Професионални серии за коса- тема 150

• 57 833
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Prinzesata,
Благодаря за мнението!
Смятате ли, че ако добавя още продукти няма да утежнят косата и да почне да се омазнява още по-бързо?
И имате ли препоръки за добри маски и еластисайзъри?

# 556
Не се омазнява по-бързо. Зависи от продуктите.
Честно казано от шампоана на керастаз за мазни корени и сухи краища изобщо не бях доволна, клепнала безформена коса..
Откакто използвам балансирани продукти, а не с насоченост за бързо омазняване косата ми е много по-добре

# 557
Let it be, вземи си Ф. Кингсли за обем или Мароканойл за обем. Чудесно се отразяват на тънки коси. Simple Smile

# 558
Let.it.be, защо си решила да ползваш шампоан за суха коса щом корените ти се омазняват бързо?

# 559
Let.it.be, защо си решила да ползваш шампоан за суха коса щом корените ти се омазняват бързо?

Понеже преди ползвах такива за мазен скалп и ми се появяваше ужасен пърхут... С хидратиращите е с една идея по-добре, но знам ли, може и да не нацелвам правилните продукти.

# 560
Аз съм с мазни корени и си ползвам хидратиращи и протеинови продукти, мазните корени просто ги мия на 2-3 дни.
За дължините клепам маски, балсами, финиши.Няма как шампоанът да ми реши там проблемите.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 13:40 от ДХ3

# 561
  • София
Момичета, я да питам за Олаплекс, аз чинно измивам с шампоан след 2ра стъпка, но някъде из темите прочетох, че втора стъпка използвате без да отмивате, каква е идеята да не се отмива и мога ли да си правя терапията на измита с ДПШ коса, без да мия с шампоан след 1+2?

# 562
Let.it.be и аз не виждам хидратация за дължините.Филърът не съм го ползвала,но като гледам състава си е доста протеинов,балсамът,предполагам Pro longer, е също с доста силна протеинова насоченост.
Шампоаните,мазен скалп не бих мила с шампоан със силикони и масла.Ползвай по-чисти шампоани за нормална коса.
Финишите,по мое мнение,всички спрейове с фиксация малко или много матират и изсушават косата.Пръскай само към корена,ако държиш да си ползваш Лакмето.Към термото на Олиосета добави нещо по-силно хидратиращо.
И последно,мий косата по-често с мек ДПШ, щом косата ти е тънка,поне 2 пъти в месеца.

# 563
Здравейте, бихте ли ми дали съвет, според вас какъв продукт трябва да използвам за да стане косата ми гладка по върховете? Тук е като чумава и изсъхнала естествено, обикновено е на масури и е доста загладена тогава, но не се ле постарая да ги оформя е така. Ползвам изглаждаща термозащита, защото ползвам сешоар отдалече да не лягам с мокра коса. Не плозвам други уреди. Но е чуплива по върховете по принцип
Дали някакъв крем или преди измиване масла? Или иска много силикон в продуктите?

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 14:02 от VanillaCaramel

# 564
Според мен косата ти е доста хубава. Някакви финиши ти трябват, да подчертаят къдриците и да оберат фриза малко. Какво използваш като шампоан и маска?

# 565
Ванила, косата ти е чуплива от това, което виждам, и няма как да стане гладка като в корените беэ оформяне.
Встщност може структурата да е эагладена, но не трябва да очакваш да ти е права косата.

Аэ виждам иэсушаване по дължините и леко нарушена структура, което според мен е от боята (с професионална боя ли се боядисваш или с тип гарниер/лореал от аптрката?). Според мен ти трябва просто добра грижа эа эаглаждане на структурата малко, евентуално по-щадяща боя и особено важно: или да иэправяш косата с нещо, или да я стилиэираш според натуралното й състояние (чуплива) с подходящи продукти и да не я сресваш на сухо...

# 566
Не я боядисвам. Използвам натурална къна на Cultivators. По дължините от рамото надолу е с къна в която, обаче, имаше парафенилендиамин и вероятно от там е изтощинието.
На едри масури става по върховете, тук е така заради това, че е била на плитка леко влажна след сушене.
Ползвам Macadamia rejuvenating шампоан и маска във висока туба с мед на Garnier.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 13:58 от VanillaCaramel

# 567
Момичета, сутрин се събуждам направо с едни фльонги отзад на тила... От както започна да расте косата, след като се беше пооскубала много ми се заплита . Мисля, че Принцесата /може и да бъркам/ беше споделила линк на дама, която шие копринени калъфки. Не успях да го открия с търсачката. Ако някой го е сейфнал, може ли да ми го припомни?

# 568
Не я боядисвам. Използвам натурална къна на Cultivators. По дължините от рамото надолу е с къна в която, обаче, имаше парафенилендиамин и вероятно от там е изтощинието.
На едри масури става по върховете, тук е така заради това, че е била на плитка леко влажна след сушене.
Ползвам Macadamia rejuvenating шампоан и маска във висока туба с мед на Garnier.

Къната си е боя и не винаги толкова щадяща колкото се предполага. Понякога е в състояние да съсипе косъма, эависи и от качеството й 

Щом косата ти става на едри къдрици по дължините, а в корените е права, както и от това, което виждам, си отговаряш абсолютно на дефиницията эа чуплива коса, може би тип 2б, макс 2ц. Съответно аэ бих постнала снимка в натуралното й състояние, а не след плитка/сресана, эа да се види как се къдри. По това също се поэнават много грешки в грижата и структурата.

# 569
  • София
Момичета, сутрин се събуждам направо с едни фльонги отзад на тила... От както започна да расте косата, след като се беше пооскубала много ми се заплита . Мисля, че Принцесата /може и да бъркам/ беше споделила линк на дама, която шие копринени калъфки. Не успях да го открия с търсачката. Ако някой го е сейфнал, може ли да ми го припомни?
Поръчвала съм си от тази жена. Много е коректна! Потърсете я във FB - Гергана Сърбова

Общи условия

Активация на акаунт