Професионални серии за коса- тема 150

• 57 174
  • 755
  •   2
Отговори
# 270
  • Варна
Мелисандре да маската на Напура не е най-силния протеин,но ако забелязваш я препоръчвам заедно с ампулите от серията. Който ги е ползвал е наясно,че това е кератин в чист вид и в комбинация с маската ефекта е съизмерим с кератиновото протезиране на ланза с концентрат за възстановяване. Нееднократно съм спасявала косата на диването с тоя протокол и знам как работи.
Идеята е сравнително бюджетен протокол.
Грубо сметнато ще и трябват повече от 300лв за продуктите препоръчани от теб,а смахнатите,които харчим подобни суми на куп/изключвам черен перко/ не сме много Grinning

За кокоса съм съгласна с snowwhite12 но нека е преди миенето с Генезис. Преди кератина няма смисъл.

Искрице Heart теб с бляскавата тъмна коса няма да те коментирам. От едно време винаги си имала една от най-блестящите коси в тая тема.

Косата ми започна много да се заплита на врата от жилетките. Какво препоръчвате в такава ситуация? Когато бях с дълга коса нямах такъв проблем, сега е малко под раменете.

Навеждаш главата надолу и олио по дължините от врата. С други думи финиш от долната страна на косата и ще миряса.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 21:56 от prinzesata

# 271
  • София
Ще пробвам маската в комбинация с ампулата, понеже отдавна съм хвърлила око на кератиновото протезиране ама в момента нямам излишни 200 лв.

Просто според мен безсулфатни шампоани за коса в критично състояние  не е мн добре

# 272
  • Варна
За последното съм готова да се съглася с теб. Аз лично бих набила един Архитект без да се замислям,но говорим за моята коса и моя скалп. Факт е,че и архитект и терапист не са шампоани за постоянно ползване. В дългосрочен план могат да навлекат проблеми и на нечувствителни гледани скалпове като моя например.
 С9 шампона на Напура също е безсулфатен,а той си е баш шампоана от серията. Не го препоръчвам защото лично аз не го харесвам никак.

# 273
Да отбележа официалния старт на обгрижването с ампули на Напура, след три месеца ще пусна снимка, да сравним има ли междувременно резултат Nerd

Засега само мога да отбележа, че ампулата за почистване "Purify T|1 post" има много силен мирис и малко се притеснявам как ще е утре, тъй като имам две срещи в офиса и то в по-малките помещения, та.. Как е при вас? На другия ден усеща ли се? Мия си косата през два дни в нормалния случай през есента и зимата.

ПП Подновявам: не мирише тази сутрин, никакви проблеми с ампулата Relieved

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 08:28 от Анонимен

# 274
Дами, мога ли след стоене известно време с ампула Стаминген да сложа матиращатата маска на Лакме? Вече съм на трета ампула Стаминген, стоя около десетина минути с продукта.

# 275
Здравейте,  момичета! След стотици левове и огромни грижи за косата ми си отгледах доста добри дължини, но в същото време забелязвам едно оредяване на косата над челото. За пръв път го забелязах на снимки, след като се загледах видях, че косата е доста оредяла отгоре. Как е възможно при прекрасни дължини....Маслени маски правя всяка седмица. Всички известни терапии ги имам. Единствено се сещам как се боядисвах лятото един път с Мажарел и я почувствах много зле на скалпа си, макар че повече от 6% оксидант не ползвам.
От една седмица по препоръка на съфорумките закупих Целаген Медискюлс,  но тази сутрин видях, че кожата на главата ми е страшно зачервена. Мисля да изчакам 1-2 дена да се успокои и ще продължа.
Много съм притеснена.

# 276
lora_1 усетила ли си драстичен косопад в последно време, повече падаща коса от обичайното? За какъв период от време наблщдаваш това оредяване? Сещам се за хормонални проблеми или други здравословни, които могат да причинят косопад и съответно оредяване, но то по скоро е цялостно, а не само в горната част. Има ли наследствена обремененост, жена от рода с проблеми с косата, или пък ако носиш редовно опънат кок/конска опашка, може с времето да причини такива проблеми?  Ако е от скоро проблема и видиш резултати до 2-3 месеца от Целаген значи всичко е окей, но ако няма подобрение/задълбочи се, бих те посъветвала да посетиш доктор и да пуснете изследвания.

# 277
Аэ бих подобрила храненето и бих вкарала витамини след тестване на нивата им. Това е много често срещан проблем. Примерно при нисък феритин, б12, хемоглобин, цинк, мед, биотин косата може да оредее, дори да има косопад. А и животински протеин трябва в менюто и то достатъчно, наред с растителен. Всичко тръгва от хранене и тренировки, дори хормоните.

# 278
А какво пречи да се оформя косата с кръглата четка? Получава се повече от добре,прибира фриза,гланцира. Е косата не е права като праз,но е доста по-щадяща от пресата.
Моята откровено си признавам,че не я ползвам,но  аз и предпочитам да си ходя къдрава/по-често рошава Grinning/.  Иначе скоро се присетих,че имам четка за изправяне на Исо и я изкарах. С нея при дълга коса е доста по-лесно отколкото с въртящата.
Като цяло след доста години вече не съм толкова върл противник на пресите и топлинните уреди. Ако се ползват грамотно,с хубави термозащити и общата грижа за косата е добра кой знае каква вреда няма. Естествено това не означава да се пече косата ежедневно на 230гр.
Принцеса, може ли да дадеш линк към тази четка за изправяне. Имам кръгла на Оливия с глигански косъм и съм доволна от нея, но ако е по- лесно с другата, бих опитала.
Момичета, има ли код за отстъпка в момента в Арлен? Искам да си взема боя за корена, но да не е безамонячна. Харесвам oway, но не ми покрива белите коси. Какво бихте препоръчали? Дължините са ми 7ца, но в корена слагам по- тъмно.

# 279
Лора, какви маслени маски правиш?
На мен ми пада повече коса например, когато използвам маската на Макадамия.

# 280
  • Варна
lora_1 Целаген е доста хард продукт. Не го ползвай ежедневно и само след миене да го нанасяш пак си има ефект и то много добър.
Относно твоето оредяване е възможно да имаш някакви вътрешни липси,които дори изследванията не ги хващат. с други думи показателите са в норма,но балансът куца.
Качествена омега 3 винаги е полезна и да речем вечерна иглика през месец доста балансират нещата.
Стотиците похарчени за мазила не са гаранция нито за хубава коса нито за хубава кожа. Ако не са нашите продукти всичко е безпредметно.
Има ли вариант да си пресолила супата както обичам да казвам? И прекаленото клепане понякога не е от полза.
Маслените маски са добри,но когато се нанасят по скалпа трябва да съдържат неща хранещи фуликулите и същевременно ненатоварващи скалпа. Аз съм си направила един маслен микс от ему,облепиха и камелия с безсмътниче който по принцип ползвам за лице,но чат пат го нанасям и по скалпа.
 Знам,че в темата има много противници на маслата,но те не предизвикват косопад. Масажът с масла просто освобождава  космите,които е трябвало да паднат да речем в рамките на месец  и картинката става трагична особено ако така или иначе сме с косопад.
Пробвай да нанасяш Целаген всяка вечер с масаж,но без да се поливаш с него. 10-12 апликации за целия скалп и най-вече там където забелязваш оредяване.  От него се зачервява скалпа да,но утихва в рамките на десетина минути. Друг дискомфорт освен зачервяването имаш ли?

OliaMirchovska за мен дърпането на косата с четка е сешоар е равносилно на печенето с преса даже някой път и по тормозещо.  Това е така защото по принцип съм си с две леви и хич не умея да работя с проклетията Grinning.
Четката ми на Исо си я купих в някакъв принцип на идиотия преди повече от 2 години. Имат щандове в моловете. Китайци са,но доста прилични китайци бих казала. Е такава е https://beautybg.bg/product/brush-pyt-black/ и ми харесва защото с нея си оформям косата за 5-6мин. без много да се старая. Не я препоръчвам обаче-да се знае.
Специално съм си купила тяхна преса/не,че често я ползвам/ защото температурата им се регулира от 60 до 230гр./на четката също/ и са много добри за термо терапии. Примерно ампулите ц9 на напура ги минавам с нея след като косата изсъхне на 60-70гр. Терапията нутритермик също. Въобще терапии,които се сушат на косата могат да се минават с такава преса.
Повече харесвам въртящата четка на Ровента,но на дълга коса е тегаво с нея.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 08:13 от prinzesata

# 281
Малко извън темата, извинявам се, но как да разбера, кое омега 3 е качествено? Има и за 20лв, има и за 120лв, примерно.

# 282
Чистотата на омега продукта може само в лаборатория да се докаже. Някои марки се подлагат на такива неэависими контроли. Концентрацията на епа/дха в 1 гр рибено масло я пише на етикета. Евтините продукти имат ниска концентрация. Като цяло цената не е решаваща, но добър първи ориентир. Аэ не купувам омега 3 от лидъл/дм примерно, там има и эа 3 евро или нещо от сорта... След това сравнявам концентрацията в една капсула и гледам да е етаблирана марка на паэара.

Най-добрият иэточник на омега 3 е рибата всъщност и има иэследвания, които докаэват, че 2-3 пъти седмично маэна риба е дори по-ефективно от омега капсули.

# 283
  • Варна
snowwhite12 по принцип си купувах години наред омега от iherb. Магнолия е давала линкове назад в мненията си нееднократно. В темата за сайта Денис също препоръчва. В момента от близо 4 месеца пия една скъпотия/не е чак толкова скъпа де/ Grinning защото ми е част от програма за лечение на друг проблем. Склонна съм да повярвам,че е читава защото като цяло продуктите на марката ми действат страхотно. Не искам да звучи като реклама.

# 284
  • София
Между Омега 3-5-9 и масло от вечерна иглика - кое е по-удачно да изберем (с по-добри ползи за косата)?

Общи условия

Активация на акаунт