Магията на изтока - тема 66

• 26 570
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • Разпиляна във въображението
Момичета, в тази тема ли някой беше дал линк към един сайт с комикси?

# 61
Коментирах лятото това, та, ако търсиш точно него....

Шо, изгледа ли Моне и Сенсей 91-95, че да коментираме реакцията на Мичито? Отново ѝ набрах през седмицата. Чакам, за да си кажа.

# 62
Не, като че ли беше с много комикси, в различни категории. Благодаря все пак!

# 63
Трябва ти манга онлайн, така ли? Не мога да разбера какво имаш предвид под "комикси".

Сайтовете на английски за манга са много, но аз чета най-често в mangakakalot или в mangaowl.

# 64
Започнах сериала "W" и се сетих, че някъде срещах линк към сайт с комикси.

# 65
  • MJF
Рос, още малко търпение и ще се включа с Моне. Сега "чухнах" да видя кой е тоз Он Джу Уан в рожденника google на картинки. Гледам го и нищо не ми говори, не се сещам да съм го гледала, по-точно забелязала. Мързи ме да хващам лупата сега Blush

Моне 91-95
Върнах се да прочета пак за на кой реакцията имаш коментар Рос.  Thinking аз нямам кой знае какъв относно Мичи.
Скрит текст:
Извън "вечните терзания" на Моне в тези 5 епизода 2 +1 по -големи момента за мене.
1. Сенсей и знаменития му пациент, точно този от който е тръгнала психологическата му проблема. Цялото нещо тяхното като разговори плюс и финалното изпълнение. Към него добавяме и Моне с едно от вечните ѝ терзания- това че освен всичко останало е спряла и да свири, светотатство видиш ли едва ли не ooooh! , туй имам предвид според нея, нейното възприятие към миналия момент та до днешни дни.
2. Наш Мицуо. Ще стане добър свещенник от него. Натрупа голям житейски опит или по-точно най-вече житейски хоризонт, опита доста различни работи в живота та е наясно с него. Wink Smiley Екстра се получи с ритуалното обръсване.
3. Думите на дядото на Моне. Когато отиде за документи и залитна та седна и поприказва с Моне. Неговата гледна точка към ситуацията и многогодишния им семеен бизнес. Важни да бъдат казани така на всеослошание пред идното поколение. Това не трабвя да е бреме, или поне не абсолютно такова.
Честно казано образа на Моне на мен ми буксува от 2 седмици поне. За това и писах "вечните ѝ терзания". Някак си натрупа житейски опит, разшири си хоризонта и все неща от този род а вътрешно......от пусто в празно, буксува на място, едно и също. При условие че всички около нея се променят, вървят, продължават и в този дух а тя..... голям охлюв, ама много голям. Мълчи, мисли , пули се и пак и пак.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 15:38 от Шошулчо

# 66
Скрит текст:
Сериалът е замислен/ направен във връзка с 10-та годишнина от 11.03.2011 г., като почитане на паметта на загиналите, а и като уважение, внимание към хората от този район на Япония, то и затова беше всичко със заминаването за Токио, а сега връщане назад, към корените и близките. Казоку, отново казоку (семейството).
Само страхът на Моне ми идва повече и ревовете покрай откриването на моста. Животът продължава, но това ми се струва преекспонирано - да не може едно дете (каквато е била тя тогава), да преодолее нещо, на което не е присъствала, не е била и пряк участник?!? Свидетел е само на последствията.

Кая Кийохара така ще си изкара сериала. Мудно, заспало. Нищо не можем да направим. Виновен е режисьорът и нейната компания Amuse inc., която я е набутала в ролята.
Харесват ми разговорите им със Сенсей. Някак освобождаващи, олеква ми само като ги гледам, но на моменти имам чувството, че тя ще заспи. Той е прекрасен, но Тя..., ох. Има неговата подкрепа във всичко, дори Той мисли повече за нея отколкото за себе си, но тя си знае - 島 шима, шимa, шимаaaaaa (острова).
Да, и за мен много силен момент беше появата на музиканта. На Сенсей поне малко да му олекне и да не се тревожи, че е съсипал нечий живот.

Мичито.
Това Мичи защо се разрева според теб? Едва ли, защото съжалява за думите и действията си.
За мен тя не се зарадва, че сестра ѝ се връща на острова. Не успя дори да я прегърне, да я окуражи, само някакви голи думи колкото да се измъкне.
Жалко, че така и не показаха повече по тази линия. На Мичито ѝ трябваше един урок за живота от дядо, мама и татко. Каката отиде и поиска разрешение от нея, за да се върне на острова, а малката пикла отново мисли единствено за себе си.
Завършена егоистка е. Изминаха две години от посещението ѝ в Токио, но не е мръднала.

Гледах и днешния 96-и епизод. Сбогуване с Токио, с Асаока-сан, със Су-чан.
Ето превюто за цялата седмица, което видях по NHK. Татко и Сенсей ще се срещнат отново, хаха. Ще има смях.

Пускам сега японската TBS и Сенсей ме посреща с най-новата си реклама. Стреснах се, хаха. Сенсей е навсякъде в последните месеци в Япония, а и тази есен ще е негова с новия му сериал.

# 67
  • MJF
Нека, нека снима сенсей. Пък има и късмет напоследък с ролите.
Мда , диалозите Моне-сенсей са ми много симпатични.
Макар че точно в тях в 50 % от случаите пуфтя финално от Кая Кийохара. Каквото и да хвалим в това заглавие ще си остане да си го представяме с друга актриса в ролята на Моне. На моменти гледа толкоз тъпо/неизразително/инертно и от този род , че.... Но образа взе да ми куца не само заради нея. Хубаво по едно време я поразприказваха, обясниха вътрешните ѝ терзания но от там нататък не виждам развитие.
Аааа финала на сцената с Мичи те е провокирал теб.
Скрит текст:
Ами да,  малко двусмислен момент както го дадоха. Аз приех , че е осъзнала по някое време какво са причинили думите  ѝ тогава на кака ѝ. И сега с този разговор един вид прокоментираха ситуацията и поставиха точка, смириха се , помириха се. Така го приех. Но си права че има и друг вариант на интерпретация. Доста своеобразна комуникация имат тез двете. Аз лично в 50% не ги разбирам какво всъщност искат да кажат. Та съм дигнала ръце от тях двете. Mr. Green
Това ме подсеща за един минус от мен на творческия екип .Ами взаимодействия м/у двете сестри от преди  11.3.2011 така и не ни дадоха. Почти нищо не знаем за комуникацията м/у тях. За Моне знаем че е била по-жива само когато дават ретроспекция с музиката. Иначе на фона на позитивната и мила баба, мама, татко и дядо тез двете са бледи, тихи, мнителни, добре обгрижвани и какво ли не още от този род. Нищо кой знае какво за тях не съм видяла. 

Ние в  токийската баня няма как да не се върнем защото там още чакаме  да видим невидимия обитател Wink

# 68
Монето и Мичито са се метнали на бабата. Нямат нищо общо с дядо, мама и татко.

И този с нова реклама днес. Прилича на ученик (ах, тези японски стилисти!). Тази есен ще си почива - няма нов сериал с негово участие.

# 69
  • MJF
Томоя да не се стиска а да ни метне по десертче от тез, да ни се подмаже, малко ли го ожалих в Дайфукуто?!
Да си почива от малкия екран и да се метне в големия. Скоро го гледах във First Love (2021)

Знам ли Thinking , бабата ми звучи като симпатяга и като еasygoinog така да се каже, това че се е запънала и е избрала да остане на място а не да се спасява при бедствието е отделна тема. Някак си не съм склонна да ѝ припиша тез двете темерутки Mr. Green

Wink

# 70
Филми снима Томоя, а това е добре за кариерата му.

Айде, вече в местното радио на град Кесенума си имат нова синоптичка. Акулчето (Косаме-чан) и китчето (забравих му името) от Токио отново са в действие.
Големи образи има и в Кесенума. В първата част на сериала бяхме все в Томе, та, нямахме възможност да видим и местните таланти/ шемети. Същите като в Томе, хаха. То си ходи по префектурата - Мияги.

Аууу, голям е, голяяяям е! Затова го обичам.
Рекламата е излязла миналия петък, а аз сега сутринта я видях по tvN. Пропуск.
Всеки ден проверявам в корейските торент-тракери за Escape from Mogadishu, но няма и няма. Sinkhole излезе две седмици след него по кината, а го качиха преди десетина дни. Моят човек още го бавят, но може би е заради успеха на филма в Корея... Не бързат да го качат онлайн.

# 71
  • DE
Освен в Германия 20% повече има бейби бум и в Корея и по-конкретно в YG Grin Пандемията допринесе и за нещо хубаво.
Боби от iKON е станал баща на момченце, а Теянг от бенгите е съобщил, че с Хьорин очакват дете.
Стана ми много приятно, хубавото е че тук нямаше хейт като при Чен, а повечето са поздрави и подкрепа от страна на феновете. Нека, има някакъв прогрес на изток да приемат личния живот на звездите си като нещо нормално.
Традиционно снимат жените си в клиповете които правят, та като гледаме гост участия да имаме едно наум Sweat Smile
Скрит текст:

"My Bargain Queen" се оказа много приятна романтична комедия. Затвърди ми се мнението, че Lin Geng Xin хич не може да се целува на екран Sob толкова магнетичен и въздействащ, а като трябва да действа ужас Scream Sweat Smile Обаче са големи сладури с Wu Jin Yan, двойката на втори план също е сладка въпреки, че Никито вече е стар за такава роля. В допълнение култов секретар и влюбен младеж в главната и става забавно и приятно за гледане.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 10:44 от дането

# 72
Шо, breaking news от Япония. Шо Сакурай и Масаки Айба преди минути обявиха в сайта на Араши, че този месец са регистрирали своите бракове с обикновени жени (не са част от шоубизнеса на островите).
Нино повлече крак, знаех си, хаха.
Да им е честито. Сенсей Шо е цяла институция в шоубизнеса на японските острови, толкова обичан и харесван.
Сега останаха само Мацко и Сатоши. Да видим и те кога. Мацко се крие, ама ние знаем коя е ...

# 73
  • BG
дане, а Чен стана ли татко? Не съм следила ситуацията.

# 74
  • MJF
Адаша се разписал значи. Тъй, тйъ, всичките по ред на номерата. Smiley

#Kazoku Boshu Shimasu 8

Ама че финал на епизода, през цялото време мислех че вместо зелката ще се отреже някой пръст. Остана още един епизод- финал. А всичко остави творческия екип явно за тогава. Нямам забележки. Имам 3 варианта за финала Smiley , чакам да видя кой е избрал.

Виждам и Hyouchakusha 9 качен за мен.

Общи условия

Активация на акаунт