🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 2 (14.09 - 19.09) 🐄

• 30 885
  • 622
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Грешката на Живка според мен беше, че не обсъди хубаво всичко с ратаите, а тръгна веднага да ги излага пред другите.

# 361
  • Пловдив
И аз останах с впечатлението, че Георги свърши сутринта повече неща от Ралица.
За ярето същото си го помислих за гушкането.

# 362
  • София
Не ми харесват новите правила, повечето дуели и арената. Друго са си вечерните битки на обособено място, с насочващите светлини. Много по-компактно за нас зрителите, човек се съсредоточава и следи какво става. Сега ми е на една поляна, на която се виждат 100 съоръжения, предварително поставени, както за децата правят забавления на детски лагери. Човек е с усещането, че няма край, като на конвейер, така напрежение няма.

И в ИВ е всичко накуп, но там някак са подредени различните части на игрите и камерите не ги показват, а може би и това, че на пясъчен фон опростява за окото игрите и изпъкват елементите.

Вчера епизодът иначе беше готин, точно, защото нямаше безсмислени битки, беше ми интересно как им се развиват отношенията. Има потенциал за интересен сезон, участниците се различни.

# 363
  • София
Хм, кастът изглежда обещаващ, но нещо започват да ме губят с новите правила и условия. Не ми харесва арената, не ми харесва, че ще играят на 40+ градуса, не ми харесва, че дуелите ще са разкъсани в два дни... Със сигурност е субективно усещане, но някак несериозно ми стои тази полянка, лековато, не мога да го усетя като сериозно състезание, не ме вълнува и не ме кара да тръпна като в предишните сезони. За игри за храна или за подслон, за някакви привилегии е ок, но за дуелите ми е неприемливо.
И какви са тези глупости? Ден първи: "Дайте всичко от себе си, играйте на живот и смърт, защото мястото, което ще си извоювате, ще е ваше до края на престоя ви." Ден четвръти: "Който падне на дуела, няма да си тръгне, но отива под навеса." No Mouth
Живка си навлича доста негативи с това фермерство, но явно желанието й да покаже колко е организирана и способна, е по-силно от идеята да играе разумно. Добре се справя засега със задачите, само грешките в комуникацията й правят лоша услуга.
Сийчето Лукса наистина е добродушна и незлоблива, само дето е доста простовата и досадна, не знае кога да млъкне. Това сватосване толкова грубовато и нетактично го докарва, като слон в стъкларски магазин е - никакъв финес. И представата й за лукс и класа е доста сбъркана, но в крайна сметка всеки има право на лош вкус. Joy

П.П.: Ния, точно така го усещам и аз - няма напрежение.

# 364
Кого сватоса Сия? Уж гледах на бтв плюс /не знам как го търпите с толкова реклами/ и пак не хванах баш това.
Иначе Цвети и Пламен са готина двойка

# 365
 А каква беше тази глупост с даването на 10000лв? Те са влезли вътре с мисълта да се борят за 100хиляди. Ако всяка вечер на Иван му хрумват подобни тъпотии накрая може победителя да им дължи  пари.

# 366
На мен пък, обратно на повечето пищещи тук (които през годините мърмореха, че не дават повече битки, вместо ежедневие, но сега, пак недоволни),
абсолютно ми харесват новите правила за всичко! Арената също, а не се и знае как и къде ще бъдат дуелите  в петък и събота. Дори пак да е тук, много ми харесва. Старото съсредоточаване, ме напрягаше.
Разбрах, че само сега няма да има изгонени, но ще продължат дуелите с двама.
Много й се радвам на Анастасия (такова хубаво принцеско име има(от Романови)), не бих я нарекла к..... С....
Толкова забавна, позитивна. Само Георги почна много да ме нерви, засега другите са ОК.
Иване, (ако пак четеш тук), за мен сте се справили чудесно! Все си мисля, че последният сезон (това за всеки  от тях) е бил най-хубав и това е така, но само докато дойде следващия!
Изумявате ме всеки път с надграждане! Да не си й помисляте да се отказвате!
А на Вас двамата с Андрей съм Ви фен откакто сте почнали телевизионната си кариера.
Дори и с простотийте от време оно (нормално, бяхте малки), пак не съм спирала да Ви обичам, като Ваш зрител!
А най-ме кефи, как никога не сте крили от нас зрителя, какво сте вършили на младини!
А, туй, че не пораствате е Чудесно! Човек е на толкова години, на колкото се чувства!
Късмет с новия сезон! 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀Поздрави на Андрей, Мирон и т.н.!

# 367
  • София
Хубав епизод! Винаги харесвам такива епизоди в които дават работа, задачи, животни и взаимоотношения. Точно в това е чара и силата на Фермата, а игрите са само солта в манджата. Най-важната съставка, но не е основната, защото може и без нея, и пак да си сит! Simple Smile
Много сладки кученца, страхотни са!
Живка прекали. Дори и да е права, не си дава сметка, че нито на останалите фермери ще им хареса това което имаше да казва, нито на болшинството от зрителите. Можеше лесно да избегне всичко това, но шило в торба не седи. А в конкретния случай можеше да се разбере на четири очи с ратаите, а не да ги хока пред останалите и то при положение, че тя самата се успа.
Ето как понякога голямата уста и амбиция могат за един ден да ти прецакат цялата игра. Все още не е фатално, но сигналната лампичка е светнала и сега ще се гледа с едно наум за държанието и. Не е хубаво, когато още от първата седмица в играта си център на вниманието, защото нямаш право на грешки. По-различна е от Милена, но като цяло повтаря някои нейни грешки.
Георги пак го дадоха как се бара, където не трябва… Завършен бай Ганьо.
Иван ме изненада с тези два дуела, явно наистина искат да има повече игри този сезон, което е малко нож с две остриета, дано им се получи, ама ще видим.
Не се изненадах, че съперниците са същите. Искат реванш, напълно логично и човешко е. Макар че не виждам какъв реванш може да иска Ралица от Красимира, защото последната спечели дуела изцяло благодарение на Кирил. В този ред на мисли очаквам категорични победи за Кирил и Ралица. Не вярвам да се стигне до някаква драма и решителна битка.
Дано от другата седмица да може да се избира фермер, ратаи и дуелисти от всички фермери. Ще е много тъпо ако редуват домовете. Не ми харесва. Така се губи цялостната динамика на играта.
Иначе още едно важно нещо се разбра. Пак ще си имаме 5 дуела в събота, просто в петък ще имаме два. И така общо седем. Малко ми олеква Алманаха така, а той за мен винаги е бил много важен. Но да видим може и тук да са измислили нещо ново и да има някаква по-особена стойност, не знам.
Забелязвам една сформирала се групичка вече. Георги, Любо, Мариян и Деси. Но мога и да се лъжа, рано е още.
Хареса ми обичая с покровителя. Добър ход на Живка тук да избере актьора Кирил. Хем той се справи добре, за нас зрителите, хем и тя му е погъделичкала егото, което си е добър ход в края на фермерството и.
Анастасия ми хареса в епизода. Направи го още по-интересен. Просто добре и се получиха нещата със сватосването и с хумора, който вложи. Ако не друга има чувство а хумор и с нея ще е забавно, което предполага, че ще си създаде симпатии вътре, защото по-пернатите в устата хора, винаги по някакъв начин са респектирали останалите. А тя в случая не прави нещо лошо според мен. Забавлява си се, но лафовете и се получаваха. На мен лично ми бе интересно и не всеки умее тези етюди, които разигра.

# 368
  • Велико Търново
Кученцата са разкош!
Явно изборът на Мариян за име на овчарката е Кари. Но тя ще им разкаже играта. Satisfied

"Новите" правила, както ги наричат някои от пишещите тук, според мен са само за тази седмица.
И не, не са били 1000 неща, които е изброил Иван.
    1. Загубилите двата дуела ще отидат под навеса
    2. На техните места ще дойдат последните от техните възрастови групи
    3. Ако в края на сезона все пак някой от тези загубили спечели формата, ще трябва да даде 10 000 лв на този, от когото е загубил в дуела.
Нищо сложно.
Пък и много ме учудва как веднага бяха предварително "приложени" за целия сезон. Да, не са разяснени нещата от началото, но пък не може ли просто да се изчака развитието на събитията. Гадаенето, освен че често не води до верния резултат, почти винаги е свързан с мрънкане. Което впоследствие се оказва съвсем излишно.
И какви са тези глупости? Ден първи: "Дайте всичко от себе си, играйте на живот и смърт, защото мястото, което ще си извоювате, ще е ваше до края на престоя ви."
Не е точно така обаче. Беше казано, че живеещ в колибата или под навеса може да спечели по-удобно местонахождение, ако победи в битка някой от вече живущите там. В случая действително си "бягат" от казаното. Пак ще е в битка, но не с този, който ще се премести.

Мен не ме дразнят новите елементи в правилата, а и наистина просто приемам, че ще се разясняват с течение на сезона и толкова. Не виждам смисъл в някакви излишни задълбавания, водещи до нарушаване на вътрешния мир човешки Grinning Освен това наистина не може да се угоди на всички, а в крайна сметка не се знае дали с повечето битки не се удовлетворяват желанията на много повече зрители.
За т.нар. "вечерни" битки... те не са били чисто "вечерни". Снимките им са продължавали много повече от 12 часа. Все пак явно са се замислили не само за участниците, а и за хората, които ги организират и снимат.

R@N, освен Пламен и Цвети, Сийчето "сватоса" Ралица и Борислав, но каза, че ще наблюдава и Виктор в отношението му към Цвети. Бе подрежда ги тя. Не знам дали останалите фермери са я искали "любовната" нишка, ама Анастасия със сигурност я иска или има задачата да я иска Satisfied

Прави ми впечатление, че във финалните надписи не виждам името на Гуспата. Като "Координатор дуели и спец.задачи" е посочен Финдо.

А, и още нещо - съботните епизоди не са по 3 часа. С такава продължителност беше само първият.

# 369
Мерси, Дама Пика, даже цяла статия излезе за сватосването. Образ е Анастия, кефи ме много и противно на първоначалното ми впечатление се надявам да остане дълго, защото тя е свежия полъх в епизодите

# 370
Не знам дали до този момент, камерите не предават достатъчно ясно отношенията на  "сватосаните", но аз лично не виждам каквито и да е любовни искри между тях. Поне засега.

# 371
  • Велико Търново
Бе на мен Сийчето много не ми харесва. Твърде клюкарско ми е всичко.
Elunaria, от страна на Пламен има някакви повици, но само толкова. Затова и написах, че вероятно ѝ е задача на Анастасия Grinning  ама да видим. Че както е казал народът - "една лъжа, повторена сто пъти, става истина"...

Иначе още едно важно нещо се разбра. Пак ще си имаме 5 дуела в събота, просто в петък ще имаме два. И така общо седем.
Тук нещо не ми става ясно. Как се получават 7? Моля да обясниш, ако обичаш!

# 372
  • София
Не е точно така обаче. Беше казано, че живеещ в колибата или под навеса може да спечели по-удобно местонахождение, ако победи в битка някой от вече живущите там. В случая действително си "бягат" от казаното. Пак ще е в битка, но не с този, който ще се премести.
Това, че победилият "беден" ще заеме мястото на победения "богат", го обясниха още в началото и по тази причина не го намесвам, то вече е ясно и приемливо условие. Става дума за обещаното извън него. А то беше, че ако не те бие на дуел някой в по-кофти подслон от твоя, си оставаш, където си.

Дяволо, това не са 7 дуела, дуелът е един, просто игрите в него вече ще са 7, вместо 5.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 14:23 от Reinа

# 373
  • София
Иван го каза в края, поне това разбрах.
7 дуела вместо досегашните 5, като 2 от тези 7 дуела ще се играят/излъчват в петък, а останалото ще е в събота.
Което ме навежда на мисълта, че ще има промени и в точкуването, защото много лесно в събота може да се получи някой бърз дуел и разгромен резултат, а те винаги са запълвали около 150 мин. време с 90% битки.

# 374
  • Варна
Има нещо около Георги, което накара И и А да променят правилата за да го запазят за по-дълго.
Може би не е само това, че е наполовина мюсюлманин /всъщност не знам каква религия изповядва/, има нещо и в етноса.

Анастасия прилича много на една моя роднина /от страната на мъжа ми Trollface / - не я слуша много главата.

Общи условия

Активация на акаунт