Професионални серии за коса- тема 150

• 57 184
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Не, възстановяващата серия на Лалга идва леко протеинова за мен.
Когато ги използвам едновременно /Ш и М/ ми отнемат от обема, но когато използвам друг, по-лек шампоан с маската косата ми става уплътнена, пригладена, без фриз.
Ампулата веднъж на 2 седмици ползвах, като за едно измиване ми е достатъчна половин ампула, тъй като аз съм с нормална на гъстота коса, фин косъм, а и дължината ми е малко под раменете в момента, но етажирана. Слагам я само по дължините. Simple Smile
Серията за обем на Лалга излезе скоро, аз я изпробвах от мостри, но уау обем не получих от нея!

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 21:08 от krystall

# 256
  • София
Мили момичета, реве ми се!! Cry
Март месец от черна станах кестенява. Фризьорката ме обезцвети хубаво, после боя, цветът стана хубав, но от тогава започна кошмар!
Косата започна да цъфти, стана твърда, а най-големият ми кошмар е накъсването !!! Sob
В момента от плътна коса на черта имам етажи! Всичко стана от накъсването... Реша се само в душкабината или на прозореца, защото косата ми се къса кошмарно много!
Най-лошото е, че дадох една торба с пари... Последно оставих 200лв в златна рибка... ММ вече се чуди как така през месец оставям толкова пари за шампоан и маска ....
Нещо не мога да оцеля, а и страхотно тъпи съвети получавам от консултантите! Една дама ме убеди да вземе някаква страхотна нова серия на Керастас срещу накъсване- светло розова, а от нея още повече ми изсъхна косата....

Моля ви, дайте ми съвет какво да правя срещу това накъсване! Искам да остана с коса на главата! Cry

Какви продукти имаш?
Как ги ползваш?
Може ли снимка на косата?

Аз не препоръчвам меду, тъй като на моята узтощена обезцветена коса се сдобих с топла тел на косата.

Препоръчвала съм тук неведнъж:
1. Шампоан и маска терапист на керастас
2. Шампоан и маска joico moisture exteme
3. Маска morrocanol hydrate (сега има 30% в арлен).
Може да се ползва и след двата шампоана от точка 1 и точка 2. Само маската, без шампоан че е мн изсушаващ.
4. Термо нектар термик
5. Олио joico color

# 257
Мили момичета, реве ми се!! Cry
Март месец от черна станах кестенява. Фризьорката ме обезцвети хубаво, после боя, цветът стана хубав, но от тогава започна кошмар!
Косата започна да цъфти, стана твърда, а най-големият ми кошмар е накъсването !!! Sob
В момента от плътна коса на черта имам етажи! Всичко стана от накъсването... Реша се само в душкабината или на прозореца, защото косата ми се къса кошмарно много!
Най-лошото е, че дадох една торба с пари... Последно оставих 200лв в златна рибка... ММ вече се чуди как така през месец оставям толкова пари за шампоан и маска ....
Нещо не мога да оцеля, а и страхотно тъпи съвети получавам от консултантите! Една дама ме убеди да вземе някаква страхотна нова серия на Керастас срещу накъсване- светло розова, а от нея още повече ми изсъхна косата....

Моля ви, дайте ми съвет какво да правя срещу това накъсване! Искам да остана с коса на главата! Cry

Какви продукти имаш?
Как ги ползваш?
Може ли снимка на косата?

Аз не препоръчвам меду, тъй като на моята узтощена обезцветена коса се сдобих с топла тел на косата.

Препоръчвала съм тук неведнъж:
1. Шампоан и маска терапист на керастас
2. Шампоан и маска joico moisture exteme
3. Маска morrocanol hydrate (сега има 30% в арлен).
Може да се ползва и след двата шампоана от точка 1 и точка 2. Само маската, без шампоан че е мн изсушаващ.
4. Термо нектар термик
5. Олио joico color

Първоначално след обезцветяването използвах Митик оил на Лореал, след това фризьор ме постветва да си взема маската за възстановяване на Лалга. Само от нея бях доволна, свърши ми и отидох до златна рибка за нова, от там консултантката ме посъветва да взема на Керастас- Генезис, каза как косата ми щяла да спре да се къса и т.н.
Взех Керастас и от тази серия косата ми стана по-зле, сега стоят почти пълни в шкафа.😭😩
Пак отидох до златна рибка, тогава ме посъветваха да взема на Лакме шампоан, балсам и олио. Като цяло серията е хубава, горе където са корените и новата коса , косата става страхотно мека, но надолу обезцветената коса не чак толкова. Не бях в София, а и вече след толкова хвърлени пари използвах до край Лакме Био Арган серията. И сега съм в позиция в която не знам какво да правя, а видях как бритона ми и горните слоеве на косата ми са станали с по 10см по-къси от другата част на косата.....

# 258
  • София
Violeta-Vili ами..зареди се с търпение също. Казано от личен опит, защото аз също съм с накъсване на горния слой коса и отпред и то още от 2018 г. до момента. Въпреки, че повече от 1 година не използвам преса почти никога, половин година не слагах никаква боя, всеки месец подстригвам и започнах с профи сериите миналото лято (по-сериозно тази пролет) и пак нямаше някакво видимо подобрение. Та, освен с продукти се зареди и с търпение. Но да не те отчайвам- при теб може и по-бързо да се възстанови.

# 259
  • София
Така не можем да прецебим дали косата има нужда от протеин или хидратация затова задължително ти трябват две серии.
Но аз гарантирам за комбинацуята joico moisture surge shampoo + moroccanoil hydratation и за терапист. Ефект веднага злед измиване

# 260
  • Варна
Щом косата се къса е ясно,че и е нужен протеин. Проблемът е обаче той да се наслагва постепенно и редуван с хидратация,за да е правилен процеса и да не започне да се троши.

Violeta_Vili за да не тръшкаш по 200лв в рибата ти давам примерен протокол за постоянно ползване.
Считам,че в момента косата ти е хидратирана с тоя арган/дяволите да ги вземат Рибите с техните Лакмета дето ги натикват за щяло и нещяло Rage/.
1.Маската на Напура С9 в комбинация с ампулите М9. Към тях протеинов до балансиран шампоан да речем Меди биокленз/с него ще вкараш и малко грижа за скалпа,за да расте по-бързо косата/.
Финиши Маракеш ендз и олио на суха коса.

Ампулата е пръскало и се нанася на суха коса преди шампоана. Една ампула на коса до средата на гърба стига за два до три пъти тъй,че можеш да си купуваш по една две не е нужно да вземаш кутия. Пръскаш на суха коса и после сушиш със сешоара. Аз съм минавала и с пресата на най-ниската температура.
 Миеш с биокленз като шампоанираш само скалпа и не се оливаш с количеството шампоан.
 Нанасяш маската на 2-3 см. от корена,разресваш с едър гребен и свиваш под шапка за баня. Загряваш със сешоара и стоиш поне половин час.
Изплакваш и нанасяш серума за връхчета. Сега предполагам,че ще ползваш и сешоар,но се откажи от опъването с четка за известно време. Сушиш отдалеко и с хладна струя. Хубаво е да имаш някаква хидратираща, кремообразна термозащита. Нектар термик е ОК,Тая за дълга коса също. По-бюджетна е тая на Олиесета и също е добра. На суха коса някакво олио -все са ти набутали рибите някое.
С тоя протокол миеш 3 пъти и наблюдаваш косата. На четвъртия път нанасяш преди миене на влажна коса да речем аргановата маска и постояваш половин час. Миеш с Генезис Ш и след него маската ама не като в казармата. Нанасяш маската,масажираш кичур по кичур по посока на косъма,слагаш шапка за баня и загряваш със сешоара. Изплакваш и пак маракеш и термо.
Така редуваш 3:1 и наблюдаваш косата .

ПП: Биокленз вероятно ще ти се стори премиващ но не е. В началото косата ти ще го усеща така,но ще изтраеш. Шампоана е хубав и чисти натрупвания. Маската ще тушира тоя негатив. Шампоана е лечебен и работи-
проверено.

Много ме е яд,че спряха маската на Епруваж. В такива ситуации работеше безотказно.
В интерес на истината филърът на Олиесета също би могъл да се тества в комбинация с ампулите на Напура,но определено е по-слаб от маската с9.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 07:36 от prinzesata

# 261
  • София
Здравейте, момичета! Напоследък започнах да си къдря леко косата с преса и много ми харесва как изглежда, но ми е малко трудно с пресата.. в търсене съм на хубава маша, ще се радвам на препоръки. Хвърлила съм око на тези две - https://otto-boutique.com/product/%d0%b8%d0%bd%d1%84%d1%80%d0%b0 … 0%be%d1%81%d0%b0/ и https://otto-boutique.com/product/%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%b0-%d0%b … 0-19%d0%bc%d0%bc/. Приемам всякакви предложения независимо от цена/марка, стига да сте доволни и машата да е поне малко по-щадяща. Благодаря
Научих за тази маша тук във форума и я поръчах много скоро след това. Имам я от 2 седмици някъде и смело мога да кажа, че е най-доброто, което съм виждала и имала самата аз! Понатрупах доста машинки през годините, продадох някои, и още имам около 5 които се подмятат из нас. Тази маша работи уникално! Сама правя цяла коса на два етажа, разделена за около не повече от 9 минути. Супер доволна съм от нея! Heart Eyes
https://technoarena.bg/product/masha-za-kosa-bamba-surfcare-800- … ic-wave-pro-18688
Косата ми е под раменете, плътна лъскава и здрава!
Не ползвам термозащита, професионални шампоани са противопоказани за скалпа ми, рядко слагам вече и финиши за коса. Премахвам пластмасата от косата и главата си, до колкото е възможно....

# 262
  • София
Аз смятам че биокленз и маската на Напура не са достатъчно силни за късаща се коса.
Не знам колко е зле косата в случая, защото снимки така и не видях, но моята коса е била изгорявана, накъсвана , оплитаща се и какво ли още не и примерно при мен и до днес не съществува вариант да сложа маска и да разреша с гребен.
Това при мен е невъзможно и непреооръчително за коса в такова състояние, тъй като половината коса остава по гребена.
Като цяло ако косата се къса толкова колкото е описано спасение няма, но може поне леко да се подобри.
Опасно е и да се прекалява с прoтеина, мисля че си трябва хидратация също.
Поне при мен след меди ако ще да сложа на косата си шише зехтин косата е суха, и маска не оправя положението.
Затова препоръчвам друг шампоан щом дори след генезис е суха.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 20:37 от Мélisande

# 263
Според мен такава късаща се коса с унищожена структура малко или много, е един от малкото видове коси, които само ще профитират от преуош с кокосово масло. Кокосовото масло има ,,афинитет" към протеините, хидрофобно е и реално предпаэва структурата на косата при къпане като не поэволява на косъма да се ,,надува" с вода и да е крехък в това си мокро състояние, а също и омегите в него се свърэват с протеиновите връэки или нещо от сорта (не помня термина), предпаэват ги от още по-голяма вреда. Кокосовото е едно от най-дълбоко пенетриращите косъма масла и е ,,въэстановяващо". Освен това кокосовото е маэнина, и когато косата, напоена с кокосово, се среше преди миене, след това иэмиването и раэресването е в пъти по-лесно и не се эаплита така по време на миене. В съчетание с хидрофобните и предпаэващи кератина свойства на маслото, эа мен то е идеалният преуош эа такива коси. При една эдрава коса обаче може да действа прекалено иэсушаващо, эащото эдравите коси нямат нужда от описаните действия по-горе, може да стане напротеинчване или косата да спре да поема достатъчно хидратация. Эатова аэ не полэвам кокосово масло-моята коса е эдрава, но при майка ми, която е с иэрусена коса, както и при една приятелка, на която го препоръчах, действа много добре. След това според мен грижата трябва да включва шампоан, който добре иэмива маслото, не эадължително медисютикълс, эащото те са беэсулфатни и може да не се справят, протеинова маска от типа Терапист или Архитект на керастас или пък Редкен Екстрийм (много силно я препоръчвам) И втора, хидратираща маска, или хидратиращ балсам, с който да се стои повече време. След това финиш и олио, да. Аэ не бих полэвала сешоар докато косата се пооправи, бих ходила с прическа на кок, ако не я уврежда допълнително естествено. Най-добре всякаква топлинна обработка да се остави. И така всеки път докато укрепне с постепенно косата, после бих раэредила преуошовете с кокос.

П.с. като шампоан вместо такъв эа растеж бих полэвала редкен екстрийм или архитект/терапист, абе нещо протеиново докато косата укрепне. Вече на втори етап бих се концентрирала в грижа эа скалпа да расте бърэо, эащото усилията трябва да се концемтрират според най-актуалния проблем. В момента той е, че косата се къса на етажи и това унищожение трябва да се спре. Протеинов ш, евентуално редуван с балансиран, е по-удачно от специалиэиран эа скалп, също така тоэи на Редкен специално идеално се справя с кокосов преуош. Това също е важно, ако решите да следвате моето првдложение иначе ори първото маэнеене на косата ще се откажете. Парите эа ампули бих вложила по-скоро в маски и шампоани-серията редкен екстрийм или терапист/архитект+някоя силно хидратираща като нутритив маскинтенэ.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 11:13 от snowwhite12

# 264
  • Пловдив
Косата ми започна много да се заплита на врата от жилетките. Какво препоръчвате в такава ситуация? Когато бях с дълга коса нямах такъв проблем, сега е малко под раменете.

# 265
Мили момичета, благодаря за съветите.
Ще ги прочета няколко пъти, за да осмисля информацията.
Съжалявам, че не съм прикачила снимка, след подстрижка и фризьор съм и сега косата ми изглежда пригладена, трябва да изчакам аз да се измия, за да покажа автентичен вид.

Мисля че мога с широк гребен да мина през косата докато съм с маска.
Освен накъсването стои твърда и като си движа главата не се мърда с лекота като коприна а стои като препарирана.

# 266
А в момента с кафява коса ли си?

# 267
Да. В монента съм 7ца. И това целях като резултат.

# 268
  • Някъде там
За накъсване на косата на мен много ми помогна този балсам
Правих си доста експерименти с косата и я боядисвах доста често миналата и тази година.
От няколко месеца правя само и единствено корени.
Отрязах много от косата си.
Около ключицата ми е.
Боядисаха я последно август в кестеняв цвят като моя.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 23:22 от Искрица

# 269
7цата не отива ли вече към русата гама? Най-добре наистина да качиш снимка да видим цвета и пораженията. Innocent
Да знаеш днес маската Терапист е на 49лв намалена в Нотино, за сравнение в Златна рибка е 72лв  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Шампоана също е на по-ниска цена в Нотино, а и над 50лв доставката е безплатна.
Скрит текст:
Да. В монента съм 7ца. И това целях като резултат.

Общи условия

Активация на акаунт