Магията на изтока - тема 66

• 26 647
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Аз говорих за него. Не е филм, а сериал. Следя го всяка седмица.

# 331
  • вятърничава
Шим Ън Кьонг - как я запомних от един бегъл поглед на снимка и как се сетих за нея, и аз не знам. Снощи я гледах в The Journalist - политико-журналистическа драма.Мацузака Тори и  партнира, награди за нея, за него, за филма. Мацузака Тори дори не се съблече в този филм Wink (за първи път гледам филм с него, в който не се съблича). Майтапа настрана сериозна роля прави той, тя не ми хареса чак толкова.

# 332
Konin Todoke - епизод 3

Не мога да се отърся от усещането, че все още гледам Сенсей в Okaeri Mone, а не в Konin Todoke. Този 6-месечен маратон с Моне и това, че го гледах всеки ден през седмицата, така ми се е набило в главата, че едва ли ще излезе скоро от нея.
Същият е, героят му по нищо не се различава от този на Сугинами сенсей. Не си го представям Кентаро Сакагучи някога в крайно отрицателна роля или негативна светлина. Роден е за точно такива роли на доброто момче. Самата му визия, излъчване - няма как да бъде друг. Помня го в Tokyo Tarareba Musume, въпреки че го играеше малко играч, ами пак си беше добро момче на финал, че и в спешъла.

За Konin Todoke нямам забележки. Манга е, знам как реагират героите и какво се случва. Нана Сейно за манга героиня играе добре. Има моменти, в които ме дразни, но пък в други компенсира. На кантар ми е с реакциите си, но и рисуваната версия е такава, че и по-зле.
А как обичам Омочи, котаракът, аууу, размазвам се на неговите сцени. Малеее, такъв намусен оранжев дебелан и толкова спокоен, все едно не е котка, хаха. Искам да го нагуша и аз като Нана.

Трейлър на новия филм на Кентаро Сакагучи - The Last 10 Years, които ще излезе догодина в Япония.
Пак ще е доброто момче, което този път ще е влюбено в неизлечимо болна (ролята се изпълнява от Нана Комацу). Мелодрама по книга.

Nippon Chinbotsu - епизод 4

Ейй, много бързо взе да потъва Токио, да му се невиди, ама и успяхме да разведем най-после Шун с Манами Хига. То небостъргачи падаха като картонени фигурки. Брех, как ще се спаси наш Шун?
Научно-фантастичен роман, писан преди 50 години, та, гледам да не вдявам много, но все пак финалната сцена ме изуми, беше в стил Джон Кюсак спасява Аманда Пийт в 2012.
Харесва ми този дуел Кеничи - Шун. Дам, обичам да ги гледам заедно, един срещу друг, а Кеничи ядосан.
Кеничи и Рюхей се дразнят в Yuganda Hamon, тук Кеничи и Шун, ммм... Облизвам се като Омочи и аз.

# 333
Изгледах One the Woman. Доволна съм. Беше разтоварващо и по-скоро в пародийно-комичния спектър. Нещо като The Fiery Priest. Сериозното поднесено по лек и забавен начин, главна заслуга за което имаше И Ха Ни. Харесвам я тази жена, много позитивно излъчване има. Сега ми се ще да я видя в някоя по-драматична роля, а защо не и като отрицателна героиня.

Погледнах и Reflection of You, но от първи епизод почти нищо не разбрах. Мрачно, драматично и психарско на моменти. Ще му дам шанс още 2-3 епизода и ще реша дали да го продължа.

Новите корейски сериали, които вече започнаха да се излъчват.
Secret Royal Inspector & Joy - понеделник и вторник
Happiness - петък и събота
Dr. Brain - продукция на Apple TV, излиза в четвъртък

И два по-младежки сериала пълни с разни идоли от различни групи.
Let Me Be Your Knight - неделя
Idol: The Coup - понеделник и вторник

# 334
  • MJF
Другата седмица ще се докопам до моите машини и ще се върна назад, щото много неща пропуснах да коментирам тази и миналата седмица, но сега защото надникнах и ....... Аз трети епизод на Nihon Chinbotsu: Kibo no Hito  го изгледах на 4-5 части щото ме прекъсват все "домашните любимци" но видях  финално че тез двамцата-  Шун-Кеничи тепърва ще имат редица поводи за конфронтации. Значи да си взема укива- та  като се запътя към епизод 4. Няма да потъвам заедно с Токио я.  Stop

# 335
Gunjo Ryoiki - епизод 3

Интересно ми е, макар и да ми идва малко наивно на моменти, а и на финал в новия епизод прекалиха с тази супер-дупер корейска музикална звезда, която изведнъж всички разпознаха.
Сериалът е правен конкретно за Шим Ън Кьонг, не знам с каква цел и то по националната японска телевизия?!?! Трябва да видя кой е сценаристът, на английски няма информация.
Корейка в Япония? Не ми се вижда много удачно. Тя си правеше кариера на родна земя и не разбирам какво стана, кой я продуцира, че така я засилиха на островите, че и в главна роля?! Има нещо гнило... Малко са японките, че правим внос Made in Taehan Minguk.

Super Rich - епизод 4

Айде, тук стана любовно, че и Кейта Мачида, a и малкия влюбени в нея. Тоя фарфалак се хвана като бездомно и гладно куче за подхвърлен кокал. Оффф, от това се опасявах.
Нито много добро, нито много лошо мога да кажа за този сериал. Върви някаква история, в която главните герои се опитва да оцелеят в бизнеса, не е пропусната и темата за приятелството, подкрепата в трудни моменти, добрите примери - обичайното японско. Става за гледане с прехвърляне тук-там. Обаче, ако ми забият в някаква любовна картина с малкия и анегото, а, не.

И да завърша с нещо приятно - гледах и 6-ти епизод на Yuganda Hamon.

Кеничи и Рюхей. Рюхей и Кеничи. И това май само стига.
Темата на сериала е актуална, особено в наши дни. Фалшивите новини и как могат да съсипят нечий живот, буквално.
Рюхей е в много хубава роля, точно за него. Вярвам на героя му, журналист, които иска да поправи грешката си и да разкрие цялата истина, да помогне.
Остават още два епизода до финал и нямам търпение да ги видя.
Винаги е най-добре и приятно човек да завършва с класиците в съвременното японско кино. Някак удоволствието е по-голямо.

# 336
Е, както вчера се чудих дали да продължа с гледането на Reflection of You и в края на втори епизод се появи Ким Дже Йонг. Везните рязко се наклониха в посока "ще гледам" Mr. Green newsm08.

Скрит текст:
Тя е омъжена за богаташ. На пръв поглед двамата се разбират независимо, че свекървата недолюбва снахата, както обикновено Smirk. Имат дъщеря, която по заповед на "всесилната свекърва" е изпратена да учи в Англия. От скука Тя започва да взема уроци по рисуване от едно лъчезарно момиче и двете се сприятеляват. Един път девойката изпраща гаджето си да проведе урока вместо нея. Да, ама гаджето хлътва по каката и след време двамата заживяват заедно в Ирландия. Тя ражда дете от него, но в един момент взима детето и се връща в Корея при мъжа си.
След години бившата приятелка и учителка се появява отново и започва отмъщение.

Редакция:
И той се появи, но след претърпян инцидент е бил в кома няколко години в болница в Ирландия и сега е с амнезия и не помни нито каката, нито, че е живял с нея.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 15:13 от 2в1

# 337
И аз го гледам, т.е. прехвърлям само неговите сцени, останалото не ме вълнува. Напред съм с епизодите излъчени в Корея, та, чакат те още изненади. Неприятни, де, но ти си знаеш, след като гледаш корейско.
Мъжът ѝ е замесен в този инцидент/ катастрофа с него и тя разбра.
Иначе, аджомата не я харесвам от 300 години насам, когато гледах Spring Days с нея и Любовта ми. Сега пък да я гледам с това агнешко (какъвто се явява Дже Йонг за нея, че дори и син може да ѝ бъде), съвсем не мога да я търпя, гррр...
А другата съм я солила неведнъж тук. Нея направо ми идва да я смачкам, още от първи сезон на Hospital Playlist, ама пак се е уредила - то Соки, сега Дже Йонг. Имаше и някакво подобие на кекс-сцена между нея и Дже Йонг миналата седмица, ама кекс-сцена с дрехи, типично по корейски.

Да си призная, нещо не го харесвам много с тази дълга коса, късата повече му отива, но... все пак е той и ми е голям любимец. Обичам да го гледам. Радва ме самото му присъствие пред камера.

# 338
Хич не ми пречи косата му. И така е добре, отива му.

Напреднах аз с епизодите и схванах доста от нещата. До утре ще съм в крак с излъчването им.

Каката за мен винаги ще си остане Мишил от Кралица Сондок, а другата съм я гледала в доста от сериалите ѝ, но никога не ми е била от запомнящите се лица.

# 339
Шин Хьон Бин не блести с нищо, още повече пък с приятно лице и качества, че да бъде запомнена. Имаше голям късмет с Hospital Playlist. Това е, само това.

А Дже Йонг го предпочитам така...

Скрит текст:

# 340
  • MJF
Изгледах "Потъването" 4
Скрит текст:
Брех каква картина на финала, да видим в следващия епизод кое потъна и кое още стърчи.

# 341
Петък е и ми едно такова... китайско, от вчера насам.
Доволна съм от 11.11. Един от любимите ми дни в годината. Напазарувах на много изгодни цени от Китай, хванах добри намаления и настроението ми е Дзин Боран, но новият му сериал все още няма точна дата на излъчване.
Трябва да намеря нещо друго китайско за гледане, така и така ми е китайско.

Reflection of You е вече голяма психо-михо корейщинка. И паметта му се върна на Дже Йонг, ама почти, по корейски. Сега остана да разбере и че детето е негово, но това ще го крият още, за да има интрига.

Днес нямам търпение за 5-и епизод на Saiai. След Koi Desu това е хита за японците тази есен, а и за мен. Много силен сериал, с много добра и интригуваща история.

# 342
Idol: The Coup
Погледнах от любопитство като си мислех, че ще е някаква лигава историйка, но ме изненадаха поне в първите два излезли епизода. Нелицеприятната страна на живота в една момичешка к-поп група. След 6 години групата е разформирована и момичетата не знаят как ще продължат нататък. Показват, че не всичко е "цветя и рози".

BIG Naughty, EXY, Raiden - Home

Let Me Be Your Knight
Тук почнаха малко с клишетата. Девойката е сирак, събира пари, за да откупи родния си дом. И тъкмо ги събра и взе да се пренася и разбра, че е измамена. По погрешка я взеха за лекар и я наеха, за да помага тайно на един идол, който страда от лунатизъм. Естествено, двамата преди това имаха неприятен сблъсък и са наострени един срещу друг.
Този сериал излиза с по един епизод на седмица и ще го влачат до края на януари.

Днес започват два нови корейски сериала.
Кака Хье Го и Чанг Ки Йонг в Now, We Are Breaking Up
Джуно от 2РМ и И Се Йонг в The Red Sleeve

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 18:22 от 2в1

# 343
Като френски възпитаник, за мен беше истинско мъчение да слушам френския, който говореха Чанг Ки Йонг и Госпожата в първи епизод. Поне да се бяха постарали малко, да бяха понаучили правилното произношение.
Oh, mon Dieu! C'est pas vrai!

Прегледах първи епизод, заради любимото ми стайно 184-сантиметрово растение, което ще има малка роля, а то не се появи в първи епизод. Разочаровах се. Ще чакам утре.
Радвам се и на Ки Йонг. Аджомата е за предпочитане пред лиглата Хьери, колкото и да ми е противна.
Иначе нищо ново под корейското слънце - корейско в хамерикански стил и кака с агнешко.
Овъргаляха чаршафите от първите минути, ама по корейски. Няколко месеца по-късно отново се срещнаха, а тя го играе Ледената кралица. Не знам какво друго ще дават?! А, не, това е корейско и знам какво ще има - интриги, много интриги, интриги за няколко сериала дори, досадни родителски тела, пак някой идиот, който ще дължи пари на лихвар, а той и тя ще се гонят като котараци в останалите 15-ет епизода до финал. Може и някоя болест да вкарат. Добре ще е да не пропуснат, че ще ми е някак незавършено без болест.
Пълна програма. Няма да има милост.

# 344
  • MJF
Я да ви раздвижа с нещо което гледах преди малко:
Кана Мурамото- Дайске Такахаши   Soran Bushi by Maia Barouh - Koto by CloZee

Общи условия

Активация на акаунт