрънкането, рева им. Виж да им причиня болка, без основателна причина (да си изпусна нервите е моя слабост,  не тяхна) ме плаши. Ако ММ ми посегне ще го оставя още там, на място. Мисля, че на децата, който АЗ съм избрала да създам, дължа същото уважени. 😊

# 461
То щото едно перване през лицето, плесване през ръцете или задните части причинява неописуема болка и трайни физически увреждания. Тая тема трябва да я дъвчем 6264 страници ли, за да разберат някои хора какво означава думата бой?! Колкото до това дали е неоснователно, мисля че едно изскачане пред кола, лъжа или взимане на нещо от чантата на родител без негово знание, са си супер основателни причини.

# 462
Те сами се оправят достатъчно добре от години.

https://nova.bg/news/view/2022/01/05/352109/%D1%83%D1%87%D0%B5%D … 0%BB%D0%B8%D0%BF/

Изгледайте клипчето.

# 463
  • Пловдив

Обаждам се People Raising Hand имам две деца с разлика от година и девет - нито едно от тях не разбира от половин дума 🤣 не съм очаквала, че ще разбират. Не се плаша от тръшкането, мрънкането, рева им. Виж да им причиня болка, без основателна причина (да си изпусна нервите е моя слабост,  не тяхна) ме плаши. Ако ММ ми посегне ще го оставя още там, на място. Мисля, че на децата, който АЗ съм избрала да създам, дължа същото уважени. 😊
Виж сега, децата ти са твърде малки за да се разбира дали са добре възпитани.

# 464
  • на 4-ия етаж до асансьора
Детето ми и на почти 4 години. Не агрресерам без причина/ нито вербално, нито физически/. Но и по никакъв начин не толерирам лиготии, тръшканици и обиди към околните/ които и да са те/, посягане  да удари/ не е семеен модел/ или непремливо  поведение/ О, ужас! Родителят съм аз и  като такъв аз преценявам, кое по моите стандарти е приемливо и кое не!/. Примери бол...но и моят синковец изскочи на платното и оцеля! Простете ме майки- богини, че го ошамарих! Предпочитам да е див и жив пред това да е безкрайно много пъти уговарян и да е прекрасно петно на пътя по Фен шьй или по Монтесори.

Общи условия

Активация на акаунт